Председателят на ДОСТ Лютви Местан почете празничния намаз в Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на партията. По случай настъпването на свещения за мюсюлманите празник Курбан байрам Местан, заедно с Генералния консул на Република Турция в град Пловдив - г-н Бирей Йълмазсой, присъстваха на празнична молитва в централната джамия на град Кърджали.

В молитвения дом те честитиха празника на всички присъстващи, като им пожелаха здраве и благоденствие. След това проведоха среща с районния мюфтия г-н Бейхан Мехмед. По случай празника г-н Лютви Местан, кметът на община Джебел г-н Бахри Юмер, членовете на Националния съвет на партията г-н Себахин Ахметоглу, г-н Рахми Йозден, г-н Рашид Рашид, координаторът за община Джебел д-р Ергюн Бекир и други активисти дариха курбан на социално слаби семейства от община Кърджали.

По-късно Председателят на партията проведе спонтанна среща с граждани на централния площад на град Джебел – 19-и май. Там те се поздравиха за празниха и си пожелаха мир у дома и по света, здраве и берекет в семействата.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък оповести специално поздравление по повод Курбан Байрам

"Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Всички заедно с радост посрещаме свещения за нас Курбан Байрам. Празник, заемащ важно място в запазването на нашите културни и човешки ценности, укрепващ нашето единство и толерантност, нашата солидарност и заедност.

Най-сърдечно поздравявам всички мюсюлмани по случай Курбан Байрам и желая здраве, берекет и благоденствие!

Нека живеем в мир и просперитет независимо от религия, раса и етнос!"

Зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Алиосман Имамов, председателят на Младежкото ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, зам. председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед и народният представител Джейхан Ибрямов бяха на прием в Главно Мюфтийство по покана на Главния Мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Алиш Хаджи за да се поздравят послучай Свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам.