Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Унизително отношение към двегодишни деца в детска ясла в столичния жк "Обеля" разкри майката на едно от обижданите хлапета пред Нова тв.

 „Ти малоумна ли си? Ти си като цял толуп! Абе, и ти си некадърен, бе! Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?! Откога си тук, а не можеш да си обуеш пантофите на тези дебели краци!"

Това са фразите, които се чуват от т.нар. лелка (помощник-възпитателка) в забавачката.

Двегодишното момченце на Илияна Солакова, която предостави записа, ходи на ясла там от 8 месеца:

„В края на март той започна да си гризе ноктите, започна да си удря шамари по лицето, стана нервен. Един ден ми каза, че лелята го е била", обяснява мотивите си майката.

За да е сигурна - има или няма агресивно поведение към децата, в края на май жената сложила записващо устройство в джобчето на сина си. След което останала шокирана от чутото. Солакова признава, че знае, че това е незаконно и че може да има последствия спрямо нея от детската ясла.

Първоначално от ръководството на заведението отказаха да застанат пред камерата на Нова тв:

„Не, не желая да говоря. Това не е честно да се прави спрямо колегите и спрямо детската градина!“, казва директорката, която все пак съобщава, че въпросната възпитателка сама е пожелала да напусне.

В крайна сметка г-жа Младенова, която е директор на детската градина, се престрашава и показва лицето си, като обяснява пред камерите, че няма от какво да се притеснява.

От своя страна тя отправя упрек към майката за записа - че това е абсолютно незаконно.

"И не вярвам, че има човек, който може по този начин да си използва детето за такива нужди. Не вярвам на този запис и не ме интересува този запис“, категорична е още Младенова.

Тя все пак признава, че въпросната възпитателка сама е пожелала да напусне детската градина. Приключилата проверка на инспектората по сигнал на майката показва, че "директорът е предприел необходимите действия, за да осигури сигурност и комфорт на децата".

Ключови думи

Коментари

Възпитателка по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Като сравнявам неговата реч с твоята, така ще да е било.

местен

Познавам я. По-точно, симпатизантка на Гоце Пърданов.

Щом е простакеса, значи е на БОце!

Иван

Докато не е позволено всеки да прави записи на нередностите и така се показват на яве и решават проблемите все ще сме си така. Това с камерите е нарочно, да е невъзможно да разкриеш каквото и да е престъпление и въобще всички закони целят предпазване на престъпността, която ни управлява. Всичко цели честен бизнес да не вирее ми просто всеки да си плаща такса спокойствие на когото трябва, корупцията да процъфтява и образованието да прави едни мирни овце за доене и стригане.

Майката заслужава похвала! Да я последват и други! Как иначе ще разберем какво става с децата ни? Но типично по български виновен е не простакът/шефът му, а този, който ги е записал. Директорката се възмущава от майката, а не от персонала си. Незаконно било... А законно и морално ли е лелките да обиждат децата?

Майка.

От всичко което прочетох досега просто оставам отвратена от начина на мислене на много хора, единствено този коментар и още няколко ми дават надежда, че все пак има смисъл човек да се бори, макар и сам срещу неправдата. И ще задам един въпрос: Смятате ли, че човек който наранява или обижда едно малко и беззащитно същество дава добър пример на децата, и, че този човек полага адекватни грижи и дава нужното възпитание по този начин на действие, когато по един или друг начин наранява едно малко дете, мислите ли, че от тези деца биха станали добри хора ако тези който се грижат за тях докато са в градината не полагат нормални грижи за тях и масово ги обиждат или удрят? Аз не мисля, че ако тези хора са със слаба психика или имат някакви проблеми семейни или не който по някакъв начин влияят на отношението им към децата докато са на работа, те полагат нормални грижи за децата ни,колкото и да е невъзпитано едно дете ако тези хора си позволяват да посягат по един или друг начин на децата то те не са за тази работа и по-добре да си обърнат внимание и да се лекуват. Колкото до това дали майката е виновна, не, аз не мисля, че тя е направила нещо лошо защото тя е видяла промяна в нейното дете която не и е харесала и е искала да разбере на какво се дължи тази промяна. Всеки нормален родител който мисли за детето си и иска най-доброто за него, не би мълчал, не би търпял, а ще постъпи като нея, ще намери начин да разбере какво се случва и после ще действа. Срам е за директорката и за персонала на градината тяхното поведение към децата.

Новият

Вижте, дето по форумите плюят по руснаците, много отдавна там съдът признава записите от камери на предното стъкло на автомобилите като доказателствен материал, а ние тук сега ще съдим майката!

Не бойте се, тези простакеси възпитават и собствените си деца по същия начин. Една от теориите ми за това, защо българите са толкова шантави, е свързана с травмите и простотията, преглътнати по време на детството. Не получил любов като дете, българинът я търси от ББ, Путин, Европейския съюз, държавата и пр. неправдоподобни места.

Има много хора, които си мислят, че като родят дете и са изпълнили задължението си.Възпитанието на детето започва от първия ден и е грижа единствено на родителите си. Изключение правят сираците.Не може работата, каквато и да е тя, да бъде по ценна от детето.В градините и училището заплатите са мизерни и трябва да има разбиране от обществото.Утре няма да има и персонал.

Като й е мизерна заплатата на въпросната "помощник-възпитателка", да се насочи към по-доходна работа. По-добре да няма персонал, отколкото такава "възпитателка".

Развеселен

майката хубаво е подпалила гъзеца на въпросната нахална свинкя

Баща

Мамицата им мръсна. ..... живи няма да останат....

cos

А директорката не носи ли отговорност за случващото се?

Сретен

Всичко друго бледнее пред това, че останалите родители нямат грам мозък и интерес към своите деца. Както се чу в репортажа, никой друг не е застанал на страната на майката!! Това не си мислете, че е изолиран случай! Всички малоумни родители, които може би процедират с децата си по същия начин вкъщи, замислете се какви хора създавате, Вие и лелките от ДГ!

mardafi

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

mardafi

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Отвратен по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Простьовците още не могат да осъзнаят, че това, което си съчиниха и вкараха в устата на Борисов (за "лошия човешки мат'рял") всъщност е било едно от малкото им философски прозрения. Това е мат'ряла ве, простьовци! Тая оскубана кифла от снимката що не си зареже работата за 1500 кинта и не иде да трие детски задници и да мие паници за 500, че и да е любезна и внимателна, че даже и аристократична? М? Естествено, че за мизерни пари се навиват възрастни соц. лелки, с изхабени нерви и психика, които няма как да си намерят друга работа, за да си докарат стажа за пенсия. Вие какво очаквате, да ви назначат завършили Сорбоната ли? Бахти малоумната паплач се въди в тая държава! И то благодарение именно на медиите, в които работят също такива неграмотни соц. лелки, които не могат да излязат от амплоато си на махленски критикарки, обсъждащи простряното бельо на балкона на съседката си. Гнусни сте с тъпотата си!

Хан Тукту

Що да мие задници за 500 лв., ако е способна да изкарва 1500 гнусен тъпако?!

каш

Личи ти, че нямаш деца, тъпако! Изобщо не си в час, ама иначе пръскаш мозък по форумите яко!

Точно ти си перфектен пример за визирания матрял, щом мозъчето ти свежда грижите за едно дете до триене на детски задници и миене на паници.

А пък в нашата бивша ясла в Зона Б-19 даже нямаше нужда и от СРС-та. Те "възпитателките" и лелките се чуваха чак в двора как крещят по децата "Елица, я се засрами, бе, 2 години вече повтаряме едно и също! Как пък не успя да се научиш да ги миеш тия ръце!", "Иване, дрисльо такъв, по колко пъти ще повтарям." Иначе сутрин като отидеш да си оставиш детето са едни усмихнати и любезни. Моето дете ми разказа, че едната ударила Митко по главата, защото се катерел по масата. Аз сверих инфото с други майки и се оказа, че и други деца са потвърдили. Исках да ходим при директорката, но се съгласи още само една жена (да не си помислите, че беше майката на Митко). Малко беше странно да ходим при директорката да се оплакваме вместо друга майка. Аз обаче веднага стоплих, че днес е Митко, утре е моето, и като нямаше какво да се направи, просто го махнах от там.

Сега на въпроса защо "твоето" дете не е научено да си мие ръцете от родителите, защо се катери по масата, защо нямат елементарни навици? Отговорът е, защото родителите са простаци и безотговорни хора, които очакват друг да им възпитава детето. Ако печелите страшно много и парите са ви по-важни, наемете си частна гледачка.Подобно отношение на безхаберие водят до големи травми за детето и като порастне ще си берете плодовете на собствената си глупост.За някои децата са като пухкави кученца, само ги галят , а друг да им чисти лайната.

"Елица, я се засрами, бе, 2 години вече повтаряме едно и също! Как пък не успя да се научиш да ги миеш тия ръце!" Как не ти е неудобно,да го напишеш? А Митко така ли се катери по масата в къщи?

Това не се нарича СРС

Техническите средсва сами по себе си не се наричат СРС-та. Едно устройство става специално разузнаватено стедсво само, когато се използва от органите на реда за изготвяне на веществени доказателства. Можете да прочетете член втори, глава първа на закона за специалните разузнавателни средства.

Точно затова са го написали в кавички. Ама нали трябва постоянно да се показваш колко си умен, нали? Нещастник.

Илиан

Липсата на възпитание е основна липса в България! В такива места като ресторанти, детски заведения и др. изключително важна е фигурата на началника - ако той е прост и невъзпитан, то и подчинените му може да са такива.Хората трябва да бъдат възпитавани постоянно - аз например работех в банка, но не с клиенти и ми правеше лошо впечатление отношението на работещите с клиенти - те им казваха "минете от тук, седнете там, напишете това или онова", вместо "заповядайте тук, моля минете от тук" и т.н.Необходимо е началниците да наблюдават подчинените си и непрекъснато да ги корегират! В случая директорката е трябвало да се върти около децата и лелките и да изправя поведението им!

Много искам да попитам майката дали вика на детето си когато е с него и прави някои бели.Ако не му вика и го възпитава добре, защо то се представя зле в градината и по него викат. И според нея може ли една лелка да обяснява бавно и възпитателно проявите на всяко дете недовъзпитано в семейството си.

;лкф;д

абе нали в началото директорката казва ,че не знаре нищо,накрая знаела ауе ей ,много добре знам какво става в детските градини ,всичко си е истина кусахдкаусдахдкуй

Az

Ще бътна въпросната учителйа по стълбите пред свидетели,че е паднала дама

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.