Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Районна прокуратура – Етрополе ръководи разследване за извършено хулиганство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Разследването се провежда от полицията в града и е за "извършени на 27.08.2016 г. пред манастир „Св. Троица“ в района на община Етрополе непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото".

Според държавното обвинение около 16 ч в събота първо е възникнал скандал между Христо Стоичков и фоторепортера Борислав Тошев заради опита от страна на последния да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков. Първият разпитан свидетел е Петър Димитров – шофьор в „Транспорт сервиз“ ЕООД.

Според свидетеля, докато той се намирал в управлявания от него автомобил на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, който следвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удара по лицето на шофьора Димитров, пишат разследващите.

Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортерът Тошев. За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил. От органите на КАТ е съставен акт за установяване на административно нарушение.

По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Тошев, който обаче първоначално не предал на разследващите направения запис под предлог, че не е сигурен дали се е съхранил.

От държавното обвинение допълват, че е назначена съдебно-медицинска експертиза за уврежданията на Петър Димитров, както и за механизма на причиняването им. Полицейските органи ще трябва още да установят всички очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани за изясняване на случая.

Прокурорите ще преценят правната квалификация на деянието, т.е. - по кой член от НК да подведат Стоичков, след приобщаване към материалите записа в мобилния телефон на Тошев, както и свидетелските показания и писмените доказателства.

Днес в студиото на Нова тв двамата пострадали фоторепортер и шофьор казаха, че ще съдят легендарния бивш футболист и по граждански ред.

Досега няма коментар от Стоичков или негов представител.

От наши източници обаче научихме, че той отдавна лети към САЩ и до няколко часа ще е в дома си в Маями, Флорида.

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Битите ви колеги

са нарушили конституцията, която забранява фотографирането на човек без неговото разрешение. Гнусни папараци щом са ви колеги, не се учудвайте, че ще получавате само отношение, каквото си искате. По цял свят това, което са направили на Стоичков се нарича провокация и е най-малкото смекчаващо вината обстоятелство.
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Тия мушмуроци защо отиват на

Тия мушмуроци защо отиват на сватба да снимат непоканени ?? като какви се изживяват ?? По сто тояги на голо за мушмуроците .
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Битите ви "колеги" също така

са се изхрачили и на журналистическия ви "етичен" кодекс, който вие и бездруго го нямате за нищо. В него пише, inter alia: 2.3 Неприкосновеност на личния живот 2.3.1 Уважаваме неприкосновеността на личния живот на всеки. 2.3.2 Ще избягваме публикуването на снимки и записи, направени извън обществените места, ако засегнатите лица не са съгласни. Действително, тия двамата нищо не са научили от урока по конституционализъм и журналистическа етика, който им е преподал Стоичков. Не е случайно, че цялата "журналистическа" индустрия е нещо като пазар за проститутки.
 's picture

Charley

Прокуратурата първо трябва да

Прокуратурата първо трябва да се заеме с тези "фотографи".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.