Владимир Дубов изпусна бронза и остана пети в категория до 57 кг на свободната борба в Рио де Жанейро. Българинът загуби "малкия финал" с туш малко повече от минута преди края срещу Хаджи Алиев от Азербайджан. Дубов повече с 4:0, след това съперникът му намали до 3:4. Той изкова успеха след акция и грешка на българина, като успя да го тушира.

Алиев е традиционно неудобен противник за Дубов, българинът обикновено губи схватките с него. Личеше, че и двамата противници са доста уморени, те на два пъти бяха предупреждавани от рефера към повече активност. Малко след втората забележка азерът стигна до победата и до бронза.

Преди това започналият вихрено българин загуби на полуфинала от грузинеца Владимир Кхинчегашвили, олимпийски вицешампион от "Лондон 2012", с 4:8. Той отново стартира схватката отлично и поведе с 4:0, но след това по-високата класа на съперника му си каза думата. 

Кхинчегашвили изравни резултата, а към края направи и победен обрат.

Първите две срещи на Дубов в Рио бяха по учебник. Той записа две победи с технически туш - срещу американец и румънец. До полуфинала не бе допуснал точка, а бе записал общо 21.

Българинът първо спечели за 90 секунди с туш над Дениъл Денис (САЩ) - 11:0, и се класира на четвъртфинал.

Дубов пренесе няколко пъти своя съперник и поведе с 10:0, което е напълно достатъчно за прекратяване на срещата. Последва протест от страна на щатския треньор, но съдиите на го уважиха и реферът на тепиха вдигна ръката на Дубов.

Всичко това се случи за минута и половина.

На четвъртфинала Дубов срещна състезаващия се за Румъния Иван Гуйдя. Той е брат на бившия български национал Анатолий Гуйдя. Това не трогна Дубов, който подложи съперника си на същата наказателна акция - 10:0 и туш. Разликата е, че Гуйдя се задържа малко повече на тепиха - 2 минути.

За жалост Георги Иванов не успя да продължи в същия дух - в кат. до 74 кг той загуби с 8:13 от грузинеца Якоб Макарашвили. Иванов поведе с 4:0, но бързо допусна обрат, после отново дръпна за кратко, но до края беше догонващ и в крайна сметка преклони глава. Макарашвили не стигна до финала и участието на Иванов приключи набързо.

Така грузинци надвиха и двамата ни борци днес в решителни двубои.