ФБР проверява вероятността за харекско проникване в още един сървър на демократическата партия на САЩ, предаде Ройтерс.

МОСКВА ЛИ ХАКНА ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА НА ДЕМОКРАТИТЕ В САЩ?

Този път става дума за база данни за изборите за Конгрес. Миналата седмица стана ясно, че е бил хакнат сървър, използван в кампанията за първичните партийни избори за кандидат-президент. От ФБР подозират за това проникване руски хакери, свързани с Кремъл. И смятат, че Москва иска да повлияе на президентските избори в полза на Доналд Тръмп и против Хилъри Клинтън.

ЗАЩО ПУТИН МРАЗИ ХИЛЪРИ

Целта на последното хакване вероятно не е била кражба на пари, а достъп до данни за дарители на демократите, смятат от ФБР. Дарените от тях средства се използват за кампаниите на кандидатите на партията за Камарата на представителите.

Засега не е ясно какви данни биха могли да бъдат разгласени след евентуалното второ проникване. Първия път сайтът "Уикилийкс" огласи над 19 000 имейла, от които става ясно, че Националният демократически комитет (НДК) е работил за кандидатурата на Хилъри Клинтън в ущърб на тази на Бърни Сандърс.

Разкритията съвпаднаха с откриването на конгреса на Демократическата партия, на който Хилъри Клинтън бе номинирана за кандидат-президент.