Поредна кандидат-президентска двойка – Велизар Енчев и Диляна Грънчарова, които са издигнати от създадената от Енчев партия „Българска пролет“.

Целта на нашата кампания са стотиците хиляди хора, които гласуваха за НФСБ, ВМРО и „Атака“. Това не е автентичният и истински патриотизъм. Това е казионен патриотизъм“, обяви Енчев пред Нова телевизия.

Избраният за депутат от Патриотичния фронт, но напуснал по-късно групата, покани на телевизионен дебат националистическата кандидат-президентска двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев.

Велизар Енчев обяви, че иска да представлява „истинските русофили“.

„Волен Сидеров е за „Южен поток“, другите са против. Единият се изживява като русофил, Валери Симеонов е яростен русофоб. Ние се борим за електората на измамените и подведените от „патриотарския фронт“ и на „Атака“, която радикално промени своята политическа програма. Не можеш с едни обещания да влезеш в парламента и на следващия ден да правиш точно обратното“.

Велизар Енчев даде пример с вчерашното откриване на паметник на ген. Колев в Добрич. Той определи паметника като „на границата на кича“, а събитието – като „жестоко идеологизирано събитие“.

„Използва се една велика историческа личност за разпалване на русофобия“.

Енчев бе осветен от Комисията по досиетата като щатен служител на Първо главно управление на Държавна сигурност (външно разузнаване). Той спомена това като свой плюс.

Представете си Росен Плевнелиев – възгледите ми са на 180% различни от неговите. Нито един от кандидат-президентите няма дипломатически опит. Няма опит в службите или в армията“, изтъкна качествата си Енчев.

Неговата подгласничка Диляна Грънчарова бе представена като „известен адвокат от Плевен“. Тя оглавява местната структура на партията „Българска пролет“.

Грънчарова обаче не пожела да отговори на въпроса за кого е гласувала на последните парламентарни избори.

В момента не е удачно да споделям за кого съм гласувала“, каза само тя.

И двамата бяхме измамени от Патриотичния фронт,“ намеси се Велизар Енчев, а Грънчарова пък отрече да е гласувала за Патриотичния фронт.

Велизар Енчев се похвали, че цели структури на НФСБ в Плевен и Русе преминали към неговата партия. Същото направила и организацията на „Атака“ в Бургас.