БСП бе на крачка от това да бие с трикратно по-висок резултат националния победител от изборите ГЕРБ в знаковия гр. Бобов дол. От публикуваните на сайта на ЦИК протоколи се вижда, че "Коалиция за България" събира общо 1065 гласа срещу 379 за основния си опонент. Това повишава резултата на левицата в цялата Кюстендилска област, където силите са поделени по равно.

В Бобов дол има 8 секции - във всяка от тях БСП буквално мачка опонента си ГЕРБ. В първа секция резултатът е 120 на 50, във втора - 98 на 31, в трета  - 128 на 49, в четвърта - 102 на 36, в пета - 139 на 60, в шеста - 191 на 70, в седма - 88 на 40, и в осма - 199 на 42.

Останалите партии имат по няколко гласа. Резултатът в Бобов дол бе очакван след скандалното видео, в което шефове в мините инструктират миньори как трябва да гласуват с номер 15 (Коалиция за България), за да бъде фирмата "добре с правителството".

Репортажът бе излъчен първо по Нова телевизия, но номерът на партията бе заглушен от звуков сигнал. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че става дума за БСП и че подобни схеми се случват и на други места. По-късно видеото изтече в интернет и всички чуха как миньорите са инструктирани да гласуват точно за номер 15.

Централната избирателна комисия разгледа случая и не видя проблем. Прокуратурата образува проверка, която все още няма резултат. Мините в Бобов дол са собственост на Христо Ковачки - основател на партия "Лидер", която официално подкрепи БСП в тези избори.