Гонсало Игуаин днес в Торино и веднага обяви, че иска да спечели Шампионска лига с "Ювентус". Аржентинецът бе посрещнат от близо 200 фенове на „бианконерите“ на летището. Вчера бе финализиран рекордният му за италианския футбол трансфер от "Наполи" в Юве на стойност 90 милиона евро. Толкова е била освобождаващата клауза в договора на нападателя с южняците.

Игуаин, който до неотдавна бе играч на "Реал" (Мадрид), стана трансфер №3 в Царя на спортовете. Пред неговата сделка останаха само тези на Гарет Бейл в "Реал" от "Тотнъм" - 100 млн., и Кристиано Роналдо - 94 млн. евро, платени на "Манчестър Юнайтед" от 11-кратните шампиони на Европа.

„Щастлив съм да бъда тук. Готов съм да започна това ново приключение, каза Игуаин пред TuttoJuve.com. - Мисля само за това как да работя с пот на лицето на тренировките и веднага да започна да показвам своя максимум. Нямам търпение да започна да играя заедно с Дибала. Надявам се да спечеля Шампионската лига с "Ювентус“."

Въпреки че напълни касата си, президентът на "Наполи" Аурелио де Лаурентис не може да прости на Игуаин, че е пожелал да си тръгне, когато се появил кандидат да плати 90 милиона. Той нарече постъпката на голмайстора "предателство".

"Половин час, след като научихме за намерението на "Ювентус" да плати компенсацията за Игуаин, започнахме да градим план за бъдещето, коментира босът в интервю за "Кориере дело спорт". - След интервю на агента на Гонсало разбирахме, че е възможно да ни се наложи да търсим нов нападател. Честно да си кажа обаче, не очаквахме, че той ще си тръгне и така ще зачеркне три години в "Наполи". Някои мислят, че е прекалено да говорим за предателство, но аз съм на друго мнение. Това е именно предателство, а аз добавям и неблагодарност. Може "Ювентус" нищо да не е нарушил формално, заплащайки вписаната сума в контракта на играча, но аз не очаквах подобни действия от Торино."