Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точно 72 години след събитията от 9 септември 1944 г. датата продължава да ни разделя. Докато политици, общественици и граждани почетоха паметта на жертвите на комунизма, обявавайки датата за траурна, БСП, начело с лидерката си Корнелия Нинова като всяка година отбелязаха Деветосептемврийския преврат като Ден на свободата и победата над фашизма и хитлеризма. Честванията на социалистите са с цветя пред Паметника на незнайния войн и Съветската армия, концерт и шествие до Братската могила.

Сутринта днес беше другото събитие - на почитащите паметта на жертвите. Те опънаха черен плат пред храма "Св. Александър Невски", а след това се запътиха към Паметника на съветската армия, за да опаковат и него в черно. Носеха и снимки на Тодор Живков с надпис "убиец". Среш хората имаше бивши и настоящи политици от т.нар. традиционна десница в годините, репресирани от комунистическия режим, много граждани. Привечер ще има и друго шествие - пред "Света Неделя" в памет на жертвите, но организирано от по-крайни организации като "Национален фронт". 

 

Коментари

 's picture

Nikolai Nikolov

За България

Докато има руска агентура в България , българоубиици България ще бъде разделена и няма да прогресира защото задачата на руските агенти е да спрат нейното развитие , да я вкарат в руската клопка но това няма да стане.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.