Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис след загуба от 13-ата в схемата Джоана Конта с 2:6, 7:5, 2:6. Британката започна силно и с два ранни пробива си осигури добра преднина в първия сет, преди да го затвори с 6:2.

Втората част бе равностойна, а при 6:5 в полза на Цвети съперничката ѝ получи криза на корта и мачът бе спрян за 15 минути. Британката се срина, получи помощ, но все пак доигра сета, като загуби след двойна грешка. След това на Конта бе позволено да се прибере до съблекалнята за десетина минути. Тя обясни, че получила топлинен удар.

Прекъсването очевидно помогна на Конта, тя отново заигра стабилно в решителния сет и проби Цвети в самото начало, а впоследствие постигна нов пробив и затвори двубоя с 6:2 в третата част. В тези минути по нищо не личеше, че е преживяла топлинен удар. Българката я улесни максимално, защото допусна много непредизвикани грешки.

По този начин Пиронкова приключи с участието си в Ню Йорк, но най-вероятно ще се изкачи с няколко места в ранглистата, тъй като подобри представянето си от миналата година. Вторият кръг на големи турнири обаче често се оказва непреодолим за нея.

В тази фаза е мачът на Григор Димитров срещу Жереми Шарди в четвъртък.