Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стотици пътници стояха в неведение в спрени влакове, след като тази сутрин движението на общо 8 композиции по различни направления между Пловдив и София бе блокирано заради повреда в контактната мрежа, предаде БГНЕС.

Два часа между Костенец и Белово е чакал експресът от София за Пловдив и Бургас, а бързият влак от София до Пловдив е престоял над един час на гарите в Септември и Пазарджик.

Други 4 пътнически влака - за Пещера, София и Димитровград пък са престояли над 70 минути на гарата в Пловдив, без изобщо да потеглят.

На гарата в Стамболийски е чакал влак от Пещера за Пловдив, докато дизелов локомотив откарва вагоните към пловдивската гара.

Пътниците между Белово и Пазарджик пък са били извозени с автобуси заради ремонта по линията. По същия начин са били транспортирани и пътуващите от Стамболийски до Белово.

Влаковете от Пловдив за Димитровград и за Стара Загора са изчакали пътниците от влаковете от София, за да могат да хванат връзката.

Хаосът по гарите между Белово и Пловдив продължава вече втора седмица, в жп трафика активно са включени и автобуси. Предстои включването на трасето към високоскоростната мрежа, което налага прехвърляния на различни гари. Някои влакове изобщо са спрени, други се отменят в последния момент заради недостиг на локомотиви, допълва агенцията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.