Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-голямата тайна на пазара на горива бе разкрита от Клуб Z. Първата бензиностанция в София от веригата „ВМ петролеум“, собственост на варненския бизнесмен Веселин Марешки и семейството му, ще се намира до Околовръстното шосе в района на жк „Люлин“ 4.

Още по-ясно - обектът ще се разположи на терена пред Девето Районно полицейско управление, в съседство с мол „Плаза уест“, който се строи от няколко години.

Google maps

Плановете на Марешки са да стъпи ударно в столицата, като открие бензиностанция гигант в най-населения район (жителите на „Люлин” са 119 000). Очаква се на пункта да е възможно едновременното зареждане на 45-50 коли.

Закупеният от Веселин Марешки терен е с площ 12,34 дка – повече от футболно игрище. За имота той е платил 1,15 млн. евро без ДДС на гръцкия бизнесмен Сиафарикас Ставрос. Заради внушителните размери, има идея новата бензиностанция да кандидатства за Книгата на рекордите на Гинес.

Откриването се очаква да бъде в началото на ноември т. г., като скритата мисъл може би е да съвпадне с президентските избори (бел. ред – Марешки възнамерява да се кандидатира). Бързото изграждане е напълно възможно предвид факта, че предишният собственик на парцела предвидливо е извадил разрешение за строеж на... бензиностанция.

„ВМ петролеум“ откри първия си обект във Варна в края на 2015 г. и вече има мрежа от 10 пункта в други градове – Добрич, Разград, Свищов, Габрово и др.

Веригата нашумя с едни от най-ниските цени на бензин и дизел в страната. По последни данни литър бензин А-95 се продава в обектите й за 1,78 лв. при средна цена за страната - 1,98 лв. А дизелът струва 1,71 лв./л, докато при конкуренцията е средно 1,94 лв./л.

Отварянето на нова бензиностанция от Марешки често води до реакция у конкурентите. Във Варна, например, разположените в съседство обекти (до 1-2 км) бяха принудени да свалят цените, за да задържат клиентите си.

Ще разберем скоро и как ще реагира конкуренцията в София – най-близката действаща бензиностанция е на „Петрол ойл” (300 м по Околовръстното). А на километър и половина има обекти на «Петрол» и «Синергон».

Коментари

 's picture

Ivan Mirchev

Комшии

Съвсем наблизо значи. Ще караме евтин дизел.
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Достатъчно близо

чакаме всички да смъкнат цените.

Уточнение към авторите!

Най-населеният квартал в София не е ж.к. "Люлин" с 119 000 жители, а ж.к. "Младост" с над 300 000 жители (по-голям от втория по големина град в България, който вече е Варна-не Пловдив).
 's picture

Krasi Karshakov

Нещо си се объркал.

Нещо си се объркал.
Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

Преценил си е ключово място

Преценил си е ключово място пак.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.