Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 30 март, както всяка сряда, Министерският съвет провежда своето редовно заседание. Първа точка от дневния ред е „Решение за приемане на Отчет за изпълнението на Плана за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. за периода ноември 2015 – януари 2016 г.“

Отговорният вицепремиер Меглена Кунева докладва близо 10 минути – за нивото на владеене на английски език на персонала, за необходимите обучения, за ремонта на НДК, за съвместната културна програма с Йорданка Фандъкова...

„Иска ми се, освен това, да направим публични конкурси – за логото, за знака на председателството и за това какво е мотото му“, завършва Кунева.

Приемаме точка 1“, затваря темата Бойко Борисов.

Това, което Меглена Кунева спестява на министрите, но което присъства в приетия от тях отчет, са разпределените вече пари на медии. И то не на кои да е, а точно на тези, които Делян Пеевски често отрича да са негови.

Сключен е договор с предмет „Провеждане на пилотна разяснителна кампания в медиите, свързана с подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“ Четири избрани за кампанията медии („Стандарт“, Агенция „Стандарт нюз“, Агенция „БЛИЦ“ и Агенция „ПИК“) са направили над 40 публикации с таг „председателство“, пише в отчета.

Ако сте пропуснали какъв тип медии са част от изредените, ето малко примери за публикувани заглавия:

Блиц: Остава ни по-малко от седмица - светът свършва на 29 юли 2016 година.

Пик: ЕКСКЛУЗИВНО! Ванга с невероятно пророчество за войната в Европа: От Париж няма да остане камък върху камък!

Пик: Нов ЕвроГейски съюз? Брада! Малко ли ни беше Станишев, че сега и Кончита Вурст?

Какво е общото между четирите медии ли?

През август 2015 година те обявиха създаването на обща рекламна платформа. Тогава Славка Бозукова от вестник „Стандарт“ и агенция „Стандарт нюз“ купи „Блиц“. Редакционната политика на новия медиен съюз бе поета от собственика на „Пик“ Недялко Недялков, последва и разместване на част от работещите от едното издание към другото и обратно.

Общата редакционна политика бе насочена срещу съдебната реформа, срещу неправителствения сектор, срещу политиката на Европейския съюз и срещу всички, които по някакъв начин пречат на интересите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Неудобните бяха атакувани по грозен начин, който донесе на тези издания прозвището "кафявите медии-бухалки". 

Година по-късно Недялков не е част от четворния съюз и вече открито говори за „мажоритарния собственик на "Блиц" Делян Пеевски“ и нарича Славка Бозукова „формален собственик, на хартия, която представляваше Пеевски“.

Междувременно обаче Делян Пеевски си въобрази, че "Блиц" може да стане нещо като "Труд" - пощенска кутия за мръсни поръчки срещу политическите му и бизнес врагове. Адвокатът му Александър Ангелов започна да залива мейла на редакцията с анонимни пасквили срещу всеки, неудобен за Пеевски, когото наричат "Човека" или "Момчето", обяснява Недялков в интервю от миналия месец. 

Как държавата избира точно тези медии?

Отговорът също е в отчета. Меглена Кунева ръководи цялата дейност по подготовката на българското председателство, но специално комуникационната и културната програма са възложени на Министерството на културата, управлявано от Вежди Рашидов:

С Решение на Министерския съвет от 21 октомври 2015 г. на Министерството на културата са предоставени средства по линия на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за реализиране на следните подготвителни дейности до края на годината:

1.Изработване на концепция за тема/визия на Председателството.

2.Провеждане на проучване за информираността и предварителните нагласи на българското общество към Председателството.

3.Изработване на концепция за работа с медиите и провеждане на пилотно обучение на журналисти.

4.Провеждане на пилотна разяснителна кампания в медиите“, пише подробно в отчета.

От отчета разбираме още, че:

- Сключен е договор за „Изработване на концепция за тема/визия на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“

- Сключен е договор и е изпълнен проект „Изработване на концепция за работа с медиите и провеждане на пилотно обучение на журналисти във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“

От отчета излиза, че сключените договори по комуникационната част са поне три. Документът обаче дава отговор само на въпроса кои са изпълнителите на единия от тях. Скрита остава информацията кои са другите изпълнители. Скрита остава информацията и за размера на платените суми.

Единственото, което знаем, е, че по този непрозрачен начин държавата планира да изхарчи общо за подготовка на българското председателство 150 милиона лева.

П.П. Клуб Z и Редута.бг изпратиха съвместни заявления за достъп до обществена информация, за да информират читателите си как се харчат техните пари. Ще ви информираме за резултата. 

Ключови думи

Коментари

ауууууу, ама на Бивол нито сротинка ли не дават...

Е на кой да ги дадат. На Прокопи мафиота ли!?

Това означава ,че ЦЕЛИТЕ НА ДОГОВОРИТЕ и ДАДЕНИТЕ ПАЧКИ, няма да се изпълненят спрямо мен и милиони българи!

Кви милиони, бе. Дневник го четат точно 80 човека - мога да ти кажа и никнеймите им.

Много ме кефи как ГЕРБ режат прокопиевите парцали. От години там не е имало нито едно интервю, нито с Бойко нито с който и да е от ГЕРБ. Даже дъщерята на Бъчварова не може да вземе интервю от майка си.

Ivan Mirchev

Помниш ли думите на Веждито? "Останаха "Дневник“, "Капитал“, в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. "Сега" – бел.ред.) не му пука, защото вестникът му е бутиков.“

в Дневник , само под една статия коментарите са повече отколкото тук за деня. Не си криви душичката.

рендето

Изглежда ми справедливо. На Пеевски половоната, другата полавина на най-големия му враг - Недялко. За медиите на 'Америка за България' - среден пръст.

Наблегнали са на България - задунайская губерния на Русия!

Sleid

Дааа, и вместо това дават интервюта в парцалите на Пеевски и тлъстия изрод Недялко. Колко по-добър избор...

Sin

"Е на кой да ги дадат. На Прокопи мафиота ли!?" !?!? Ами, поне формално, да обявят наякъв конкурс. Примерно. Щото така хич не буди съмнениа, че служат на Пеевски. Не че ББ е бил някога на друга хранилка ( той го нарича "медиан комфорт" ), освен старата ни позната комунюнгерска мафия. Но Кунева уж беше нещо друго. От РБ и т.н. Познай къде ще бъде след този мандат.

Истината е, че Бойко има супер здрави нерви. Аз ако бех на негово место, с Дневник щях да направя като Ердоган с Заман.

Ей, аз пък ако бех на местото на Бойко...

боко

Аз ако бях на мястото на боко щях да забраня писането под статии в нета.

Да, Кунева и Борисов изобщо не са комунисти.Сериозно ви говоря, не са дори социалисти.

Точно така - те са цървули

Че какво друго очаквахте?

Червената снаха плащала на червените медии. Че какво друго очаквахте?

PR по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Sleid

Бегай бе, трол.

c

Върлия антикомунист "Боко", който каза, че на Пеевски нищо му няма и си е добро момче, и неговата секретарка, пак комунистка - Кукунева. Скапана държава, щом все още ни управляват подобни нещастни индивиди.

denim58

Тези, които са сключили договор да бъдат упоменати поименно и наказани.Договора, ако е възможно да бъде прекратен и да се сключи нов такъв с нормални медии, а не с кафяви бухалки, които на всичкото отгоре сега воюват по между си.

demin85 по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

"Да се съблече гола и да се бие" - тъй звучи вашият гневен социалистически апел! Кой е критерият, по който определяте една медия като "кафява' и "бухалка"?

Щом търпят такива като теб са от добрите.

Роси

Чудя се да използвам ли последните дни без контрол на Клуба, та да си напиша цветисто мнението, или просто да кажа, че не се диша вече в тази изпростяла държава, в която мафията си разиграва коня, както и текне, правителствената медия са ПИКльовците, а гоцета и буди ни будалкат, че от изборите има някакъв смисъл... ПИСНА МИ!!!

Дреме ми на ГъЗъ!

Служителка "весели ритуали" по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

jo

Ако на тази смрад и се дадат пари за реклама на ЕС ,ще бъде много голяма грешка.Тези две издания пропагандират неприкрито Путин,Русия,руските оръжия и руският начин на живот.Те имат огромна вина за разпространяването на русофилството и отклоняване на България от Европа и НАТО !

Пръмовица и Мултака - като две капки вода

Можете ли да ги забравите тези двама хубавци на снимката?Кобургската, догановска и станишевска слугиня, национална предателка, алчна и ненаситна на власт, цял живот с изплезен език, готова да лиже всякакви по политически цвят задници, напоследък предвидливо ориентирана към СИКаджийските от Банкя? Ами Републиканския мултак до нея? Тъп, невъзпитан, неграмотен, чиста проба простак!И той като кобургската слугиня, цял живот лиза задници, докато най-накрая уцели подходящия и се сбъдна 25 - годишната му мечта - да министерства в културата! Не, това наистина не е държава! Това е кочина, опмийна яма, където грухтят мерзавци като тези двамата на снимката! Щом са адли милиони на ПИКливия Пърдялко Пърдялков, за да им отразява "мероприятията", "надежда всяка оставете", нещастни българи и поемайте към Терминал 2! д Няма друго спасение от мерзавците на снимката, подобните на тях и от баш чорбаджията им - банкянската мутра с биографията си на престъпник от подземния свят!

Пръмова не е ли коалиционен партньор на Пърдан ГъЗъ?

mardafi

Ми как Кой? - Пеевски - едва ли откривам топлата вода

Ivan Mirchev

Рашидов: "Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха.“ "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, "да му е...". Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват.“ "Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в "Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник“, "Капитал“, в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. "Сега" – бел.ред.) не му пука, защото вестникът му е бутиков.“ "По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката (КТБ - бел.ред.) е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“

Любопитен по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Не разбрах сега, що медиите на Пеевски (ако са негови) не могат да получават пари, а медиите на Прокопиев и Донев могат? Някой може ли да ни разясни?

b.krustev

Някой да е казал това?

Фатмак

Завист ли усещам тука?

Сияна В.

Медиите на КОЙ са отвратителни, но медиите на СИНЬО-ЧЕРВЕНАТА МЪГЛА да не би да са много свестни. СИ-ДЖЕЙ не е Светленце, а безкруполна политическа бухалка! Щом водят война с избора на народа си ГЕРБ, значи работата е ясна. Приказките за лошия Путин са мъгла в съзнанието на ошашавения народ.

Ала Пугачова

За желанието на Гоце пак да управлява ще ви припомня един стар виц. В МАВЗОЛЕЯ ДО МУМИИТЕ НА ЛЕНИН И СТАЛИН СЕ ЧУВА ШУМ ОТ КЪМ ЪГЪЛА. СТАЛИН СТАВА И ОТИВА И ЩО ДА ВИДИ - ХРУШЧОВ СЕ МЪЧИ И ТОЙ ДА ВЛЕЗЕ ТАМ. ТОГАВА ТОЙ МУ ИЗВИКВА: "ДУРАК, ЕТО НЕ ОБЩЕЖИТИЕ!"

Срам ме е от българските лизачи на руски наСССРани задници с извинение

Идиотски

Отблъскваща наглост...потрес! Рекламата на ЕС е възложена на противниците на ЕС...!??

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Роси

Сияна В., потресена съм от това соцплиткоумие - "избора на народа си ГЕРБ"?!? Кой избор бе, маце, ти за член първи чувала ли си, да не си мислиш, че историята свършва с любимия ти боко, ти знаеш ли, че 26 години свестните хора в България са се борили да няма "избора на народа", а парламентарна демокрация и плурализъм на медиите?!? И че не е "плурализъм" простотията на кафявите парцали и на фатмаците?!? Ех, простотията няма граници...

Николов

Понеже приключвам участието си в този сайт,който иска от утре да контролира имена ,позиции,становища искам да благодаря на всички, които подкрепяха, одобряваха, или просто се забавляваха с тезите и становищата ,които излагах тук. Не се сърдя и не злобея срещу всички, които се нахвърляха върху ми, както казва Черноризец Храбър- " Като врани върху сокол" Действително тук имаше опоненти ,с които беше удоволствие да се спори, да се отрича и да се противопоставя.Сред тях ще запомня Тибиа, Дара, Софиянец и други. Съжалявам че накрая отново ще им дам нов пример на тях и на всички мои опоненти, които като матросовци бранеха партия ГЕРБ, и ще я бранят,докато съвсем скоро бурният вятър на истината отвее бутафоричната им същност. Става въпрос за една от основните ми тези, че по крадливо племе от управляващата партия няма и няма да има. Поредното доказателство е горната статия. Ще крадат, ще крадат и накрая ще ги ометат. Това ги чака. И така -аз социалистът Николов бях дотук. Успех на новата визия на този сайт!

Роси

Не Ви разбирам, Николов, Клуб Z няма да е като ДС или КГБ, в регистрацията няма нищо страшно, няма да пращат в лагери хората за мнения, различни от официалните, аз съм се регистрирала в няколко интересуващи ме страници и нищо лошо не ми се е случило... Надявам се, че мрачните времена са в историята...

Дара

Костов каза, че Пеевски е млад успял човек, незаслужено сатанизиран, а на Бареков възлагаше големи надежди, но да не си разваляме настроението. Тони Филипов, д-р преди време се възрадва на едни пари от лотария. Не знаех, че за критикарите на Борисов, Цветанов и ГЕРБ има специална лотария, ама то аз и много други неща не знам! Всички правителства дават пари, за да ги си нямат големи неприятност с медиите, като не броим парите за личен коафьор на премиера. Иска ми се да знам как се харчат нашите пари, но и какви и колко чужди пари влизат за медии у нас. Хайде да я получим тази информация и да сравним. Чак тогава ще разберем защо има жълти, кафяви, черни медии, а такива, дето да ни информират - няма!........П.П. 2013 г., август, част от седмичната дописка на Тони Филипов, д-р:....Ей, да ви се похваля. Таман се стягахме с булката да идем за някой и друг ден на селски туризъм в родното на д-р Филипов село Ивайло и хоп, получавам имейл от офиса на Майкрософт (Microsoft Corporation Sweepstakes Promotion, Customer Service). Имейлът ми печели от лотарията награда от 350 000 евро. И лаптоп „Тошиба”. Това ми го съобщава лично Mr. James Marshall, Foreign Transfer Manager. Лелей, чак не ми се вярва… Тая вечер ще седнем да ги наместим тия пари. Малко на влог, малко на децата, може би да отскочим до Кушадасъ за някой ден… Не е верно, че пари само при пари отиват. Понякога и на сиромасите им идва късмет!" Някой познава ли българин, който да е спечелил 700 000 лв. от Майкрософт и каква е тази лотария? Малко ме притеснява годината. 2013-та беше доста интересна медийна година!

Нора

Дара! Срамота! Доста долно четиво си написала! Признавам! В него, както обикновено в медиите на мафията се пробутват някакви "факти" - до един неверни! И защо го правиш бе момиче? В същност - нямаме избор. Живеем в диктатура, нагло наричана "парламентарна република", в която всички независими власти се назначават от изпълнителната власт, а всички медии са контролирани и работят за промиване на мозъците на ограбената рая.Разчитахме на интернет, но и на него му намериха цаката - създават си сайтове, зарибяват читателите първоначално и после пускат троловете. И жална им майка на всички несъгласни с вожда - кой бил педерас, кой си имал любовница, изопачават исказвания, "цитират" ненаправени такива.... Изобщо - Булгаристан! И до кога ще ги търпим?! Аз вече си мисля да престана да чета и български сайтове, защото щом съществуват, значи няКОЙ ги е оставил да му свършат работа, да манипулират! Нищо здраво не остана в тази държава освен бицепсите на мутрите! Тогава защо да ги четем тяхните медии? Както направихме с вестниците им. Само това е спасението - ИЗКЛЮЧВАШ ГИ от живота си!

Възхитен по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Некои другаря истински ме веселят... Като Кръстев, например. Било много льошу да се публикуват статии със заглавия "ЕКСКЛУЗИВНО! Ванга с невероятно пророчество за войната в Европа: От Париж няма да остане камък върху камък!", но пък такива като тукашното "Как се радва милионерката Гошка в Испания (ВИДЕО)" са си съвсем в реда на нещата и в стила на най-добрата джорналистика. Очакваме и други значими теми, като "Как се гонят на яйца Петранка и Гъдю от Долно Уйно у сламоряка под салкъма"... Ония били кафяви, другите оранджуви... Ма всите сте един дол дренки ве, Кръстев, сал едната ви глупост ви кара да си мислите, че сте нещо по-различно от Нидялку и останалите от бандата. Скоро че ви ударим и на вазе камбаната ама нейсе... мислете си, че сте изключителни. Той и Пърдан ГъЗъ тъй си мисли.

Още ли воюваш? Изглежда менталните отклонения,ти дават сила.

Пърдялко вече "работи" за милионите!

ПИКливият Пърдялко Пърдялков, чорбаджията на едно ПИКливо, жълто-кафяво и фекално сайтче, наречено ПИК, вече побързал да заслужи милионите, които са му харизали двамата мерзавци на снимката, които се надпреварват да лижат един СИКаджийски задник. Толкова грозна, толкова долна и цинична далавера, "достойна" единствено и само за Републиканския мултак и за кобургската, догановска и станишевска слугиня - ЦК - снахата Пръмова! Срам и позор! Та, ПИКливият и мазен Пърдялко, това нищожество, което няколко години лиза задника на Дебелян Пеевски, сега излива кофи с помия по него и е насочил мръсния си език по друг, също дебел задник, но не чак като на Дебелян - този на пожарникаря от Банкя! И днес се е опитал да оплюе генерал Радев и партията, която го издига! Само че, мазният Пърдялко е забравил, че това е партията на дядо му - комунистически терорист, но и агент-провокатор, на баба му, на татко му, на майка му, неговата и на цялата му рода!Но, какво друго може да се очаква от подобно нищожество - обръща палачинката и върти езика си по всякакви задници, стига да падат милиони. А кобургската слугиня и Републиканският Мултак са много щедри точно към подобни нищожества! Защото точно те най-добре прекопават тиквите на банкянско-сарайския БОСТАН.

Пръмова не е ли коалиционен партньор на Пърдан гъЗъ?

Че кой ги чете тези медии бе, Труд и Блиц....

хаха

Да Ви имам "моралната висота" от която раздавате присъди :) С Илиян Василев, Светла и Оги Донев, до един комуняги.

Вуйчо

Грешка!Пеевски отдавна прехвърли тази медийна група на Боко.

самардала

Вуйчо, вуйчо, колкото 30% от Нова беха на Борисов, толкова и тия на Пеевски са негови! Истината е, че до 2009 г. медиите крадяха от държавата като всички останали, но се правеха на частни, а сега лъсна истината, че без крадене от държавата всичко загива. Олигарх е голям крадец от държавата. Медиен олигарх е същото!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.