Григор Димитров е на полуфинал в турнира от серията "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ. Българинът победи американеца Стив Джонсън със 7:6(8), 6:2. Той си върна на Джонсън за отпадането в трети кръг на "Уимбълдън" тази година. Съперникът му е 23-ти в световната ранглиста.

Димитров ще играе срещу хърватин за класиране на финала. На четвъртфинал един срещу друг се изправят Марин Чилич и Борна Чолич. 

Чилич нанесе тежко поражение на българина на олимпийските игри. А Чолич елиминира Рафаел Надал. Вече отпаднаха още двама големи фаворити - Стан Вавринка (победен от Григор) и Кей Нишикори. №1 в схемата в Синсинати е олимпийският шампион Анди Мъри. 

В първия сет в двубоя между Димитров и Джонсън двамата съперници реализираха сервисите си, така се стигна до тайбрек, в който хасковлията изпусна два сетбола, след което и успя да спаси един. Следваща възможност бе за Гришо и той се възползва - 1:0.

Във втората част първата ни ракета заигра още по-убедително. Той бе още по-стабилен на сервиса си. А стартира с брейк, последва още един при 4:1, което предопредели изхода на срещата.

Григор подобри класирането си в Синсинати от миналата година и със сигурност ще се придвижи напред в ранглистата - очаква се завръщане в топ 30. По-важното е, че досега на августовския супертурнир - малко преди US Open, той играе най-силния си тенис от началото на годината.

Димитров не е бил на полуфинал в турнир от "Мастърс 1000" от 2014 г., когато стигна до тази фаза в Рим и Торонто.