Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Канадските власти разрешиха на лекарите да предписват... хероин на наркозависими пациенти, съобщава „Вашингтон пост“. Става въпрос за най-чистия фармацевтичен (или медицински) хероин, известен с името диацетилморфин или диаморфин. Новата „терапия“ ще бъде предписвана само на онези, които страдат от тежка зависимост и на които не помага традиционното лечение, например с метадон.

Канадският премиер Джъстин Трюдо обясни, че решението е взето с цел намаляване броя на случаите на свръхдоза, както и за подобряване качеството на живот на зависимите.

Инжекциите с диацетилморфин ще бъдат правени в лекарските кабинети, само на пациенти, които са получили специално разрешение от здравното министерство. Наркозависимият, който се нуждае от лечение, ще трябва да посещава доктора си не повече от три пъти на ден, за да му поставят инжекциите с фармацевтичен хероин.

Изследванията доказват, че пациентите, които се подлагат на подобно лечение, много по-рядко се оказват свързани с криминалния контингент, а здравето им значително се подобрява.

Тази практика се въвежда за първи път в Канада, но съществува в осем европейски страни.

През април правителството на Джъстин Трюдо вече обяви плановете си за легализация на марихуаната, което вероятно ще стане през 2017 година. Вече е назначена работната група, която да създаде съответните регулации и правила за продажба, данъчно облагане и пр.

Паралелно с това в страната се провежда експеримент, който показва, че при лечението на зависимост от опиати, като алтернатива на диацетилморфина може да се използва хидроморфон, препарат от групата на опиоидните аналгетици. Експериментът е признат за сполучлив: пациентите, участвали в него, започнали по-рядко да употребяват „уличен“ хероин, а като цяло честотата на употребата му намаляла 10 пъти.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Нека се троват тия глупаци

А у нас умната Руми ще продължи да гони 80-годишните бабички у петричко за 5 стръка трева. Зер, откак й счупиха гръбнака, друга престъпност в тая миризлива кочина не е останала. Всички, освен бабичките-дилърки са чистак бели.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.