Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Окръжна прокуратура–София е изпратила до съдебните органи на Република Турция молба за правна помощ за екстрадиция на техния гражданин Фарук Бекташ в България. Това съобщават от държавното обвинение, напомняйки, че заповедта за международно издирване е за това, че на 24.07.2016 г. той причини смъртта на българските граждани Бойко Бойков и Таня Бойкова.

Като е известно, три дни след инцидента Бекташ получи от Окръжния съд мярка за неотклонение „домашен арест“, защото показа договор за наем в София. Магистратите не уважиха протеста на прокуратурата, че той доказва два съвсем различни адреса – един в центъра на ул. „Цар Борис  I” и друг – в кв. Враждебна. Освен това Бекташ, който е с постоянен адрес в Германия, няма трайна връзка със страната ни – нито роднинства, нито бизнес, имущество или друго, което да го задържа трайно.

В четвъртък, когато апелативният съд трябваше да потвърди или промени мярката за неотклонение, официално стана ясно това, което сред мотористите се говореше от дни – че още на 30 юли полицай е установил, че турчина го няма на посочения адрес.

Това пък е съобщение от една от рокерските фейсбук страници още от 1 август:

 

Апелативните магистрати му наложиха постоянно задържане и го обявиха за издирване.

Стотици мотористи протестираха срещу съдебната система заради случая с Фарук Бекташ.

Случаят предизвика бурни протести сред рокерите както срещу съдебната система, така и пред турското посолство, което според тях има някакво отношение към напускането на страната от Бекташ.
Посланик Сюлейман Гьокче категорично отрече такова нещо пред БНР в петък.

Държавното обвинение използва всички инструменти на международната правна помощ за издирване на лицето, се казва още в днешното съобщение на прокуратурата.

По-рано днес стана ясно, че още на 5 август – деня, след като Бекташ не се яви в Апелативния съд, ОП-София е изготвила Европейска заповед за арест (ЕЗА) за него.

Коментари

г-н Патрон's picture
г-н Патрон
Патрон

Така. България иска, и

Така. България иска, и задължава да и се даде. А на България като и искат, тя не дава. Намеса във вътрешните и работи е било, а сега не е намеса във втрешните и работи на Турция за нейният гражданин. Хайде сега. Размяна за отказаното предаване на турската страна на турският гражданин свързан с на Фетхуллах Гюлен терористичната му организация ФЕТО т.н. турски бизнсмен, и същият този съд отказа да го екстрадира в Турция за да бъде съден там по повдигнатите му обвинения. Българите трябва да се научат че като искат, трябва и да дават.
г-н Патрон's picture
г-н Патрон
Патрон

Защото когато е за вреда на

Защото когато е за вреда на Турция, не и биват предават вредители и. А сега като са навредили на България, настоява да и бъде предаден вредителят и. Така че реципрочност е в случаят.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Чудя се - един съветски

Чудя се - един съветски фигурист мъртво пиян уби едно момче и осакати едно момиче завинаги - нито беше осъден нито някой протестира - явно проблема е в националността на водача на мпс

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.