Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заради куп неуредици Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря ревизията на общия устройствен план на община Царево и съпътстващата го екооценка.

Конкурсът за новия план заедно със спирането на изпълнението на стария, който е от 2008 г., беше възложен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 7 февруари. Старият план беше спрян заради интензивното застрояване в области, които попадаха в обхвата на екопрограмата "Натура 2000".

Експертите на КЗК са установили, че в заложената методика за оценка на офертите е незаконосъобразна, защото за всеки един критерий от трите подпоказателя е предвидена възможност да се получат по нула точки. Така се дава възможност за класиране на участник, който е представил непълно техническо предложение, а по закон това трябва да отстрани неговата оферта.

Освен това е предвидено да се дават точки и при подаване на график за дейности, който не е съобразен с нормативно установената им последователност.

КЗК намира за незаконосъобразно да подлежат на оценяване предложения, които са разписани в противоречие с нормативните разпоредби, обяснява ведомството.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.