Умерените фламандски националисти от Новия фламандски алианс /НФА/ водят според първите екзит полове, публикувани в Белгия. Партията на Барт де Вевер, която иска да разцепи федерацията между езиковите й общности има 31,5% от вота във Фландрия, следвана от християндемократите с 20% според данни обявени от в. "Либр Белжик". След тях са либералите и фламандските социалисти с по 14% и крайно националистическата партия "Влаамс беланг" /"Фламандски интерес"/ с 5,5%.

В Белгия освен европейски избори се провеждат и парламентарни и регионални. Гласуването е задължително.

В южния френскоезичен регион Валония водят социалистите с 31%, следвани от либералите с 24,6%, според предварителни данни публикувани на уебсайта на всекидневника "Соар". Трети са християн-демократите хуманисти с 12,4%. Четвърта е крайната левица с 9,5% и зелените, който отбелязват катастрофален спад от 10 процентни пункта до 8,49%.

В Брюксел либералите /25%/ и социалистите /24%/ са с почти изравнени сили, следвани от ФДФ, отцепници от либералната партия, зелените /12%/ и християн-демократите-хуманисти /10%/. Медиите коментират, че начело със сепаратиста и републиканец Де Вевер Белгия отново ще има трудности в съставянето на правителство. Сформираннето на сегашната шестпартийна коалиция отне рекордните 541 дни.