Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Google ще се конкурира с компанията за споделено пътуване Uber Technologies от тази есен, когато смята да започне подобно своя услуга в Сан Франциско, съобщи в. "Уолстрийт Джърнъл".

Услугата ще е част от програмата за навигация Waze, която Google закупи преди три години. Тя стандартно предлага карти, GPS координати и инструкции за навигация наживо.

От май тази година около централата на Google в Калифорния се провежда пилотна програма, която позволява на хиляди работници в областта да използват програмата, за да се свържат едни с други и да споделят пътуването до и от работа. 

Това ще е основната разлика - докато Uber и други подобни като Lyft предлагат услуга, много по-близка до таксиметровата, Google искат просто да свързват хора, които пътуват в една посока. От компанията са заявили, че ще направят цените ниски, така че хората да не работят като таксиметрови шофьори. В пилотната програма цената в момента е 54 цента на миля - значително по-малко от повечето случаи при Uber и Lynx - и Google не получават нито цент.

Такъв формат на споделеното пътуване би могъл да прескочи забраните срещу Uber в няколко държави, включително и България

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.