Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за продажбата на медии, собственост на Ирена Кръстева, на ирландското дружество Media Maker Limited. Капиталът на придобиващото дружество е изцяло в ръцете на един собственик – Патрик Халпени.

Според анализите на антимонополния регулатор сделката не представлява концентрация.

Компанията на ирландския бизнесмен ще е новият собственик на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, издателствата „Експрес БГ“, „Пресмаркет“ и „Компакт Меридиан“, което издава в. „Меридиан Мач“. Тези дружества са изцяло собственост на холдинга „Нова българска медийна група“ и се представляват от Ирена Кръстева.

Допълнително в сделката е включена и издателската къща „Борба“ от Велико Търново, в която собствеността на капитала е разпределена по равно между „Нова българска медийна група“ и Николай Томов.

Дружеството, което издава регионалния вестник "Борба", се представлява от Кръстева и Томов. Media Maker Limited ще придобие само 50% от капитала на издателската къща, става ясно от съобщението на КЗК.

Халпени познава българския медиен пазар. Той е бивш шеф за България на компанията Communicorp, която е собственик на "БГ Радио" и "Радио 1".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.