Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Токът не само че няма да поскъпне, но и ще поевтинее от 1 юли. Това става ясно от предложението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), качено на страницата на ведомството. Промените са съответно - намаление на цената за абонатите на ЕВН с 1,3%, за "Енерго-ПРО" поевтиняването е с 1,15%.Само за ЧЕЗ е предвидено вдигане на цената с 0,3 на сто.

Ако предложението за новите тарифи бъде утвърдено, това ще е поредно поевтиняване на електроенергията от идването на власт на кабинета Орешарски. Изчисленията на ведомството показват, че поевтиняването изобщо няма да се усети от абонатите. При сметка от около 50 лева бонусът за клиентите на ЕВН и Енерго-ПРО ще е в рамките на 20-30 стотинки, а увеличението за абонатите на ЧЕЗ ще е с около 5 ст.

Предложението за намалениие на цените идва в момент, в който всички по веригата - производство, доставка, снабдяване искат увеличение на тарифите. Трите ЕРП-та предложиха средно увеличение на цената от около 9 процента, а държавната НЕК също внесе искане до ДКЕВР за вдигане на надбавката за транзит. Производителите на ток също искат по-скъп енергия.

Ключови думи

Коментари

мим

При положение, че в България живеем 7 милиона човека, може ли някой да ми отговори на следните въпроси: 1. Колко икономия ще направи всеки българин от 1% намаление на цената на електроенергията? 2. Колко загуба ще има за всеки българин от 10% увеличение на цената на топлоенергията?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.