Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Единият от двамата нападатели, взели вчера заложници в църква във Франция, е бил съден за връзки с терористична организация. Той е бил поставен под електронно наблюдение, след като се опитал два пъти да пътува за Сирия.

Това съобщи прокурорът Франсоа Молен, цитиран от АФП.

"ДАЕШ" ПОЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАЛОЖНИЧЕСКАТА КРИЗА В РУАН

Нападателят бе идентифициранкато Адел Кермиш, 19-годишен, роден във Франция. Медиите разпространиха снимки от профила му във фейсбук. На някои от тях той е с шапка, на която на френски език пише "Алжир". Това навежда на мисълтаа, че Кермиш е от алжирски произход.

Той и негов съучастник плениха няколко души в църква в градчето Сент Етиен дьо Рувре край Руан и прерязаха гърлото на 86-годишния свещеник Жак Амел. Драмата трая кратко и двамата нападатели бяха застреляни от полицията.

Адел Кермиш бил съден през март 2015 г. Тази информация стана повод за критики към органите на реда. Зададен бе въпросът как е възможно човек, поставен под надзор, да влезе с нож в църква.

Вторият убит нападател още не е идентифициран. Франсоаа Молен добави, че продължава издирването на евентуални съучастници на двамата терористи и че засега е задържан само един заподозрян - непълнолетен алжирец, роден през 1999 г.

Френският президент Франсоа Оланд е разговарял вчера с папа Франциск по повод нападението. Оланд уверил главата на Римокатолическата църква, че властите ще направят всичко необходимо да защитят храмовете и местата за богослужение във Франция.

Според премиера Манюел Валс целта на нападателите била да разпалят религиозна война.

"След като е извършено нападение срещу свещеник в католическа църква, не е трудно да се разбере каква е целта. Нашият отговор е демокрацията", изтъкна той и призова французите да останат единни.

 

Ключови думи

Коментари

анонимен

Вдигнатият палец на изрода показва симпатията към българските комунисти.

„Нашият отговор демокрацията!“ Що за жалка картинка. И какво общо има демокрацията тук. Намеква, че ще продължат да им дават привилегии? Франкфуртската школа постигна лелеяната си цел: малцинствата да имат повече права от мнозинството, за да бъдат компенсирани, че просто са малцинства и не определят основната култура на страната си. Комунистите за пореден път искат да изпробват отвратителните си теории и да ползват хората като опитни мишки. Адорно, Маркузе, Хабермас, преподавателите от Бъркли.

рендето

Като го гледам, най-вероятно става дума за сексуални връзки

Свыше 220 потенциальных террористов-смертников находятся на оперативном контроле в РФ, сообщил в среду директор ФСБ Александр Бортников. РИА Новости

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.