Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Безпрецедентен митинг в историята на Турция – главната опозиционна партия призова своите симпатизанти да протестират срещу проваления опит за преврат и да подкрепят конституционно установения строй в страната. Основаната от Мустафа Кемал Ататюрк Народнорепубликанска партия покани своя най-голям политически опонент – управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган. Гражданите бяха предупредени да не носят партийни знамена, а само национални, както и портрети на Ататюрк.

Опитът за преврат в петък срещу събота доведе до смъртта на най-малко 246 души, а над 2000 бяха ранени.

"Този опит за преврат ни показа още веднъж колко ценни са демокрацията и свободата за всички нас“, каза Енгин Алтай, зам.-председател на Народнорепубликанската партия. 

ЕРДОГАН РАЗПУСНА И ПРЕЗИДЕНТСКАТА ГВАРДИЯ

Демонстрацията продължава и в момента, очаква се да присъстват политици от управляващата партия. 

В същото време Амнести интернешънъл обяви, че има „достоверни доказателства“ за нарушения на човешките права и изтезания на хора, които са били задържани в кампанията след опита за преврат. Базираната в Лондон организация твърди, че някои от задържаните са „бити, подлагани на насилие, включително и изнасилвани, както в официални, така и в неофициални центрове за задържане из страната“.

 

Ключови думи

Коментари

Супер снимки, ама защо батко Боко не е отишъл да им резне лентичката? Европейски представител, като бат Цвъцио!

еееее

еееее пак греда. Тъкмо вече виждахме как се ВНАСЯ демокрацията в Турция на крилете на някой бомбардировач, платен от аркадашите на Гюлен в ДПС, то пък се оказа, че тези не били ислямисти!

Протурски Родолюбец

Нещо да кажете не уважаеми туркофоби? Не бил подкрепян Ердоган от турският народ, че опозиционните партии твърдо са зад Ердоган, независимо че на други нива и етапи въобще не се разбират по между си, и дори по някога прибягват до ръкопашни схватки в парламента на Република Турция. Все пак това е динамиката на политическият процес в една държава. Остро разминаващите се мнения и убеждения. Защото със сигурност всеки в Турция не по млад от над 65 г. помнят много добре военните преврати, и последствията от тях след това какви са. Защото което сега го извършват над превратаджиите, те самите го бяха подготвели за враговете на Америка бяха ли успели. Така че, сега какво се сърдят че ги третират така, както те се готвеха да третират хората не човешки и не цивилизовано. Това е всенародно обединение срещу една задокеанска мракобесна хунта. Пък колкото си искат да приказват разните им там задокеански папагали, че в Турция демокрацията си била заминала. Не не уважаеми туркофоби. Напротив. Демокрацията в Турция, тепърва си разгръща потенциала и мощта. А да му мисли всеки опитал се да я спре чрез принудителни и агресивни начини.

Вие вярвате ли си, с тези хиляди уволнения?

Боре

Е що ручаха жабетата в "Гези" лани, питам аз комшиите? И що водица изпиха от водните оръдия на Ердоганя ...

ЛОГИЧНО Е ДА АРЕСТУВАТ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ И ОРГАНИЗАТОРИТЕ ЗА ОПИТА ЗА ПРЕВРАТА.НО ЗАЩО СА УВОЛНЕНИ ТОЛКОВА МНОГО УЧИТЕЛИ,ПРЕПОДАВАТЕЛИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ,И МНОГО ДРУГИ ХОРА.И КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ БЕЗ РАБОТА ТЕЗИ МНОГО УВОЛНЕНИ.ТОВА Е НЕЧОВЕШКО И ВАРВАРСКО.

Вместо да викаш, чети. Чети за Гюлен, чети за изборите в Турция и търси партията или организацията, която НЕ одобрява случващото се там.

странни сексуални предпочитания при разпитите! Май Путин няма против тях. Все пак са съющзници, та за едното онпождане да прави на въпрос!

самардала

Така става винаги, когато се каже половината от истината или още по-малко! Вярвам, че турския народ знае кой стои зад опита за преврат и от него се страхува повече, отколкото от Ердоган. Точно това у нас не се коментира, защото не е политически коректно. Хората си правят селфи на плащада, а някои кряка за човешки права! Ами ако бомбардираш обществени сгради дали не си наясно, че нарушаваш нечии права и си рискуваш своите. На мен лично ми омръзна разни префърцунени либералчета на всички да викат, че са прости и неуки, като на англичаните от брекзита, например. Хората искат да живеят спокойно и да си подредят къщата. Някой се опитва да ни заблуди, че в тая патаклама Ердоган е сатрап. На кого сметките му излязоха без кръчмар?

А дано поне това им затвори устите на нашите полит агитатори. Бяха ми писнали с техните еднотипни и еднозначни лозунги.

БАЦЕ

ТОВА МНОГО МИ ЗАПРИЛИЧВА НА НАШИТЕ ДЕВЕТОСЕПТЕМРИЙСКИ МАНИФЕСТАЦИИ ПРЕДИ ВРЕМЕ,ЧУДИМ СЕ СУЛТАНА КА НЕ СЕ Е КАЧИЛ НА НЕКОЙ БАЛКОН ДА ИМ ПОМАХВА С РЪЧИЧКИ

демограф

Това събитие е добър знак. Това е шанс за помирени и единение зад демокрацията. Това ограничава опасността от еднолична диктатура. Оставете глупашките дърляния и не се поддавайте на руските провокатори, които ни насъскват едни срещу други..

До начетените екзалтирани ентусиасти.

До начетените екзалтирани ентусиасти. Вижте какво, ще ви го кажа директно - малко сте чели. Самочувствието ви е огромно. Един народ може да направи тъпотия точно така, както същото може да стори и един човек. Да не говорим, че почти във всеки един момент както един човек, така и един народ има поне теоретичен шанс да направи нещо, с което да дръпне рязко напред. Така е с UK, така е и с Турция. Но тъй като вероятността за рязко издърпване напред е малка, много внимателно трябва да се разглежда възможността за направата на изключително слаби ходове. Има абсолютно всички индикации, че Brexit беше уникално слаб ход. Има всички индикации, че избирането на Ердоган в Турция беше уникално слаб ход (то беше преди време). Сега за Турция картинката лъсна кристално ясна. Тежко им и горко. Било силен ход някакъв митинг. Дрън-дрън. Това не е силен ход, това е сламката, за която се хваща удавника. Даже може и да се окаже слаб ход. Щом не дават на САЩ доказателства, че Гюлен стои зад пуча, вярвайте на САЩ. Поне докато Обама е президент.

Развеселен

понеже избирането на Обама беше супер силен ход, той срина реда в Америка, черните стрелят полицаи по улиците!

Защо, бе?

С потрес започвам по обратен ред "......вярвайте на САЩ. Поне докато Обама е президент"....Тежко им с такива като "начетените екзалтирани ентусиасти. Вижте какво, ще ви го кажа директно - малко са чели. Самочувствието им е огромно. Един народ може да направи тъпотия точно така, както същото може да стори и един човек. Да не говорим, че почти във всеки един момент както един човек, така и един народ има поне теоретичен шанс да направи нещо, с което да дръпне рязко напред. Така е с UK, така е и с Турция. Но тъй като вероятността за рязко издърпване напред е малка, много внимателно трябва да се разглежда възможността за направата на изключително слаби ходове"............Жалка картинка! Как хора, които считат, че имат голям интелектуален потенциал могат да се държат по същия уникално тъп начин към всичко американско, както русофилите към всичко руско?!

Развеселен

Ердоган сплотява партиите зад себе си, както направи Путин в Русия

Путин ли? Там дали е възможен преврат, развеселен? Верно е, че понякога е забавно по форумите!

Турецкие ВМФ – по признанию самих же российских адмиралов в пять (5!) раз превосходят по мощи Черноморский флот и средиземноморскую эскадру РФ.

Турецкие ВВС – мощная сила. Они превосходят боевые возможности российской авиации, вооружены самым современным оружием, в том числе самыми современными натовскими системами противодействия российским ракетам земля – воздух. При желании турки могли бы уничтожить российскую группировку в Сирии с воздуха за считанные минуты, пресловутые российские СС-400 вряд ли проблема для сил НАТО. Израиль, во всяком случае, знает, как их подавлять, что было продемонстрировано на практике. НАТО, видимо, знает тоже. Турецкие ВМФ – по признанию самих же российских адмиралов в пять (5!) раз превосходят по мощи Черноморский флот и средиземноморскую эскадру РФ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.