Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вторият нападател от църквата край град Руан във Франция е Абдел-Малик Набил Птижан, съобщиха източници от френската полиция, цитирани от Си Ен Ен.

Копие от шофьорски документ на Абдел-Малик Птижан.

Той е 19-годишен, роден във Франция, жител на град Сен Ди де Вож. Птижан и неговият връстник Адел Кермиш плениха на 26 юни няколко души в църква в градчето Сент Етиен дьо Рувре. Те прерязаха гърлото на 86-годишния свещеник Жак Амел, като накараха един от заложниците да заснеме видеоклип с екзекуцията.

НАПАДАТЕЛ В РУАН БИЛ СЪДЕН ЗА ВРЪЗКИ С ТЕРОРИСТИ

Драмата обаче трая кратко и двамата нападатели бяха застреляни от полицията.

Оказа се, че и двамата нападатели са били в полезрението на полицията за връзки с терористична организация. Адел Кермиш дори е бил поставен под наблюдение и се е движил с електронна гривна.

Птижан е бил включен в списък с радикализирани лица, смятани за заплаха за националната сигурност, съобщи говорител на парижкия прокурор Франсоа Молен.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.