Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нова порция арести в Турция на "врагове на народа" - заподозрени за връзки с организацията на проповеднита Фетхуллах Гюлен. Според турските власти живеещият в САЩ духовник е основният двигател на опита за преврат в Турция това лято. 

Частната турска телевизия НТВ съобщи за ареста на 40 души от академичния състав и администрацията на университета "Ататюрк" в Ерзурум, Централна Турция. Екипи на окръжната полиция за борба с трафика и организираната престъпност са извършили акции в комплекса на университета. Задържаните преподаватели за 36, сред тях има професори и доценти. Иззети са множество документи, а властите в Турция издирват още четирима души от висшето учебно заведение.

След опита за преврат в Турция на 15 юли властите започнаха масови чистки в държавната асминистрация, съдебната система, образованието, армията и т.н. Биват арестувани предимно хора, за които се смята, че са свързани с Гюлен.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.