Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-евтините кафе, бира и пилешки гърди се продават в България. Това показва сравнително изследване на Евростат, което включва 21 държави от ЕС плюс Турция, Швейцария и Исландия.

Средната цена на чаша кафе в заведение у нас е 0,54 евро, най-скъпо е в Швейцария - 3,29 евро. Бирата в родните кръчми е 0,95 евро, в Исландия плащат 5,70 за халба. Килограм пилешки гърди излиза 5,22 евро, цената на мръвката достига невероятните 14,51 евро в Люксембург.

Като цяло цените и на останалите стоки у нас са сред най-ниските в изследваните страни. Килограм брашно е 0,54 евро, само в Чехия е по-евтино - 0,46 евро. Свинските пържоли (4,25 евро за кг) са по-евтини само в Литва - 3,87 евро.
Пакет цигари у нас е 2,44 евро, по-евтини папироси има само в Литва - 2,32 евро. Във Великобритания пакетът излиза 9,34 евро.

Кафето е стоката, при която има най-голяма разлика на цените в изследваните държави - 6,1 пъти, в случая между България и Швейцария. Захарта е стоката, при която цените са най-близки - разликата между най-евтината и най-скъпата е само 1,6 пъти.
Данните са за 2012 г., в Брюксел няма по-нови.

 

Ключови думи

Коментари

Луд гидия

Пст! Трай си, редакторе, не ги подсещай, че ще поскъпне! ;) И то, баш в началото на лятото, преди световното по футбол! Сакън!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.