Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия не може да спре реализацията на проекта "Южен поток" в България, съобщи шефът на "Газпром" Алексей Милер.

Изявлението на Милер е в отговор на комюникето на ЕК, според което проектът трябва да бъде прекратен до постигане на пълно съответствие с европейските закони.

"Европейската комисия не може да спре строежа, на нас никой не може да ни забрани да строим. И нашият отговор е много прост. През декември 2015 г, през декември още следващата година, първия газ по морската тръба през Черно море ще влезе в България, ще влезе в Европейския съюз" заяви Милер в руското тв шоу "Новини в събота със Сергей Брилевим".

Той допълни, че представители от Гърция също са поискали изграждане на клон на "Южен поток" там.

По време на срещата на Европейския делови конгрес в Атина на 29 май, министърът на енергетиката и опазване на околната среда на Гърция Янис Маниатис каза, че сътрудничеството с "Газпром" може да засили допълнително чрез изграждането на клон от "Южен поток" в Гърция. Според него, това ще даде един нов, по-сигурен начин за транспортиране на руски газ за Европа.

По-рано Русия започна съдебно производство пред Световната търговска организация относно гражданската енергия в ЕС. Този документ не позволява на компаниите, добиващи газ, да бъдат собственици на разположените в региона магистрални тръбопроводи, което създава сериозни пречки за проекта "Южен поток".

Руският президент Владимир Путин заяви миналата седмица, че Русия възнамерява да изпълнява проектите "Северен поток" и "Южен поток", но ако ЕС попречи на изпълнението на втория, ще се помисли за други опции за руския газопровод - в страни извън ЕС.

Ключови думи

Коментари

Деян

Каква стана тя? Руснаците дори и формално не допускат, че и България има думата по въпроса. Щяло да стане това, което те пожелаят. А това, че имаме задължения като член на ЕС е без никаква стойност. Имаме си бащицата Путин, всичко друго са незначителни подробности в пейзажа.

Красимир

А какво ли ще е изнудването и наглостта, ако не бяхме членове на ЕС? А ако бяхме членове на Евразийския съюз??? Като нищо щяхме да се сдобием с някоя руска република по черноморските ни курорти... Зер вече повече от 300 х. руснака са с имоти у нас...

"Щяло да стане това,което те пожелаят."-Деян А,кога е било по друг начин? "...да се сдобием с някоя руска република по черноморските ни курорти.."-Красимир Само?!111000кв.км. са по-добре от крайбрежната ивица.

Стоян Б.

Всички на МЕГДАНА, иначе ще изпълнявате предсрочно ПЛАНА ! Заради руските червени гЪзове проекти, ще се трудим в петилетки!

Т. Пацирева

Това също е агресия!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.