Изпълнителната комисия на ГЕРБ поиска оставката на кмета на район "Младост" д-р Цвета Авджиева. Причината за искането е липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1". Това съобщиха от пресцентъра на партията. Решението е взето след като кметът Йорданка Фандъкова е запознала премиера Бойко Борисов с всички факти по случая.

В момента тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам. Строителството е спряно. В началото на миналата седмица на среща с граждани от "Младост 1" Фандъкова пое личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при бл. 19, 20 и 21.

Малко по-късно самата Авджиева обяви, че подава оставка, за да се успокоят хората в "Младост".

"Според правилата на Изборния кодекс до провеждане на частични избори общинския съвет ще избере временно изпълняващ длъжността", написа във фейсбук Фандъкова.

Главният архитект на София Здравко Здравков ще направи проверка и доклад за 24 -те частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства в квартала. От тях най-много се намират в "Младост 1" и Младост 4".

Тази вечер жителите от всички части на квартала се събират на протест пред районната администрация. Те ще настояват за бързо намиране на решение на проблема без да бъде допуснато никакво застрояване на частните терени.

От Ловеч премиерът Бойко Борисов също каза, че очаква Авджиева да си подаде оставка.