Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точно 40% от действащите към края на 2012 г. соларни мощности - 400 мегавата от общо 1000, ще бъдат ограничени, пише в. "Преса", като се позовава на документа "Енергийна стратегия на Република България2014 - 2030 г.", с който разполага. Официално такъв документ не е огласяван, но още миналото лято икономическият и енергиен министър Драгомир Стойнев съобщи, че се готви нова енергйна стратегия. Не е ясно как ще стане "ограничаването" на соларите.

Държавата ще остане мажоритарен собственик на основните фирми в сектора като Български енергиен холдинг и дъщерните му НЕК, АЕЦ Козлодуй, Булгартрансгаз и други, но в подходящ момент трябва да продаде до 49% от акциите им чрез фондовата борса за да осигури средства за заздравяване на системата и за мащабни проекти, предвижда документът.

Според стратегията съществуващите електроцентрали ще гарантират електроснабдяването в страната поне до 2030 г. Нова ядрена мощност ще се строи само ако работи за износ с поне 15-годишни гарантирани договори и експортира минимум 70% от произведения ток.

Стратегията предвижда сериозно настъпление на парното и газта. През 2030 г. всяко четвърто домакинство трябва да е топлоснабдено, а гоз у дома да имат 30% от хората.

Ключови думи

Коментари

Деян

Ха познайте кой ще купи 49% от основните ни енергийни дружества. Руснаците естествено и тяхните протежета в България като Богомил Манчев примерно. И нашего брата пак ще го духа, ако не се стегнем и не изритаме тези антибългари от властта. С всеки ден те ни вкарват в задънена улица, от където излизане няма.

д-р Пeтроff

По всякакви начини продават енергетиката на руснаците.Това е видимо и с просто око.

д-р Пeтроff

Абсурд е да се газифицират домовете.Всички познати,които се газифицираха,се отказаха.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.