Стипендии за научни форуми зад граница за студенти и специализанти и увеличение на заплатите на преподаватели от 1 октомври тази година - това обеща ректорът на Медицинския университет в София проф. д-р Вихра Миланова на тържественото октриване на новата учебна 2016-2017 г. 

„Успях да осигуря финансиране за изпращането на студенти и специализанти на международни научни форуми зад граница, посветени на лечението на социалнозначими заболявания. На конгресите нашите бъдещи лекари и специализантите ще могат да покажат своите разработки и да представят будната общност на новото поколение български специалисти”, заяви проф. Миланова пред препълнената Анатомична аудитория на университета.

Тя добави, че вече е направено нужното за увеличение на заплатите на преподавателите в университета с минимум 10 процента от 1 октомври. Повишението на възнагражденията е насочено към преподавателите от клиничните специалности на непълен щат.

Ректорът призова студентите и преподавателите да се обединят около каузата заедно да градят доброто име на МУ-София.

„Само така бъдещият ни успех е гарантиран, той е пред нас, а миналото, повярвайте ми, не може да се върне!”, заяви проф. Миланова. 

Десетки гости, представители на всички институции почетоха празника на Медицинския университет в София - депутати, членове на изпълнителната власт, лекари, общественици. Приветствия към първокурсниците направи още председателят на Студентския съвет на МУ-София Славян Тъмнев. По традиция пожелания отправи и новоприет студент – това беше Митко Георгиев.