Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският депутат Пьотр Толстой заслужава не дипломатически отговор, а забрана да посещава България.

Това става ясно от начина, по който външният ни министър Даниел Митов коментира в профила си във фейсбук думите на Толстой от неделя вечерта. Тогава, след приключването на парламентарните избори в Русия, новоизбраният депутат бе запитан от пратеник на БНТ в Москва какви са намеренията му към страната ни. Той отговори следното:

"Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

"За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано", коментира Митов.

Ето целия коментар на министъра на външните работи във фейсбук, докато е в Ню Йорк за участие в сесията на Общото събрание на ООН:

"Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик (писателя Лев Толстой - б.р.) и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик. Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.

Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано."

 

 

Коментари

Малко коте,

на тигъра зъбки ли показваш или ноктенца? Къдравата Сю е символ на "независимостта" на Боцевия кабинет. Толко са независими, че сами не смеят и да подпръцнат, освен във Фейсбука. Жалки.
 's picture

Captain America

Фатмак,

Днес си почнал с водката много отрано.
 's picture

Nikolai Nikolov

руската агресия

Митов ,не се туткай и моткай ,а забрана на този педал да влеза в България ,да извикаш руския посерко в София за да му връчиш нота ,квота за руснаците , отнемане на руски паспорти абе вън руснаците по- точно Мордвите от България ,те са опасни за националната ни сигурност.

А някои поумняват, когато остаряват...

Де да бяхте и вий от тях...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.