Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ангела Меркел отново е на първо място в годишната класация на Форбс за най-могъщите жени на планетата. Това е десетото присъствие на Меркел в листата, в 9 години е номер 1. 

Канцлерката на Германия е също така и първата звезда-политик на това равнище от Източна Германия, от обединението насам, и първата жена канцлер в историята на страната.

След Меркел идват други световни лидери, СЕО-та на големи компании и силни институции. На второ място е новата председателка на Валутния резерв на САЩ Джанет Йелен - която също е първата жена на тази позиция. Трета е съпругата на Бил Гейтс Мелинда, която, заедно със съпруга си, е един от най-големите дарители в света. Дилма Русеф, президентката на Бразилия с българско потекло, е четвърта, а пета е директорът на Международния Валутен фонд Кристин Лагард.

Бионсе Ноуълс е на 17-та,
единствената в класацията певица.

Хилари Клинтън, бивш държавен секретар на САЩ, е 6-та, а 7-ма е шефката на

Дженеръл Моторс Мари Бара. Мишел Обама е на осмо място, на девето е Шерил Сандбърг, оперативния директор на Facebook. Десета е Вирджиния Ромъти, главен изпълнителен директор на IBM.

Най-млада в класацията и най-различна от останалите е Бийонсе. 32-годишната певица, която се изявява и като продуцент и предприемач, е 17-та, едно място пред шефката на вече губещата популярност онлайн компания Yahoo.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.