Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Официално предупреждение към всички, които играят Pokemon Go да не търсят покемони на релсите, защото може да ги удари влак, отправиха от БДЖ.

"Придобилата популярност игра PokemonGo е поредният актуален повод да се обърне внимание на гражданите за опасностите и рисковете. Железопътният превозвач предупреждава потребителите на играта, че търсенето на покемони в железопътни райони не е безопасно начинание", пишат от БДЖ.

Призивът е клиентите и жителите на райони до гарите „да се отнасят отговорно и с повишена бдителност в близост до железопътни обекти“.

„Влаковете не могат да спират бързо, за да избегнат намиращите се на релсите хора или превозни средства! Съществува оптична илюзия, която не разрешава да се прецени разстоянието от влака до вас и неговата скорост! При преминаване на влак съществува опасност да бъдете повлечени от въздушния поток или ударени от извънгабаритен товар на влака! Затова е жизнено важно да се огледате добре при преминаване и в близост до железопътни линии и в случай, че забележите приближаващ влак да изчакате неговото преминаване на безопасно разстояние. Бъдете бдителни!“, предупреждават от железниците.

Допълнително се призовава около жп линиите или в гарите да се спазват всички предупредителни знаци, както и да се свалят слушалките и да не се говори по мобилни телефони, защото могат да ви попречат да чуете приближаващ влак.

Не трябва да стои и на ръба на перона, както и да се внимава при качавне и слизане от вагоните. Не бива и да се навеждате през отворените прозорци, за да не ви удари „провиснал клон или друг предмет“.

Ключови думи

Коментари

Пацо

За първи път адекватна и бърза реакция от БДЖ.
Иван ХаджиГенов's picture
Иван ХаджиГенов
Johnny Long Liberalfighter

БДЖени

Не търсете на релсите влак.... По скоро ще ви удари покемон, покедрон или квото там е...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.