Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България е най-добра за чужди инвестиции на Балканите и седма в Европа във втората годишна класация на сп. Forеign Policy. В нея тя се нарежда на 28-о място от 112 държави. В сравнение с миналогодишното изследване позицията на страната ни не е променена. Точно пред нас е Етиопия, а 29-а е Македония. САЩ заемат 26-о място.

В проучването държавите са класирани по осем показателя - икономически растеж, финансова стабилност, сигурност, корупция, възможност на държавата да отнема частна собственост, експлоатация от местните партньори, контрол върху капитала и валутните курсове.

Лидер в тазгодишната класация е Ботсвана, следвана от Хонконг и Тайван. В първата десетка са още Катар, Сингапур, Индия, Руанда, Гана, Камбоджа и Монголия.

От европейските държави най-напред е Полша, която е класирана на 14-о място.

На дъното са Русия, Аржентина, ДР Конго, Ангола и Венецуела.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.