Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза в събота, че лидерите от Алианса са се съгласили да запазят общата политика по възпиране и диалог с активизираща се Русия, предаде АФП от Срещата на върха във Варшава.

"Главното послание е, че Алиансът е обединен, ние стоим заедно“.

Така Столтенберг отговори на въпроса за разговорите по темата за Русия, които лидерите проведоха снощи във Варшава.

"Доволен съм колко силно е това послание в НАТО и колко обединени сме зад това послание. Общото послание от вечерята е, че нашите отношения се базират на отбрана и диалог“.

Снощи президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че Русия не е заплаха, а партньор. По този повод днес Столтенберг обясни, че НАТО е в напълно нова ситуация.

Не виждаме някаква непосредствена заплаха срещу някой от съюзниците в НАТО.

Русия не е нито стратегически партньор – нямаме това стратегическо партньорство, което се опитахме да развием – но не сме и в ситуация на Студена война“, каза Столтенберг.

Според него настоящата ситуация за НАТО е различна от всичко, което Алиансът е преживявал преди.

НЕНЧЕВ ОЧАКВА ПОВЕЧЕ НАТО В ЧЕРНО МОРЕ СЛЕД ОКТОМВРИ

Вчера Алиансът реши да разположи четири батальона в Полша и Балтийските републики от началото на следващата 2017 година. Сред решенията от първия ден на Срещата на върха на НАТО във Варшава е през октомври съюзниците да обсъдят как Алиансът да засили присъствието си по въздух и море в района на Черно море.

Българският министър на отбраната Николай Ненчев обяви по-рано днес, че не се предвижда България да изпраща свои военни да участват в т.нар. предно разполагане на сили на НАТО в Балтийските държави и Полша.

Ключови думи

Коментари

Фатмак

"Не виждаме някаква непосредствена заплаха срещу някой от съюзниците в НАТО." *** ебати, тоя долен Путински агент Столтенберг как спука всички балони на тукашните хибридизатори, дето ни обясняват как Русия аха и ще ни превземе.

Фатмак

Остава обаче въпросът защо, след като няма заплаха, НАТО агресивно дислоцира войска по руските граници. Не се правят добросъседски отношения, като платиш на кварталните биячи да кесят срещу портата на съседа и да дрънкат с вериги, боксове и други ударни инструменти.

д-р Петроff

Прав си.НАТО дислоцира войски,които заедно с местните армии са 2(вда) пъти по-малко от съвеЦките такива. 4000 срещу 34 000 в Калининград.Кой ще напада? Според съвременните тактики,нападателя трябва да превъзхожда 8(осем)пъти отбраняващият се.За се възпре цялата руска армия са нужни ....200 000 души.

под прикритие

,,Долен Путински агент,, - дано да има повече такива като Столтенберг.

???

"алианс" и "среща на върха" не се пише с главна буква вътре в текст! Все едно да напишеш сдружение или събрание с главна буква.

Фатмак

Пълно е с продажни фъшкии като столтенберг. Ей на, даже Бърозо са го взели на работа в чифутската банка.

ето

Единодушно е прието засилване присъствието на НАТО в Черно море на ротационен принцип.

Georgi

НАТО е отбранителен съюз !!! Гледахме русия как мачка Грузия , Молдова , Украина , анексирането на Крим и бомбардирането на мирни сириици с цел дестабилизация на Европа с бежанци !!! Никои няма да напада русия , но няма да бъде оставенa да заплашва страните от НАТО !!!

Забрави да напише "Ура другари!"

анонимен

Путин е недоволен от решението за колективна отбрана,това не влизаше в плановете му и беснее.

д-р Петроff

Да щом врагът протестира,значи е добре за нас.

Ощавен маркиз

Фатмаче дежурно, на Жужко тъй требе да му се хортува, нежно: „не ни плашкаш, не ни праиш ядове, не ни бъркаш со самбистко пръстче в стегнатите задни натовски /и демократски/ части…” За да може малкото генералисимусче да е спокойно, да си е вообразило, че го е извадило уджасяващо голем. Друг начини, по-дипломатически бронирани, засега - нема открити, нема открити. Въпреки високите научни и военно-технологични темпове на западните цивилизовани „йезуити”, в хибридното надприказване они останаа на сто години назаде от ботоксовото имп…че и кейджиби-праваславна компания. Затуй сега мънкат врели-некипели - студена уйна немало, напълно нова „затоплена” ситуация имало, рашки езера с плаващи дизелови ракетни еднодръвки биле се пълнили… дрън-дрън, че прас. Целата /възможно-предвоенна?!/ западна дипломатическа говорилня се е свила до тънки комплименти към обедняващото с космическа скорост масторче на красноармейски паради, маршировки и петоколонен бабаитлък в погранични ексрашки райони и около двете му сирийски базички. Грижата на СВЕТА е, прероденото силиконово „Джугашвили” да не вземе да си хвърли трите-пети от алкохолизирания и с промит пропагандно мозяк народ - към крайно самоунищожение… В случая с пестеливите изявления на г-н Столтенберг, който, както виждам от фотографията, явно не харчи пари за ботокс, пести и много-много не ПАРАДира, важи приказката на индийския мъдрец: „Дай на питона злото мишле, куцото коте, злоядото прасе, ако требе, само и само да ти не издуши дечинята у целото село”.

socialen

Що не вземете да се разпуснете и направите Света по-добър и по-сигурен!

д-р Петроff

Както казах веднъж: браво ....другарю...

Колко

Различен изказ от българският президент ,а е шеф на НАТО!? Аз смятам че Европа трябва да има свои войски. НАТО със Турция и САЩ е не европейски инструмент . Рано или късно ще стигнем до идеята за "много общи неща". Щом европейските закони и регулации са над националните ,защо да няма единни прокуратури , съдебни органи , разузнавания и прочие ? Националното и специфичното никой не го гони. Сега в новата ситуация е много интересно ...за официалните европейски езици?

Швейк

Чети тука как ще работи "общата" европейска армия: Така беше например тук, в Санок, където неочаквано пристигна резервът на германската хановерска дивизия под командата на един полковник с толкова свиреп поглед, че командирът на бригадата загуби всякакво присъствие на духа. Полковникът от резерва на хановерската дивизия сочеше разпорежданията на своя щаб, съгласно които трябваше да настани войниците си в същата гимназия, в която току-що беше настанен батальонът на 91-ви полк. За да настани щаба си, той искаше да бъде опразнена сградата на Краковската банка, в която в момента се помещаваше щабът на бригадата. Командирът на бригадата се свърза направо с дивизията и обрисува точно положението, след това с дивизията говори страшният полковник от Хановер и като последица от тоя разговор в бригадата се получи следната заповед: „Бригадата евакуира града в шест часа вечерта и се отправя в посока Турова–Волска–Лисковец–Старасол–Самбор, където чака нови нареждания. Заедно с бригадата евакуира Санок и бойният батальон на 91-ви полк, който представя охраната ѝ, разчленена съгласно изработената от бригадата схема: челната охрана потегля към Турова в пет и половина. Дистанцията между южната и северната странична охрана три и половина километра. Тилната охрана потегля в шест и четвърт!“

socialen

НАТО е реликва от Студената Война и трябва да се саморазпусне.

д-р Петроff

Браво....другарю.

Georgi

Извинявайте, излъгах хибридно. Официален доклад на ЕС призна, че Грузия е виновник за войната от 2008-а. Крим не беше анексиран, а присъединен към Русия след референдум, на който смазващо мнозинство одобри това. Резултатите от референдума от 2014 са на практика същите като тези от референдума от 1991-а за запазване на СССР. Колкото до "бомбардирането" на "мирни сирийци", след началото на руската офанзива световните медии докладваха за рязък спад на доходите на Ислямска държава от търговия с петрол, нещо, което не се беше случвало няколко години преди това, за огромни загуби на територия (над 30%) и за освобождаване на безценни за световното културно наследство паметници, унищожавани от умерените главорези, поддържани от натовските държави в усилията им да разбият Сирия, както навремето разбиха Ирак.

Казачаков

Защо ние като пращаме армията на турската граница не се приема за заплаха, а Русия се страхува от армиита на НАТО(дали защото, ако руснаците ни нападнат ще бъдат отблъснати).

Глупаков, рашките няма да нападат никого, най-вече България, набий си го това в пост комунистическото канче!

THE REFORMIST

По западния фланг на руската отбрана, което е източният фланг на отбраната на NATO, от месеци тече неспирна подготовка, такова жужене, но никой не го отразява, защото мениджърите на медии у нас разсъждават конюнктурно, а някои са и отявлени русомани. Когато руският авторитаризъм бъде наложен тук при един неуспех на външната ни политика, тези медии една по една ще бъдат овладени, а сегашните мениджъри отдавна няма да са такива. Нашата надежда е да проведе съдебна реформа, за да се прочистим от ДС и русоманите, и също на президентските избори буржоазията да подкрепи един про-пазарен, про-демократичен и про-НАТО президент, какъвто е настоящият.

THE REFORMIST

Хубаво е, че подсилването ще стане към октомври, тогава ще са минали президентските избори и се надявам да имаме достоен наследник на Плевнелиев, който да продължи курса към възпиране на руското влияние на Балканите, руската агресия в Крим, Донецк и Луганск. Русия трябва да бъде спряна на всяка цена! Иначе ни чака нов 9 септември, нова саморазправа с интелигенцията, с образованите хора, с хората с професия и социален статус, а капиталът, натрупан от тези хора ще премине отново в ръцете на простаци и неуки селяндури. Руското влияние е винаги пагубно за България. Всеки наш подем биват секнат от тази империя на злото. Веднъж завинаги трябва да бъде унищожена и разпокъсана на съставните си части. Тогава двете суперсили ще бъдат Китай и САЩ, а нас това не ни касае, защото Китай е сравнително далече и няма много интереси на Балканите.

Нашето Знаме

Хубаво е, че "подсилването" се отлага за "октомври", дотогава ще са минали президентските избори и се надявам да имаме вместо мекерето Плевнелиев достоен наследник, който да подкрепи курса към възпиране на антибългарското влияние на НАТО и американската агресия и последвалата дестабилизация в Украйна, Близкия Изток, Северна Африка и Европа. Америка трябва да бъде спряна на всяка цена! Иначе ни чакат нови войни в близкия изток, нова миграционна вълна от изгладнели орки, готови на всичко, сигурен разпад на Европейския съюз, продължаващо властване на пребоядисания проамерикански мафиотски "елит", забогатял от ограбеното и построено от народа по време на соца, увеличаващо се неравенство и създаване на бананова демокрация, над която властва едрият капитал, както в американските провинции в Латинска Америка. Америка е винаги била пагубна за България, от бомбардировките през ВСВ, до съучастието в престъпния преход с хора като Ран, Ът, Сорос и политическите им марионетки в САЩ. Всеки наш подем биват секнат от тази империя на злото. Веднъж завинаги трябва да бъде унищожена и разпокъсана на съставните си части. Тогава двете суперсили ще бъдат Китай и Русия, а за нас това е благодат, защото Китай е сравнително далече и няма много интереси на Балканите, а Русия е наша братска държава.

анонимен

Когато предателите на българските интереси си пишат коментариите да посочват,че стоят зад руското знаме,а не ,,нашето,,.

Скрий се бе, козяково тролче.

Злой Путин

Аз лично съм много доволен от прочетените декларации и изразените намерения. НАТО открито реши да се капсулира в текущите си граници и да не предложи нищо на русофобстващите кръгове в части от обществата на Украйна, Белораша, Молдова и Грузия, което отваря нови възможности за нормализация на обстановката в района с наша помощ. Следващата ни стъпка ще е да помогнем на народите непосредствено на запад от тези страни да се отърват от натовското иго.

демократ

Злопутин,съвсем си объркал понятията и значението на думите с клишетата които използваш.Не може да освобождава някой от нещо което иска и желае,другото е агресия и насилие.

Злой Путин

А, не може, я питай 200,000 избити и 4 милиона бежанци в Ирак дали не може да ги освободят без да искат. Освободиха ги, направиха им на половината територия Ислямска Държава и удариха с нея по Сирия и Сирия да освобождават ;)))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.