Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Бъдещето време е присъщо на комунистите. Те са само в ще, ще и ще. Видяхме тяхното ще какво е – имаме един гьол, милиарди да плащаме и нямаме нищо. Това е, което са постигнали през годините. Моля ви месец време търпеливо да намерим решение”. 

Така отговори пред журналисти премиерът Борисов на въпрос получило ли е Министерство на енергетиката съгласие от „Атомстройекспорт“ да се преговаря с Иран за продажбата на реактора за АЕЦ "Белене". Премиерът заминава за Техеран да търси решение на казуса с ядрената централа след като арбитражният съд осъди България.

Щом опонентите ми са спали до 2009 г. сега ще мълчат и ще гледат как се мъча да намеря най-правилното решение, добави Бойко Борисов във връзка със сумата, която страната ни трябва да плаща - малко над 550 млн. евро, предаде "Фокус".

„Ще преговарям и с едните, и с вторите, и с третите. Енергийният министър разговаря с руската страна, ние разговаряхме с тях. Сега в Иран ще видим имат ли интерес към подобно нещо да продаваме реактора там заедно с руската страна. Трети вариант – да обявим проекта за приватизация. И ако всички тези варианти не успеят, то тогава ще вляза в парламента и ще кажа – колеги, или трябва в новия бюджет да заложим толкова пари, с всички лихви, които вървят на ден, или трябва да слезе мораториумът и тогава да търсим пари да го построим.Това са трите варианта”, обясни министър-председателят как ще действа, за да намали евентуалните щети. 

Българският енергиен министър Теменужка Петкова, руският й колега Александър Новак и хората от „Атомстройекспорт“ провеждат разговори и са в контакт. „Експертите работят и подготвят варианти, които като представят на масата ще отида и ще го представя в парламента”, обяви Борисов.

„2006 г., когато са се пазарили и са подписвали договорите да са го направили така, че да са го построили. Това казвам на моите опоненти, щом са спали до 2009 г. и всичко дойде при мен, сега ще мълчат и ще ме гледат как се мъча да намеря най-правилното решение. Това е истината, друга няма”, коментира министър-председателят. 
 

Ключови думи

Коментари

hi hi

Прав е Баце че комунарите са Царе на светлото бъдеще! Но да не забравяме и полтическия произход на Баце. Някъде дълбоко скрито е родилно червено петно...

Поне да се научи да се бръсне, ама май иска да заприлича на Веждито. Как не го е срам да ходи с набола брада в Брюксел като тъмен балкански субект, а и на срещата на върха на НАТО във Варшава?

Наглост СИКаджийска

Само че, мутро СИКаджийска, и ТИ доста милиони наля в този гьол, нали? И КОЙ гушна комисионните?

Georgi

Борисов е достоен и отговорен премиер . Не мога да повярвам на късмета ни , че намери такъв като Плевнелиев !!! Наи-големият Български президент за всички времена !!! Чест и слава !!!

Georgi

Видяхме в документите от имейлите на Хилъри как мутрата Борисов и комунистическото номенклатурно предателче Младенов са блокирали строителството по американска поръчка, а не заради "икономически аргументи", видяхме как американския натиск забави проекта с години и утрои цената му, видяхме как неуките министри на Борисов "управляваха" и загубиха абритражното дело с огромни неустойки. В нормална държава такъв "премиер" щяха да са го натирили с гьостерици и щеше да лежи в затвора, у нас хибридни тролчета му пеят дитирамби. Позор.

анонимен

Комунистите хич не са спали според мен,а са си плели паяжината с руснаците и сега трябва да говорят пред съда,не по телевизията.

Бойко Борисов

Цъка-цъка има СМС, има съд. Тъка-тъка, нема СМС, нема съд. А ти бегай на белия роял да полъскаш пред "френската" цица, че от по-близо гола жена няма да видиш.

Магистрала Хемус

Видяхме "ще"-то на Боко - дупка до дупка

Борисов защо не ги дадеш на прокуратурата за кражбите които виждаш, а им оправяш бакиите.Забравих, Цацаров е техен и ти си комунист.

Борисов не беше на срещата във Варшава, а ти се научи да си бръснеш /епилираш/ задника!

Гечо

От кога Борисов не е комунист? От последните разкрития стана ясно че Борисов е национален предател. Документирано. За такова накърняване на националният интерес в САЩ виновните сядат на електрическият стол. Ако някой беше спал, Борисов буден ли беше когато той самият даваше гаранции че АЕЦ Белене ще бъде завършена? Ако не беше сигурен че проектът е обезпечен с всичко необходимо щеше ли да се пъчи като петел на селско бунище? Борисов твърдеше и твърди че нямало договор за АЕЦ Белене. Май пак лъже. От изтеклата информация става ясно че руската страна щяла да съдейства за доставката на 1 ядрен реактор. Да, ама Борисов пак се прави на ухапан. Сега ще му търси пазар на този реактор. Това което той ще търси в Иран са комисионни. Реакторът ще бъде продаден за не-повече от 30% от стойността му. Е, с комисионните цената може да е и 50% но разликата е за крадецът комунист Борисов.

сега

ако трябва да бъдем обективни, Румен Овчаров щеше да построи Белене и пушек да се вдига. Друг е въпросът, че това не беше добро за България. Но Борисов вместо да застане зад волята на народа, той отиде да се договаря с Пеевски и руснаците за още и още кражби от Белене. Сега отива в ИРан, за да продължи далаверата. Това е истината и няма как ГЕРБ да избягат от нея. Ако Борисов искаше можеше без проблеми да спести на българия тези 500 млв евро, които сега ще плащаме за НИЩО.

ТЕЛК по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Малоумен, да?

Поне с 30% отстъпка.

Даже и по-евтино да го продаде, пак е добре. Това е нещо, което ни е излишно. Освен това е старо поколение, който го вземе, ще си вкара таралеж в гащите. Аз бих го продал с 30% отстъпка от реалната му стойност към момента. А тя е много малка. Стар, руски, никой не го иска, ненужен, освен това няма да пасне добре на никоя централа, защото тези неща се проектират целево. Т.е. централата трябва да бъде строено според реактора, а не реактора според централата.

Ама ти вярваш ли си,

реакторът е стар? Айде бе! Реакторът е от най-ново поколение. Нещо повече, западняците още не са се научили да правят такива. А иначе ситуацията е сравнима с продажбата на нов СТЕЛТ на цената на селскостопански самолет.

да

да да - иранците трева пасат! Който не се е пазарил с араби, само той може да си мисли, че ще направи изгодна сделка.

Техеран

сега иранците ще обещаят всичко, след това ще подкупят преговарящите, а накрая ще им подарим реактора и ще си платим за неговото инсталиране.

"Освен това е старо поколение, който го вземе, ще си вкара таралеж в гащите." - миличките, много ме радвате с невежеството си. Поне да знаехте за какво говорите...

анонимен

Видяхме в документите от имейлите на Хилъри как мутрата Борисов и комунистическото номенклатурно предателче Младенов са блокирали строителството по американска поръчка, а не заради "икономически аргументи", видяхме как американския натиск забави проекта с години и утрои цената му, видяхме как неуките министри на Борисов "управляваха" и загубиха абритражното дело с огромни неустойки. В нормална държава такъв "премиер" щяха да са го натирили с гьостерици и щеше да лежи в затвора, у нас хибридни тролчета му пеят дитирамби. Позор.

Комунистически боклук нещастен .Далаверата БелЯне беше замислена единствено с цел да осигури иконимически геополитически и корупцинонни приходи на азиатската кочина и нейната пета колона и поредното ограбване на България в името на азиатската кочина .

Хохохо

Педебойко да си ходи в Масква!!!

Petyo9

Още от 1990-та стана ясно, че АЕЦ Белене никога няма да бъде построена. Рисковете са толкова големи, че когато Сергей Станишев можеше да подпише договора за строежа (през 2008) и му бяха поднесени и договора и химикалката, след няколкочасови колебания отказа да го подпише. Рисковете, станали известни през 1990-та са в основата си известни, но информацията за тяхната величина, за тяхната степен все още достъпна на малцина. По тази причина, от тогава насам, АЕЦ Белене се използва само като средство за кражба на обществени пари - най-ревностните и защитници винаги ще искат АЕЦ-а да се строи (за да могат да крадат) и винаги ще си намират причини да не я завършат. Съвсем наясно са до какви последствия може да доведе това. Бойко Борисов е поредният хитрец отправил алчен взор към атомното Елдорадо.

socialen

Неграмотният Борисов спря инвестициите след август 2009 година, обърна ги в загуби и превърна обекта в гьол! 3.5 годишното еднолично, катастрофално-неграмотно, малоумно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов беше изритан от Народа като единственият досега, донесе само десетки миларди загуби, фалити, икономическа депресия, продължаваща вече 6та година, безперспективност, бедност и масова безработица.

socialen

Отлично, че руснаците осъдиха Борисов да плаща неустойка, заради простотиите, които сътвори в периода август 2009-февруари 2013 година.

каза един дърт комунист.. рапонът вече очевидно е откачил..

Предишните са виновни, предишните които са били преди предишния ми мандат...там назад във времето

шутът на ГЕРБ

Аватар е най добрата пръдня на ГЕРБ.С неповторимата миризма излизаща от бледоликия му гъз Цв.Цв и Б.Б смятат да омаят народа и да спечелят изборите.

Фибата

Колко е очарователно на едно място да четеш простотиите на сталинисти, социалисти и костовисти. Чест и почитания, госпожо Джамджиева. Малко хора биха се престрашили да махнат 26-годишен фон дьо тен!

Дееа

Много педерастка мутра има тоя на снимката.

Даае

Педерастка мутра е интересно лабораторно попадение!

#Засрамисебе!

Комуниста Бойко плюе комунистите.

?!?

Стояне, пак ли си търсиш хуй?

на този аз съм прост и вие сте.......все някой му е виновен.прави си предизборна пропаганда почти във всяко простовато изказване.от тези комунисти не е ли и той.но това не е самата истина.има и други истини.за дебелото прасе от парламента,когото самият той закриля.защото са в една обща хранилка.ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАФИЯ.

Присмехулник по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Всички се присмиват на малоумието на гур'ливите десебарски тролове!

язовирна стена

ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВАШЕ ОТ МАФИЯ, ЗАЩОТО ТАКАВА БЕШЕ СХЕМАТА И ВСИЧКИ ИМИТИРАХА КОСТОВ. БЕЗ БОРИСОВ, ЗАЩОТО ГО СМЯТА ЗА ГАРГАМЕЛ!

Storage Admin по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

А Борисов вече е в Техеран. Но родните "медии" ще ви уведомят утре по икиндия... евентуално. Виж, ако е поредната простотия на Пърдан ГъЗъ от Фъсбук, ще я препечатат още преди сървърите на Зъкърбърг да сварят да я сейвнат...

Емил Станоев

От тая тиква по нагла няма. Все друг му е виновен ?! Той и неговата шайка спират Белене 2012 г. с рапорт до Сащ . А сега говори за 2009 ??

Дара

Прави ми приятно впечатление, че тече един обединителен процес, в който всички мразещи Борисов - сталинисти, социалисти, татуирани националисти и костовисти се стичат от села, села от градски тип, малки градчета и махали за учредителен събор под наслов "Тук сме, силни сме, йе-йе". Само малцинство на въртоглави малоумници нямахме, но вече ще си имаме. На изборите за президент ще ни направят едно показно дефиле, може и в деня за размисъл. Защо не?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.