Охранителите на лятната резиденция на Ахмед Доган вече са далеч по-благи и гостоприемни към туристите, установи екип със скрита камера на Нова Телевизия. Не така беше обаче по време на посещението на "Организацията за защита на българските граждани" преди два дни. Сега репортерският екип под прикритие получи само два въпроса от сравнително дружелюбен мъж, който в крайна сметка им пожела приятен плаж. 

"Как намерихте този закътан плаж? Вчера пак ли идвахте?", пита охранителят, а после си тръгва.

Преди дни "защитниците на българската граница" подадоха сигнал за това, че са били изгонени от охранители, според които плажът бил частен. Новината се появи като анонимен пресрилийз, написан от името на организацията, а Нова Телевизия потърсиха министърката на туризма Николина Ангелкова. Тя потвърди, че няма такова нещо като частен плаж, цялата плажна ивица е държавна. 

"Организацията на закрила на българските граждани" се прочу с акциите си за залавяне на мигранти. През април бившият директор на "Гранична полиция" Антонио Ангелов им връчи награда, а премиерът Бойко Борисов им се обади да им благодари. По-късно организацията направи протест в подкрепа на разследвания Динко Вълев, който сам се похвали, че проявява насилие срещу мигрантите. 

Вилата на морето е свързвана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Разследване на сайта "Биволь" показа, че дворецът е изграден от фирма от обръчите на Ахмед Доган с лоши кредити от КТБ в парка „Росенец“, а общественият път до него е преграден с бариера и се охранява. Оказва се, че община Бургас е предоставила на собственика на сарая общинска улица и така е блокирала достъпа до държавнo пристанище и държавен плаж.

Разследването по-късно пък бе демонстративно отхвърлено за наградите за разследваща журналистика "Радостина Константинова", след като Управителният съвет, воден от Петьо Блъсков, спешно се събира и решава тази година да не връчи голяма награда, защото предложението нямало... автор. Журито обаче е било наясно с авторството на разследванията, разкриха самите му членове, а и в условията за номиниране подобно условие нямало.

Днес тече проверка на сигнала на "Организацията за защита на българските граждани", съобщи министърката Ангелкова.