Германката Ангелик Кербер обяви, че няма за какво повече да мечтае в тениса, след като спечели титлата на Откритото първенство на САЩ с победа на финала срещу чехкинята Каролина Плишкова с 6:3, 4:6, 6:4.

В понеделник Кербер ще е №1 в световната ранглиста, като ще свали от трона Серина Уилямс, която отпадна на полуфинал на US Open от Плишкова и сдаде лидерството. Новата шампионка започна годината по най-добрия начин с титлата на "Аустрелиън оупън", където срази Уилямс на финала. Тя е първата германка, вдигнала трофея в Ню Йорк от 1996 г. насам, когато титлата взе Щефи Граф.

„Чувствам се просто невероятно, каза Кербер. - Спечелих втората си титла от Големия шлем за сезона. Това определено е най-добрата година в кариерата ми. Тази година всички мои мечти се сбъднаха. Това, което се случи през последните две седмици, е уникално. Щастлива съм от начина, по който успях да се справя с напрежението, защото от първия ми ден тук всички ме питаха дали се стремя да стана №1. Е, успях. Наистина е удивително."

През 2011-а Кербер игра на полуфинал в US Open и това бе първият й по-сериозен успех в турнири от Шлема. Пет години по-късно тя е №1 в света. И си тръгва от Голямата ябълка с чек за 3,5 милиона долара.

Веднага след триумфа Кербер се качи в една от ложите на ст. "Артър Аш", откъдето я подкрепяха семейството и нейни приятели

Мъжкият финал между Новак Джокович и Стан Вавринка започва от 23:00 часа наше време.