Григор Димитров изпусна златен шанс да стигне за първи път в кариерата си до финал на турнир от серията "Мастърс 1000". И да си върне на хърватина Марин Чилич, който го победи с лекота в първия кръг в Рио де Жанейро.

На полуфинал в Синсинати хасковлията отстъпи на Чилич с 1:2 сета (6:4, 3:6, 5:7).

Димитров имаше два пробива в третия сет, до пропусна да се възползва, а и допусна обрат. Битката продължи близо 2 часа и половина. Тя бе белязана и от дъжд. Заваля още в първия гейм и срещата след това бе подновена два часа по-късно.

Димитров получи два шанса за пробив в първата част и се възползва, а след това сервира за сета и дръпна с 6:4. Ролите се размениха във втория сет, в който Григор показа колебания в подаването си и Чилич го наказа. Първата ни ракета прояви обаче най-голямата си слабост в решителния сет, в който поведе с 2:0, допусна изравняване, отново натрупа аванс от 4:2, но не съумя да материализира превъзходството си

Вторият обрат на Чилич му донесе и победата. Григор имаше шанс да стигне до тайбрек, но при 5:5 допусна пробив, след като водеше с 30:0. При 6:5 хърватинът не сбърка на своя сервис и на финала ще спори с олимпийския шампион Анди Мъри.

А Григор все пак натрупа точки, с които в понеделник ще се завърне в топ 30 на световната ранглиста. По този нацин той ще е поставен на жребия за следващата голяма надпревара - US Open.