Умопомрачителният трансфер на Пол Погба в "Манчестър Юнайтед" за около 120 милиона евро може да бъде обявен до часове. "Ювентус" даде разрешение французинът да мине медицински прегледи при "червените дяволи", а от техния лагер потвърдиха това официално. В техните профили в социалните мрежи излезе надписа-хаштаг #Pogback.

Сделката бе уредена още миналия месец, но халфът имаше дълга ваканция в САЩ след европейското. Вчера той се завърна и веднага се отправи към бившия си клуб, в който явно ще се завърне срещу рекордна трансферна сума и заплата от 350 000 евро на седмица.

А докато Погба минаваше прегледи, новият му стар отбор спечели трофея "Къмюнити Шийлд" с 2:1 срещу шампиона "Лестър" на стадион "Уембли". Това е първото отличие за Жозе Моуриньо в "Юнайтед". Висшата лига стартира идния уикенд. 

"Лисиците" започнаха по-добре мача, който предшества новия сезон. Въпреки това "червените дяволи" откриха резултата със страхотен гол на Джеси Лингард, който тръгна с топката почти от центъра и отблизо матира Каспер Шмайхел. Лингард донесе и Купата на Англия за "Юнайтед" през месец май с победен гол срещу "Кристъл Палас".

През втората част младокът се контузи, а проблемите за манчестърци станаха повече след грешен пас на Маруан Фелайни, позволил на Джейми Варди да изравни в 52-ата.

Течеше 83-тата минута, когато друг нов на "Олд Трафорд" - Златан Ибрахимович, надскочи защитник на "Лестър" и с глава прати топката край плонжа на Шмайхел за 2:1.

Голям ден за "Манчестър Юнайтед" с купа и нова покупка.