Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Пламен Орешарски направи извънредно изявление по БНТ, в което изрази възмущение от робските условия, при които работят миньорите в Бобов дол. Премиерът пое ангажимент да изпрати всички държавни контролни институции на проверка не само в конкретното предприятие, но и във всички индустриални гиганти.

Ние сме правителство на социалната отговорност. Няма да търпим повече това!“, закани се Орешарски.

Мандатоносителят Сергей Станишев, който е лидер и на БСП, и на Партията на европейските социалисти, поведе в столицата Марш за социална справедливост. Той застана пред хиляди труженици от страната и поиска спешни действия от кабинета:

Долу дикенсовия капитализъм! Долу олигарсите, които потъпкват трудовия човек! Точка!

Левият вестник на България излезе със специален брой. На първа страница имаше само чернобяла снимка от опашката пред задължителния магазин за миньорите в Бобов дол. И надпис:

„No Pasarán!".

Стотици първични партийни организации изпращат писма на възмущение. Леви интелектуалци правят флашмоб пред Министерството на труда и социалната политика и настояват държавата да наложи на въпросния бизнесмен да спазва социалните права на работниците. Обсъждат денонощно темата във фейсбук...

Упс! Не е ли точно така? Не, не, вие сте се объркали, не съм аз. Преди няколко седмици чух с ушите си Сергей Станишев:

"Има нужда от нова Европа, която залага на социалната защита. Искаме истински социален съюз", каза червеният лидер.

На първи май бях и на традиционния митинг на левицата в чест на Деня на труда.

"Преди повече от 128 години хората излязоха на протест, защото казаха стига. Не може да има само печалби, без социални права. Не може да има развитие, без да се грижим за човека", каза тогава от трибуната Илияна Йотова.

Тогава си е било за тогава. Днес сигурно си имат други по-важни проблеми. Разсрочват задължения на същия бизнесмен, чийто работници „им гласуваха“. За да продължи да има работници, които да продължат да им гласуват.

Е, човещина, социални права, едно друго... то с миньорите така трябвало.

Вие виждали ли сте миньор да чете вестник!“, както каза Мария Пиргова. 

Ключови думи

Коментари

Богдан

Аз съм виждал миньор да чете и вестник, и книги. Не съм виждал такива доценти да копаят въглища.

д-р Пeтроff

Брави Иване.Много добра статия.Признавам,че малко се обърках от началото.Не съм гледал ТВ или слушал радио днес и си казах(само за миг) ей тези се освестиха. И да кажа на г-жа Пиргова,чиято дъщеря била всенародна любимка(според Пиргова) и е готова вече,след като не успя с Брюксел, да страда и да се бори за лявата идея в Париж или Ню Йорк.Мисля,че и на Лондон ще кандиса.Та г-жа Пиргова демонстрира наглото безочие на типична комунистичека деятелка и е готова през трупове да мине,но да докаже,че Партията и лично Вожда и жена му са винаги прави.Миньорите не четяли вестници,а за това как са ги оскотили партийните велможи и не им дават и за ядене си мълчи.

Рада

Богдане, блестящ коментар

denim58

Ей Иване.... БРАВО!

Георги Павлов

Браво!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.