Правителството на Тайван назначи Одри Тан като министър на дигиталната политика. Освен, че е най-младата в тайванския кабинет, Тан е легендарна в софтуерните разработки, известна в страната като една от "десетте велики" в ИТ сектора.

Освен това Одри се ражда мъж, и преминава процедури по смяна на пола на 24 г.

Тан започва да програмира на 12 години на вече древния език Perl, върху която съвременна версия работи по-късно, напуска училище, на 15 разработва търсачка за текстове на песни на Мандарин (нелека задача, като се има предвид комплексния китайски език), а от 19 нататък започва работа в поредица софтуерни компании в Силиконовата долина, където прави и два стартъпа. 

Тан, която е с IQ 180, ще е министър без портфейл, но със сериозна задача - да направи работата на правителството по-прозрачна, давайки достъп до цялостната му дейност на всички. Освен това надеждите са Тайван да се превърне в "азиатската Силиконова долина", зона, в която да се разработват и тестват технологии, свързани с "Интернет на нещата".

Във Фейсбук тя заяви, че мисията й не е да прави пропаганда, а да служи като "канал, който комбинира информираност и сила". Отвори и страница, на която ще приема въпроси дори преди официалното заемане на поста на 1 октомври.

Тан е и политически активист с анархистични наклонности. По време на протестите в страната срещу търговска сделка с Китай миналата година, когато студенти завзеха сградата на парлачента, тя излъчва от сградата навън. Подчертава, че това не е акт на бунт, а с цел да окуражи хората да говорят.