Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на младежта и спорта излезе с остра позиция за допинг скандала с лекоатлетката Силвия Дънекова, уличена в употребата на забранения препарат ЕПО по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Първата реакция на министър Красен Кралев на бразилска земя бе умерена и предпазлива, но часове по-късно в декларация на повереното му ведомство личи по-остър тон.

 
По-късно днес се очаква Дънекова да даде пресконференция в Рио.
 
Вижте позицията на ММС:

"Министерството на младежта и спорта остро осъжда поведението на лекоатлетката Силвия Дънекова, уличена в употреба на забранени вещества по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Недопустимо е по този начин да се руши имиджа на България и да се слага петно върху целия български спорт! 

Силвия Дънекова и всичките ни олимпийци преминаха обстойно обучение в Националния антидопингов център за актуалните антидопингови правила на Световната антидопингова агенция (WADA) и Международния олимпийски комитет (МОК). 

Атлетката бе тествана от нашата Антидопингова организация преди Олимпиадата, а след пристигането си в Рио де Жанейро отново даде проба, като резултатите от тези две проверки са отрицателни. На 1 август на Дънекова е взета нова проба, която дава положителен резултат за наличието на забранени вещества. Преди началото на Олимпиадата Дънекова представи и програмата си за възстановяване на комисията за мониторинг и медицински контрол на спортистите, които ще участват на Летните олимпийски игри РИО 2016 г. и Летните параолимпийски игри РИО 2016 г. Оттук нататък отговорността за субстанциите, които е приемала състезателката е лично нейна и на лекаря, с когото работи. 

До 8 август на българските спортисти, които ни представляват на Олимпийските игри от нашия Антидопингов център са направени 62 уринни и 5 кръвни теста. От международните спортни федерации и Международния олимпийски комитет са им взети още 29 проби.

Някои от състезателите, които са с възможности за спечелване на отличие в Рио са подложени на до 4 проби в България и на до 6 проби от Международните федерации и МОК. 

Борбата с употребата на допинг е сред основните приоритети на ММС и ние ще продължим тази битка, като категорично заявяваме, че ще бъдем безкомпромисни към всички, които нарушават правилата на честната игра и чистия спорт."

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Бе чисти - я ми обясни как

Бе чисти - я ми обясни как точно се тича 9,50 на 100м чист - бе я се разкарайте с тези тъпни - идеята е да се разруши ореола на социалистическия спорт - направо не вярвам че го написах - но е истина

Похвали и адмирации, че

Похвали и адмирации, че държавата в лицето на министъра показа отношение, че и пука за спорта.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.