Броени часове остават преди Дейвид Камерън да напусне "Даунинг стрийт" 10. Той изнася багажа си, изпразва чекмеджетата си. Но в резиденцията ще остане котаракът Лари. Домашният любимец ще продължи да живее там, но вече в компанията на новата премиерка на Великобритания Тереза Мей. Това повдига най-различни въпроси и най-вече: що за човек се мести без да си вземе котарака, пита "Дейли телеграф"? От медията решават да погледнат по-философски на котешката тема.

Отговорът на въпроса е: човек, който не обича котки и който никога не е притежавал въпросната котка, пише политическият коментатор Джеймс Киркъп.

Лари често прави компания на охраната пред премиерската резиденция.

Точно така - Лари беше лъжа, упражнение в изграждането на образа. Той беше създаден от медийните съветници на Камерън, които решиха, че ако той притежава котка, ще изглежда по-човечен и по-топъл, ще прилича на обикновен човек.

Но Камерън не харесваше Лари и не обичаше котки.

Всеки, който е говорил неофициално с Камерън за Лари, е усетил липсата на привързаност. Наричаше го "то", а не "той". 

Премиерът в оставка е човек, който обича кучета, шоколадов лабрадор например.

Поради тази причина и Лари не живееше в апартамента на сем. Камерън. Живееше при персонала, който се грижеше за него, често спеше и на радиаторите в главната зала зад прочутата черна врата. Там ще остане и след като сем. Камерън си тръгне и се премести в свободно от котки жилище.

Ето и епитафията на Камерън: "Човек, който обичаше кучета, а се преструваше, че харесва котки", завършва Киркъп.

Лари остава на "Даунинг стрийт".