Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания "Тесла Моторс" (Tesla Motors) ще представи обновения хардуер, версия 8.0, за автопилота на електромобилите си, съобщи БГНЕС. Това се съобщава на официалния сайт на корпорацията в неделя. Усъвършенстваната система по-специално ще даде възможност на компютъра на автомобила по-ефективно да обработва информацията, получавана от радара, поставен на автомобила през 2014 година.

Това, както уверяват от компанията, ще направи автопилота по-сигурен. "Това ще бъде сериозно увеличение на равнището на сигурност на системата изключително за сметка на новия хардуер", обяви Елън Мъск по време на телеконференция с участие на инвеститори, цитиран от ТАСС. Мъск отбеляза, че новият хардуер в колите, който ще стане достъпен до седмица или две, най-вероятно би могъл да предотврати инцидента през май във Флорида. Тогава загина мъж, пътуващ в автомобил „Тесла модел Ес” (Tesla Model S) . При слънчево време, при включен автопилот, сензорите и датчиците не успяха да различат на фона на синьото небе ярко осветения от слънцето бял товарен камион, застанал почти перпендикулярно на пътя на електромобила. Най-малко още две катастрофи, свързани с използването на автопилота, станаха през юли в Монтана и Пенсилвания, но без пострадали.

Ключови думи

Коментари

 's picture

ahab

Оправете си понятията

Написали сте навсякъде 'хардуер', вместо правилното в случая 'софтуер'.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.