Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Той е първенец по шумни скандали в правителството. Министърът на културата Вежди Рашидов този път заплаши журналиста Георги Ангелов от обществената БНТ, а двама от гостувалите в предавания на Ангелов са били освободени от Националната художествена галерия, която е на подчинение на съшия министър на културата. Този път кръгът се затваря много лесно – критично говорене, от което следват заплаха и уволнения.

Поредният скандал не изненадва – Рашидов е показвал достатъчно много пъти скандално поведение, незачитане на чуждо мнение и грубо говорене, което твърде много хора определят като простащина. Този случай обаче показва пределно ясно как точно управляващите успяват да подчинят и медиите, и критичните към действията им гласове. Механизмът не е запазена територия само за Вежди Рашидов. Това, което той прави по-различно от останалите, е да бъде откровен и да стърчи като връх на самотен айсберг над водната повърхност, под която не е прието да се надниква.

Държавната ясла

Всичко това се случва по повод промените в Закона за културното наследство, предложени от екипа на Вежди Рашидов и сериозно критикувани от професионалните среди. Някои определят промените като корупционни, има оживени дискусии и протести. За единственото всекидневно предаване в българския ефир тази тема е сред постоянните напоследък.

Преди седмица в студиото на „Денят започва с култура“ гостуват трима от критиците, които се изказват срещу политиката на Рашидов, което силно изнервя министъра, както личи от последвалите събития. Той изпраща писмо до БНТ, което е изчетено в ефир като право на отговор. Дотук нищо необичайно. Съдържанието на писмото обаче съдържа заплаха, обвинения и намеци за семейството на водещия Георги Ангелов.

"Съветвам го да не иронизира непрестанно държавата, на чиято ясла е и неговата заплата", казва Вежди Рашидов за журналиста. Толкова откровена заплаха отдавна не е прозвучавала в българския ефир. По закон БНТ е обществена телевизия, чието ръководство се избира от независим регулатор и която е длъжна да преследва обществения интерес, а не кефа - както предпочита да казва самият Рашидов - на един или друг министър.

Проблемът е, че този скандал остана незабелязан от другите телевизии, присъства предимно в интернет медиите, а единственият знак за журналистическа солидарност дойде от неправителствената организация „Асоциация на европейските журналисти – България“. Самата БНТ полузащити Ангелов, като хем заяви, че в предаването има нарушен стандарт, хем написа, че „журналистите не могат да бъдат третирани като зависими държавни служители". Цялата мрачната картина бе обрисувана само в едно изречение от самия Георги Ангелов във Фейсбук: „Кой съм аз, та да си въобразявам, че съм свободен журналист в свободна обществена медия, а не държавен хрантутник на поръчка?"

Тук няма новина

Никой не живее с илюзията, че обществените и по-големите частни медии в България са напълно свободни да бъдат критични към управляващите. Затова и поведението на Вежди Рашидов и последвалите реакции не ни казват нищо ново. И за да бъде пълно посланието „който не слуша, ще бъде наказан“, дойде новината за уволнение от Националната художествена галерия на един от критичните към министъра гости във въпросното предаване – Владо Руменов. Последва разказ и от Мария Василева, чийто договор в галерията не бил продължен отново след гостуване в предишно предаване по същата тема и след „крясъци отгоре“, както разказа самата тя чак сега. Това всъщност е моделът, по който работят т.нар. системни партии в България. Изградени по модела на БКП, те са преди всичко бюра по труда. Така първо направи ДПС, после ГЕРБ доусъвършенства модела. Работните места в публичната сфера са подарък за вярна партийна работа. И толкова.

Скандалът изобщо не се ограничава до личността на Вежди Рашидов, който просто изказа на глас отношението на управляващите към медиите. И другите мислят по същия начин, само не го казват публично. В изтеклия преди 3 години запис Бойко Борисов описва накратко как се разпределят между медиите европейските пари по комуникационните програми: „И те много добре знаят как ги печелят, защото се разбират помежду си“, а пък бившият земеделски министър Мирослав Найденов директно назова кой от обкръжението им се разбира с медиите „на кой какво да се даде, за да напишат техническата помощ за обществените поръчки“.

В такава среда се намират по-големите български медии. Те са силно зависими от държавата. От нейните субсидии зависят обществените медии, а от европейските пари – и частните, и обществените. В тази среда министрите са свикнали да си откупуват територии на комфорта, а самите медии си знаят, че не трябва да ядосват конкретния министър, от чието министерство чакат поредния транш. Другите отричат публично да има такава зависимост. Вежди Рашидов няма проблем да го каже в прав текст. Така както преди три години единствен от днешните управляващи назова директно една друга сделка на властта: "По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. На него му трябваше медиен комфорт... Банката е собственик на вестниците, аДелян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари.“

Текстът е от Дойче веле

Ключови думи

Коментари

Вю

П Р О С Т А К - М У Л Т А К !!!

АНТИ-журналист по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Медийният слугинаж нанесе най-опустошителните беди на България за последните 26 години - не политиците, не мутрите, не Русия! Журналистическата пасмина доведе Орешарски на власт, пак тя свали първото правителство на ГЕРБ, тя продължава безнаказано да съсипва страната и да манипулира така, както и по времето на Сталин не го е правила! Да обявим война на журналистическата МАФИЯ - най-страшната, най-пагубната и най-недосегаемата от всички! Да сложим край на журналистическия терор!

Нора

Я стига си лъгал! Кога медиите са сваляли Борисов от власт, бе! Те го качиха на власт - представиха го на простия народ като спасителя Крали Марко и от тогава за него , като за мъртвец - или добро или нищо! Да припомням ли как по времето на Орешарски ЦЯЛА ГОДИНА, от сутрин до вечер по основните телевизии всички новини започваха с "протестите на гражданите", които накрая вече бяха по-малко от 50 човека, но телевизиите продължаваха да дънят дитирамби за протестиращич народ. А телевизията на оня от снимката на яхтата с Милен Велчев (за Канал 3 говоря) си беше преместил студиото на площада и там спяха репортерите му Петя и Птарински, и като нямаше кого да интервюират хващаха Йоло Денев, та ми беше омръзнало и от него! И така - ЦЯЛА ГОДИНА докато не върнаха Бойко на власт. Трябва да е било особено важно за мафията ТОЙ да се върне на власт инъче не биха се жертвали толкова. Така, че - не ми говори за медиен конфорт за щото САМО ЕДИН ЧОВЕК В бЪЛГАРИЯ СЕ Е РАДВАЛ НА ТАКОВА ЧУДО И ТОВЕ Е ТОЙ - който и до днес е на власт, но не виждам с какво на народа от това му стана по-леко. Не говоря дори по-добре! Все пак, това за което говоря се случи съвсем скоро и никой не е забравил още!

Текстът е от Дойче веле. Без коментар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Каква дълбочина на мисълта демонстрирате!

Презрител по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Бъркаш ГРАЖДАНИТЕ с народъ.

Фейсбук по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Халил Манаф

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Радев

Така е, Иване. Особено гнусно е мълчането на насраните БТВ и Нова, които знаят, че ако не си налягат парцалите, държавата може и да им спер кранчето и да не лапат по десетина милиона на година от реклами по различни европейски програми. Именно поради такива причини разни Веждьовци ще се изживяват като властелини.

Презрител по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Баджаков пак се прави на ощипан. Отдавна това не е отношението на властта, костове малоумно! От години това е отношението на ГРАЖДАНИТЕ към вас! За това медиите ви една по една умират - заради отрепки като тебе, Смилов, Лайнов и т.н., които вече 15 години, в стремежа си да докарате на власт драгалевската мафия, съсипвате всичко положително и градивно в тази страна! Защото смрадливи порове като теб не са написали и един ред за всичко положително, което е направено за страната, но опищявате ефира за най-малката грешка, а ако и такава няма - просто си я съчинявате, както в случая! Но слепците остават все по-малко и краят ви е предизвестен! Нека всички презрем долнопробната журналистическа мафия!

Фейсбук по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

ДА ЗАЩИТИМ ВЕЖДИ ОТ ПОРЕДНИТЕ ГНУСНИ КЛЕВЕТИ И ИНТРИГИ ! От няколко дни тече нова акция срещу министър Вежди Рашидов. Беше подета от предаването “Денят започва с култура”, излъчено на 30 юни 2016 г., което обаче няма да намерите на сайта на БНТ. Скриха го, защото са една много независима обществена медия. Тя се бори за медийна прозрачност и независимост в името на добруването ни. Толкова е независима, че разбира свободата като свободия и в името на свободията изяжда 65 милиона народна пара годишно. Предаването беше озаглавено “Протест срещу промените в закона за културното наследство”, а за свои гости водещият Георги Ангелов бе поканил Величко Минеков - световноизвестен с омразата си към министър Рашидов, и двама никому неизвестни “експерти”. След като се обявява предаване, в което ще се критикува Закона за културното наследство, в студиото би трябвало да присъстват и негови защитници. Това е изискване на закона за електронните медии, което водещият наруши най-безцеремонно! Минеков не пропусна дадената му възможност да изригне вулкан от кал срещу министър Рашидов, като че ли той е гласувал закона в парламента. Във версията на предаването, която е достъпна, най-големите мерзости на Минеков са изрязани. Оставили са обвинението му, че Рашидов е станал милионер едва след като стана министър, а сега, благодарение на закона, с помощта на рушвети щял да стане милиардер. Аз слушах предаването – това беше най-безобидното, което каза. А от поведението на Георги Ангелов най-безобидно беше просташкото му хилене, което и сега може да се види и чуе в линка, който давам накрая. Министър Рашидов отговори, като насочи упреците си към водещия, който с видимо удоволствие се наслаждаваше на личните нападки на Минеков към министъра. Ще намерите писмото му в нет-а. След което Георги Ангелов се оплака, че министърът заплашвал журналистическите му свободи. Оттук нататък влакчето на интригата потегли към искане оставката на министъра. И за да бъде сериозно това искане, то е направено от името на някаква си Асоциация на европейските журналисти – България. Звучи тежко, а? Моите проучвания показаха, че тази асоциация е много интересна. Екипът й е съставен предимно от журналисти на Капитал и Дневник. Учредителното й събрание има две дати – в края на 2013 г. и през 2010 г. , като втората – която явно има за цел да придаде по-голяма тежест на организацията, е дадена в сайта, а в протокола за учредяването й е записана 2013. Ах вие, немарливци глупави, като не можете да лъжете, не лъжете, бре! Но да продължа - в устава си изрично са записали, че всеки член на сдружението е длъжен да пази тайните му и след като престане да бъде член! Какви ли тайни крие тази “асоциация”, дето била с много благородни намерения към обществото? Управителният съвет на асоциацията, чието седалище се намира на частен адрес в Младост 3 в София, се състои от председател, заместник-председател, генерален секретар, заместник-генерален секретар, ковчежник и членове. Съжалявам, но веднага ми мина през ума, че са пропуснали длъжността Генерален Гъз. Толкова за тях. Щом са храненици на олигарха Иво Прокопиев, искане за оставка от тях е чест за министъра! Обаче... БНТ нямаше как да се спотайва повече и пусна изявление. Ще цитирам два абзаца от него: “Отчитаме, че в дискусията от 30-ти юни 2016г., която предизвика правото на отговор на Министъра на културата, беше нарушен журналистическият стандарт за плурализъм, като личните нападки и квалификации, изказани от събеседник в студиото към страна, която отсъства, бяха оставени без професионална реакция от водещите.” “БНТ защитава принципи, които не допускат използването на ефира на обществената медия за разрешаване на лични конфликти. Затова смятаме, че спазването на институционална коректност е в основата на плуралистичното общество, за което и ние трябва да носим своята отговорност.” Как точно носят отговорност? Като свалят клипа с предаването от сайта си, за да прикрият отвратителното поведение на водещия? В чия полза е направено това? На обществото? И след като са установили, че грубо са нарушени основни журналистически стандарти, че предаването не е било водено професионално и са принудени да се извиняват заради Георги Ангелов, не е ли дълг на телевизията той да бъде наказан? И тъй като е известно, че за да победи злото е достатъчно доброто да бъде пасивно, моля съмишлениците си да пуснат петиции за оставка на журналиста Георги Ангелов и в защита – за кой ли път? на министър Рашидов.

групата за Драгалевския лифт

Мария Василева, Георги Ангелов, проф. Велислав Минеков, Христо Иванов, Мануела Малеева, Юлия Берберян, Румен Бояджиев – син, Найо Тицин, Владимир Руменов, Ивайло Дичев, Галя Прокопиева, Иво Прокопиев, Робърт Леви, Иван Бедров, Ваня Бедрова, Ана Вълчанова, Константин Павлов – Комитата, Велислава Попова, Мирослава Петрова, Никола Стойнов, Дияна Попова, Юлиян Попов, Ива Рудникова, Мария Ачкова, Фани Аронова, Дарина Такова, Емил Робърт Коен, Камен Алипиев, Петко Дурмана, Мария Спирова, Бедрос Халваджиян, Чавдар Гюзелев, Асен Генов, Радосвета Стаменкова, Кристина Христова, Росен Босев, Атанас Русев, Милена Златарова, Павел Златаров, Галя Дзанато, Светлозара Давидкова, Благовеста Кенарова, Любена Нинова, проф. Нели Огнянова, Силвия Атипова, Асен Йорданов, Яна Бюрер Тавание, Бойко Богданов, Еленко Еленков, Теодор Захов, Максим Генчев, Красимира Величкова, Сергей Антонов, Бояна Гяурова, Елисавета Белобрадова, Калин Манолов, Полина Паунова, Георги Марчев, Никола Пенев, Илияна Цанова, Николай Гаубич, Тодор Обрешков, Боряна Кирилова, Мартина Шопова, Сава Драгунчев, Георги Илиев, Ивет Добромирова, Тома Белев, Габриела Стафанова, Марин Бодаков, Десислава Николова, Васил Гарнизов, Чавдар Николов, Николай Стайков, Пламен Медаров, Илиян Василев, Петър Бояджиев, Евгений Кънев, проф. Евгений Дайнов, Манол Глишев, Атанас Чобанов, Джема Барух, Виктор Лилов, Христо Станкушев, Весела Ножарова, Мариета Ценова, Дмитрий Иванов, Тихомира Методиева, Светослав Риболов, Калоян Константинов, Петър Кърджилов, Божил Светлов, Мария Райнова, Рада Александрова, Рада Дичева, Антон Димов, Петър Стойнов, Ралица Вачкова, Райчо Ангелов, Искрен Кръстев, Мария Кавлакова, Йордан Ганчев, Яна Топалова, Христо Христев, Райна Гаврилова, Ирена Гъделева, Мария Илиева, Константин Мравов, Биляна Ковачева, Велислава Петрова, Лора Филева, Мина Дедова, Руслан Йорданов, Александър Кръстев, Мила Кръстева, Николай Стоянов, Мария Ландова, Евгения Димова, Росен Иванов, Татяна Симеонова, Бисер Христов, Вида Пиронкова, Евгени Генчев, Мария Георгиева, Ангелина Янкова, Димитър Георгиев, Андрей Велков, Стоян Тончев, Аля Анастасова, Людмила Димова, Слава Георгиева, Станислав Мавродиев, Севдалина Филева – Мавродиева, Валери Владимиров, Румяна Абаджиева, Любомира Фандъкова, Юриана Траянова, София Рихтер, Борислав Сарафанов, Лидия Борисова, Росица Огнянова, Бойко Колев, Деляна Хаджиянкова, Димитър Пенев, Юлия Колова, Людмила Богунска – Агрипина, Симона Костадинова, Силвия Чолева, Парис Сивриян, Анатоли Бенкин, Димитър Лазаров, Елина Спасова Чанева, Любинка Стоилова, Татяна Колева, Кристин Разсолкова, Емилия Николова, Албена Трандева, Владия Михайлова, Елина Чанева, Антон Димов, Стефан Хаджийски, Ива Лазарова, Любинка Стоилова, Ивайло Александров, Мария Милкова, Андрей Гюров, Златка Василева, Никола Янев, Катерина Мушанова, Филип Николов, Ася Стоянова, Нели Христова, Стела Николова, Десислава Митова, Цветелина Христова, Любо Георгиев, Милена Кунчева, Нина Денева, Атанас Бюлбюлев.

Баджаков по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Костовата мафия на бойна нога! Малкото БКП (ДСБ), след като реши да не издига кандидат за президент, се постави изцяло в услуга на партията - майка БСП и започна с ударите по правителството. Медийния слугинаж, който с некадърност и пропаганда успя да докара подкрепата за драгалевските болшевики до под 3%, не си взе поука и продължава в същия дух! Аферим, Прокопиев, машаллах, s.djam! С таквизи корифеи като вас, Пърдан може да стане максимум втори лаборант на Курнела! Да жувеят другарята от ДСБ!

Не лъжи, тикво

ГЕРП е малкото БКП

групата била за бай Кръстьо, може и поп Кръстьо

Мария Василева, Георги Ангелов, проф. Велислав Минеков, Христо Иванов, Мануела Малеева, Юлия Берберян, Румен Бояджиев – син, Найо Тицин, Владимир Руменов, Ивайло Дичев, Галя Прокопиева, Иво Прокопиев, Робърт Леви, Иван Бедров, Ваня Бедрова, Ана Вълчанова, Константин Павлов – Комитата, Велислава Попова, Мирослава Петрова, Никола Стойнов, Дияна Попова, Юлиян Попов, Ива Рудникова, Мария Ачкова, Фани Аронова, Дарина Такова, Емил Робърт Коен, Камен Алипиев, Петко Дурмана, Мария Спирова, Бедрос Халваджиян, Чавдар Гюзелев, Асен Генов, Радосвета Стаменкова, Кристина Христова, Росен Босев, Атанас Русев, Милена Златарова, Павел Златаров, Галя Дзанато, Светлозара Давидкова, Благовеста Кенарова, Любена Нинова, проф. Нели Огнянова, Силвия Атипова, Асен Йорданов, Яна Бюрер Тавание, Бойко Богданов, Еленко Еленков, Теодор Захов, Максим Генчев, Красимира Величкова, Сергей Антонов, Бояна Гяурова, Елисавета Белобрадова, Калин Манолов, Полина Паунова, Георги Марчев, Никола Пенев, Илияна Цанова, Николай Гаубич, Тодор Обрешков, Боряна Кирилова, Мартина Шопова, Сава Драгунчев, Георги Илиев, Ивет Добромирова, Тома Белев, Габриела Стафанова, Марин Бодаков, Десислава Николова, Васил Гарнизов, Чавдар Николов, Николай Стайков, Пламен Медаров, Илиян Василев, Петър Бояджиев, Евгений Кънев, проф. Евгений Дайнов, Манол Глишев, Атанас Чобанов, Джема Барух, Виктор Лилов, Христо Станкушев, Весела Ножарова, Мариета Ценова, Дмитрий Иванов, Тихомира Методиева, Светослав Риболов, Калоян Константинов, Петър Кърджилов, Божил Светлов, Мария Райнова, Рада Александрова, Рада Дичева, Антон Димов, Петър Стойнов, Ралица Вачкова, Райчо Ангелов, Искрен Кръстев, Мария Кавлакова, Йордан Ганчев, Яна Топалова, Христо Христев, Райна Гаврилова, Ирена Гъделева, Мария Илиева, Константин Мравов, Биляна Ковачева, Велислава Петрова, Лора Филева, Мина Дедова, Руслан Йорданов, Александър Кръстев, Мила Кръстева, Николай Стоянов, Мария Ландова, Евгения Димова, Росен Иванов, Татяна Симеонова, Бисер Христов, Вида Пиронкова, Евгени Генчев, Мария Георгиева, Ангелина Янкова, Димитър Георгиев, Андрей Велков, Стоян Тончев, Аля Анастасова, Людмила Димова, Слава Георгиева, Станислав Мавродиев, Севдалина Филева – Мавродиева, Валери Владимиров, Румяна Абаджиева, Любомира Фандъкова, Юриана Траянова, София Рихтер, Борислав Сарафанов, Лидия Борисова, Росица Огнянова, Бойко Колев, Деляна Хаджиянкова, Димитър Пенев, Юлия Колова, Людмила Богунска – Агрипина, Симона Костадинова, Силвия Чолева, Парис Сивриян, Анатоли Бенкин, Димитър Лазаров, Елина Спасова Чанева, Любинка Стоилова, Татяна Колева, Кристин Разсолкова, Емилия Николова, Албена Трандева, Владия Михайлова, Елина Чанева, Антон Димов, Стефан Хаджийски, Ива Лазарова, Любинка Стоилова, Ивайло Александров, Мария Милкова, Андрей Гюров, Златка Василева, Никола Янев, Катерина Мушанова, Филип Николов, Ася Стоянова, Нели Христова, Стела Николова, Десислава Митова, Цветелина Христова, Любо Георгиев, Милена Кунчева, Нина Денева, Атанас Бюлбюлев.

ПОМОЩ! Борисов се дави в кенефа!

Добро утро пияницеееееееееее!

Къщичка за гости а.к.а пицария, не ресторант

Къщата на сина на Вежди Рашидов, която приема гости в австрийските Алпи, не била хотел, а просто къща, обясниха от Министерството на културата. "Bambi Elmau" над тиролския курорт Елмау е собственост на Вадим Рашидов и предлага апартаменти за настаняване, потвърдиха от министерството. Според министерството е "нова серия спекулации" тя да бъде наречена хотел, какъвто министърът на културата два пъти отрече семейството му да притежава. В скандалното си отворено писмо до БНТ Рашидов нарече клевети и "плюене" изказването на скулптора Велислав Минеков, че децата му имат хотели в Австрия. Всъщност за къщата за гости медиите съобщават още през 2014 г., посочва "Биволъ". На сайта й има дори приветствие от семейство Рашидови: Имаме удоволствието да ви поканим на релаксираща почивка в нашите апартаменти. Тук можете да се насладите на една приятна и изпълнена с много преживявания ваканция. От нашата къща се излиза директно на пистата. Така попадате в ски-зоната SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, която гарантира прекрасни ски-условия, както за начинаещи, така и за напреднали. Открийте красотата на нашия регион! Ето отговорът на министерството: По повод новата серия спекулации министърът на културата Вежди Рашидов отново съобщава, че синът му няма хотел. "След като си закри строителната фирма в България Вадим Рашидов, който е на 41 години, напусна България и се установи в тиролското село Елмау в Австрия, където си купи къща и живее в нея със съпругата си и двете си деца. В тази семейна къща той отдава няколко стаи под наем на гости, за да издържа семейството си", подчерта Вежди Рашидов"

свидетел от миналото

Беше време, когато В.Р.-неизвестен провинциал, освен това и турчен, живееше като заврян зет в района срещу Националната кардиологична болница.Жена му беше обикновен човек, с година му кака, която и му роди сина, който всички в махалата и 113-то училище наричаха малката вежда.После, неизвестно как, но едва ли от Снежа докторката, секънд съпругата, започна финансовото му издигане и на всеки - скулптор или живописец, или писател /с 1-2 изключения/или композитор и поет/изключваме авторите на чалгата/ да станеш милионер от продукта си, е химера. Поради ограничения пазар, поради това, че за разлика от "онова" време, когато държавата правеше откупки, за да издържа /своеобразна соц ясла/ творците, днес положението е съвършено различно.Та, каквото и да говори В.Р. за строителната фирма на сина си, пропуска да каже какво е построила, че така се е замогжнала-до милионерска покупка в Алпите. Ако беше по-интелигентен, министърът, който нищо не разбира от управление на култура, щеше да замълчи. Ама не, не се сещат да заобиколят лайната, трябва и да влязат в тях. И кво общо има тук Пърдан, езикът му е враг на чиновника Вежди, не хората, каквито и да са подбудите им.

Мдааааам

Алкохолът не прощава

Бедров пак ли е пиян?

тъй де

Е какво като е мултак, оня да не би да не е мутра. Пък народът си го харесва. Всъщност кое е по лошо да си мултак или да си мутра? Я вижте нито един артист не казва нищо лошо. Не се е подписал. Вярно, както казва римската поговорка за артистите "човек който цял живот повтаря чужди мисли не ражда свои". Те задължително не са умни, но пък веждите им е запушил устата с пари и те си мълчат. Е, протестират някакви интелектуалци, много важно, те винаги си протестират.

Защо видните ни интелектуалци се занимават дребнотемието Рашидов, а не са се семосезирали за чудовищна нелепост на "българския" съд около регистрацията на ДОСТ.

Списъкът на"Костов"

Мария Василева, Георги Ангелов, проф. Велислав Минеков, Христо Иванов, Мануела Малеева, Юлия Берберян, Румен Бояджиев – син, Найо Тицин, Владимир Руменов, Ивайло Дичев, Галя Прокопиева, Иво Прокопиев, Робърт Леви, Иван Бедров, Ваня Бедрова, Ана Вълчанова, Константин Павлов – Комитата, Велислава Попова, Мирослава Петрова, Никола Стойнов, Дияна Попова, Юлиян Попов, Ива Рудникова, Мария Ачкова, Фани Аронова, Дарина Такова, Емил Робърт Коен, Камен Алипиев, Петко Дурмана, Мария Спирова, Бедрос Халваджиян, Чавдар Гюзелев, Асен Генов, Радосвета Стаменкова, Кристина Христова, Росен Босев, Атанас Русев, Милена Златарова, Павел Златаров, Галя Дзанато, Светлозара Давидкова, Благовеста Кенарова, Любена Нинова, проф. Нели Огнянова, Силвия Атипова, Асен Йорданов, Яна Бюрер Тавание, Бойко Богданов, Еленко Еленков, Теодор Захов, Максим Генчев, Красимира Величкова, Сергей Антонов, Бояна Гяурова, Елисавета Белобрадова, Калин Манолов, Полина Паунова, Георги Марчев, Никола Пенев, Илияна Цанова, Николай Гаубич, Тодор Обрешков, Боряна Кирилова, Мартина Шопова, Сава Драгунчев, Георги Илиев, Ивет Добромирова, Тома Белев, Габриела Стафанова, Марин Бодаков, Десислава Николова, Васил Гарнизов, Чавдар Николов, Николай Стайков, Пламен Медаров, Илиян Василев, Петър Бояджиев, Евгений Кънев, проф. Евгений Дайнов, Манол Глишев, Атанас Чобанов, Джема Барух, Виктор Лилов, Христо Станкушев, Весела Ножарова, Мариета Ценова, Дмитрий Иванов, Тихомира Методиева, Светослав Риболов, Калоян Константинов, Петър Кърджилов, Божил Светлов, Мария Райнова, Рада Александрова, Рада Дичева, Антон Димов, Петър Стойнов, Ралица Вачкова, Райчо Ангелов, Искрен Кръстев, Мария Кавлакова, Йордан Ганчев, Яна Топалова, Христо Христев, Райна Гаврилова, Ирена Гъделева, Мария Илиева, Константин Мравов, Биляна Ковачева, Велислава Петрова, Лора Филева, Мина Дедова, Руслан Йорданов, Александър Кръстев, Мила Кръстева, Николай Стоянов, Мария Ландова, Евгения Димова, Росен Иванов, Татяна Симеонова, Бисер Христов, Вида Пиронкова, Евгени Генчев, Мария Георгиева, Ангелина Янкова, Димитър Георгиев, Андрей Велков, Стоян Тончев, Аля Анастасова, Людмила Димова, Слава Георгиева, Станислав Мавродиев, Севдалина Филева – Мавродиева, Валери Владимиров, Румяна Абаджиева, Любомира Фандъкова, Юриана Траянова, София Рихтер, Борислав Сарафанов, Лидия Борисова, Росица Огнянова, Бойко Колев, Деляна Хаджиянкова, Димитър Пенев, Юлия Колова, Людмила Богунска – Агрипина, Симона Костадинова, Силвия Чолева, Парис Сивриян, Анатоли Бенкин, Димитър Лазаров, Елина Спасова Чанева, Любинка Стоилова, Татяна Колева, Кристин Разсолкова, Емилия Николова, Албена Трандева, Владия Михайлова, Елина Чанева, Антон Димов, Стефан Хаджийски, Ива Лазарова, Любинка Стоилова, Ивайло Александров, Мария Милкова, Андрей Гюров, Златка Василева, Никола Янев, Катерина Мушанова, Филип Николов, Ася Стоянова, Нели Христова, Стела Николова, Десислава Митова, Цветелина Христова, Любо Георгиев, Милена Кунчева, Нина Денева, Атанас Бюлбюлев.

Евелин Григоров

Зачудих се, защо е толкова дълъг списъка на Командира, но проверих име по име , кой в какви отнишения е с Иван Костов. Поне 96 процента от тези имена НЕ са на издръшка единствено от посоченото работно място. Щедро им се заплаща не директо от Иван Костов, той не обича да дава а да взима, просто трансфера минава чрез него , като за това си взима процент услуга.

Уффф

Мани го тоя гербав пияндурник

пуфффф

Мани ги целата тумба хрантутници от Татово време!

Тия са се притеснили че заболяването на Рашидов е в ремисия. Дано да е жив и здрав и дълго още да им образува бяс.

Америка за Болгария

За всеки нормален човек е ясно за какво иде реч - същия комплот като с карикатурите дето уж Бойко ги цензурирал. Миналия мандат мантрата беше, че ГЕРБ подслушва, тоя мантрата е ГЕРБ цензурира.

Интересно,

не виждам Радан в списъка. Говори се, Костов го бил отсвирил...

Внимание, внимание... Гаварит Дойче Веле... немедлено статия за Вежди да се постави на перва страница и будет стоит там до второе нареждане...

Митко Минев

Имаш грешка,това не е мнение на Диче Велле а на ДРУГА централа, Тя е в действие от 2000 г, и централата и се намира в Драгалевци. Вярно, че е подвластна на Москва, но въпеки това ИЗЛЪЧВАНИЯТА и, се активизират на местна почва от жирналисти като Бедров и Смилов

Българин

На тоя само като му гледам снимката и ми замирисва на водка. Отврат и гнус!

Мария Велева

Е ългароно, не си служи с национаноста ни. ДА си виждал СЛУЧАЙНО как изглеждат Айнщайн, Дали, Нютон, Бетовен, Хендел, Раепин, Ван Гог. Едва ли, поне ще те накарам да им видиш портретите. Рашидов ти мериише на Водка , вероятно на Столичая. С миризмата си, е сътворил световно извсстни произведения.ТИ ато меришеш на джира, какво полезно си направи в живота си. Твоята ТИ джибра е долнопробна.

Аха

Много бързо забрави как бършеше сополи че му заминали парите в КТБ, тогава не беше толкова отворен. Гадния мултак сега други ги приказва когато данъкоплатците му спасиха кинтите. Брадат борсук.

бъркаш

Костов няма брада

Нора

Говорим за мултака Вежди, а не за Костов, който видя сметката на Мултигруп!

междувременно,

Христо Бисеров е оправдан и на втора инстанция

мирише

Баси, координираната акция между грантаджиите и библиотекарите. Май, Моника е ходила на гости в Лабораторията. Точно както преди Костинброд.

хм

в КТБ 2 милиона, в къщичката в Австрия още миилона, не знаем още къде милони. Тоя да не би да е каймакът на световната скулптура. че той отдавна не работи, кой му купува грозноватите статуи.

неориентиран

Чакайте да се разберем. Иска се оставка, отстраняване. За коя страна говорим?

питащ

Май ще позная,че хората на ДСБ,ПМ,кръгът Капитал и може би в.Сега и подобни се обединиха с дъртите комунисти от културата,и масирано започнаха за пореден път да плюят по Рашидов.Няма ляво-няма дясно,всичко стана ясно?

Не се съмнявайте. Клекналият Манифест. :) По списък.

Ели Попова

Гн Бедров, защо пишете неща, които се изясних и стана ясно че световно известният склуптор Вежди Рашидов не е обидил нито е уволнил НЯКОГО. В последно време Ви чета редовно, и по внимтелно от преди две години, когато спазвахте моралните норми на журналиста Днес сме читатели и свидетели на един нов Бедров, който е критик единствено на партия ГЕРБ и Правителството на Борисов.Гн едров, дори не сте оргинаен с позициите сии, надпреварвате се с Смилов , кой от двама Ви , ще е по остър в критиките си. Грозно е Гн Бедров, познавахме Ви като журналист , който имаше един по широк спектър на критика, днес ни изглеждате като всички останали бездарни колеги журналисти. Дава те ли си сметка,какво, целите, и последиците от вашите манипулации. Аз виждам може би нещата от прагматичната страна на ситуацията. Ако партия ГЕРБ загуби избори, кой и коя партия следва да управлява страната ни. Сравнете часовника си Иване, ако предпочитате да удари часа на Нинова и БКП/БСП, бих приела като демократ и Вашето мнение,НО НООО, ВИЕ СТЕ СЪЩО ДЯСНО МИСЛЕЩ ЧОВЕК, ИМЕННО ЗА ТОВА НЕ ВИ ПРИЕМАМ КРИТИКИТЕ.Кога Вашата и на Смилов партия ще бъде готова да спечели изборите с болшинство и да управлява България. С тези мижави проценти, които могат да се стопят заради неадекватното поведение на лидера и Вие се явявате като катализатор да печели БКП/БСП .ЕТО ТОВА НЕ ВИ РАЗБИРАМ.

Нора

Не е възможно дясно мислещ човек да не реагира на такова брутално вмешателство в работата на медиите! Я си спомнете колко много качествени журналисти изчезнаха от екрана - отстраниха Кулезич в момента, когато тя си позволи да критикува управлението и методите на Цветанов, отстраниха Сашо Диков, когато започна да критикува Борисов, отстраниха Лили Маринкова, защото тя пък никога на никого не цепи басма, няма ги вече сутришните публицистични предавания по ТВ.... Сега ни занимават предимно с битовизми, някоя и друга катастрофа, може и обир,но задължително всеки ден по всяка от нац. телевизии гостува някоя важна особа от управляващото мнозинство - основно от ГЕРБ, а ако е от РБ, то той задължително е от хората на Кунева! И това, което казвам е безспорно, но какво всъщност е това?! Нима това не е брутална манипулация и пропаганда? Ми, то по времето на Живков бяха по-внимателни, особено последните години. Тези днес (герберите) преминаха всякакви граници по бруталност и непукизъм! Но, все пак - ние сме виновни! Виновни сме, че още не сме се ядосали толкова, че да ги изритаме от там, където не им е мястото. Най-малко - мястото на простия човек и простака НЕ Е В УПРАВЛЕНИЕТО, ако дори да става дума за България!

Ели,

Елке, говори се за изкуство, а за по-удобно се политизира.Койъ е този световно известен скулптор, ако може някой да каже.Че той НЕ беше известен и в родното си БГ, а материалните си благополучия - милионни, не са, и това го знаят всичките му колеги, от творчество.Колко удобно:световноизвестен, демек продавал по света и бла-бла...Не ми е симпатичен в писанията си Бедров, прекалено е конюнктурен, но и той има, като всеки човек, прво на развитие: като си харесвал едно нещо, не значи, че, наблюдавайки го през годините, разбирайки генезиса му не можеш да се разочароваш. БКП/БСП, СДС и т.н. Да сте ходили на изложба с работи на В.Р. отдавна? Какво творчество/за милиони/, какви 5 лева, всичко е лъжа и...проекти. Нищо лично.

Фибата

питащ, те никога не са се разделяли! Заблудиха ни, че са различни, но парите имат тази способност да правят всичко кристално ясно. Даже не толкова парите, а тяхната липса! Заедно срещу Борисов ще застанат Радан, Слави, Жорж, Дончева, Бареков, Кадиев, Протестна мрежа, Първанов, Софиянски, Гестапото, Прокопиев, Костадин Чакъров, Нинова и Карадайъ! Ще вземат царя за лице и Алгафари за пиар. Огладнели хиени!

питащ

Специално ДСБ и кръгът Капитал,вече няколко пъти правят акции срещу правителството. Понемалко да се бяха засрамили Радан и Прокопи,че прекалено видно работят за икономически интереси.

До "Списъкът на"Костов"" - Къв списък на Костов бе, алеанкоолу? Копи-пийстнаха подписите на Клекналия Манифест.

...

По-послушен и същевременно бездарен журналист като Бедров трудно се намира. Помиярства тук яко!

Питащ

Виждам че в подписката се е подписал Прокопиев,и доста негови журналисти. Въпроса е:Неговите журналисти позволяват ли си да пишат по теми или срещу хора,без негово одобрение.И някой ако си позволи волности,дали няма да бъде уволнен на същата минута. Демокрацията е бутафорна там,няма да ми се правят на по големи католици от папата!

А манифеста къде е направен? В мандра? Не, в същата лаборатория!

Сводник на драгалевската курва Нора

"Щото тогава твоят човек беше извън властта и обикаляше около Парламента като гладно куче, в очакване глупавите реформатори да му върнат трона! Ех, че псте противни това герберите!" - Мърло гурелива, колкото е истина това, което си написала, толкова добро да видиш, мама ти глупава и курва драгалевска! Не обикаляха ли точно Пърдан ГъЗъ и компания около парламента, а Борисов беше с НАЙ-ГОЛЯМАТА парламентарна група и оставен в опозиция от мафиотите, които спечелиха изборите благодарение на коалицията ОФ - БСП, ДСБ, ДПС, Атака и ДБГ? Не бяха ли Пърдан ГъЗъ и Малтин пелтека уродите, дето бяха инсталирали една маса на паветата да обясняват на гаргите за заемите на Орешарски? На Борисов никога не му се е налагало да обикаля около парламента, това правеха десебарите! Защо лъжеш така гнусно, курветино? И се чудите сетне, чее всички ви мразят! Долна комунистическа сган!

ти си нй-обикновена сган

Дъ ге

Хм!Грозника,Стаян Стаянав,нарекъл се помпозно-аватар,сега драска с лЕвото си копито под друго именище!Па он си знае,че Господ го е създал,с един удар на секирата и не е много "арно да си показва суратя измежду читавите хора!Затуй е изпаднал в говежда,духовна,нравствена долнина и язе се притеснявам да не си посегне нявгаш!Но,като ся замислА,чини ми ся,че фразата-Черен гологан не се губи,е измислена тъкмо за наш Стоенча!Сбъркания бахурко,е толкова умствено ограничен,че чак Рачко Пръдлето би му завидял!Стаян,освен да скубе троскота на боковите латифундисти из свищовските кърища,за нищо друго не става!А...Може да си бърка във възголемите ноздри и да вади от тамка мърсоливи топузи,за да цели дечурлигата от ма"алата,дето му ся подиграват!Тц,тц,тц...Нема хекимин на тозий свЕт,който да помогне на свищовския мусур Стаян Мангаля!Жалка!

ПОмияра Бедров пак е действие

А,Б,В ГъЗъ на ГОЦЕ ПУТИКАНТРОПА и ПИКАЕЩИЯ ВЪВ ФОНТАНИ,и КУР за Нелия СПИНОВА!

А,Б,В ГъЗъ на ГОЦЕ ПУТИКАНТРОПА и ПИКАЕЩИЯ ВЪВ ФОНТАНИ,и КУР за Нелия СПИНОВА!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

СЛАВА УКРАИНСКОЙ НАЦИИ! ПИЗДЕЦ РОССИЙСКОЙ ПЕДЕРАЦИИ!

Цялата комунистическа идеология се гради около КРАЖБАТА.

Цялата комунистическа идеология се гради около КРАЖБАТА. Щели да експорпиират и то не само имотите и бизнеса им. ЩЕЛИ ДА ЕКСПРОПРИИРАТ, КАКТО ТЕ СЕ ИЗРАЗЯВАТ, ДАЖЕ И ХОРАТА. ПЪРВО СЕ ЗАКАНВАХА ДА ЕКСПРОПРИИРАТ БОГАТИТЕ, НО В КРАЙНА СМЕТКА ЕКСПРОПРИИРАХА ВСИЧКИ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА САМИТЕ СЕБЕ СИ. Второто отличително нещо е лъжата. През цялото време ни лъжеха, че общонародната собственост била наша. Като започнахме да я крадем, защото комунистите не ни даваха дивиденти, те започнаха да ни наричат крадци. Разбирате ли наглостта - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ, НАРИЧАТ КРАДЦИ ОНЕЗИ, КОИТО УЖ СА СОБСТВЕНИЦИ НА ТАЗИ СОБСТВЕНОСТ И ВЗЕМАТ ТОВА, КОЕТО ИМ СЕ ПОЛАГА. Та, комунистът е върховният лъжец в най-новата ни история. ЗА ДА ОСЪЩЕСТВЯТ СВОИТЕ ЦЕЛИ, ТЕ РАЗЧИТАХА НА НАЙ-ДОЛНОПРОБНАТА ЧАСТ НА ОБЩЕСТВОТО - НА ОНЕЗИ, КОИТО НЯМАТ НИЩО, НА МЪРЗЕЛИВЦИ И БАНДИТИ, НА ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИЦИ И ПИЯНИЦИ ОТ КРЪЧМИТЕ. И НАСИЛИЕ... БЕЗ НЕГО НИЩО НЯМАШЕ ДА НАПРАВЯТ. А имаше и други стотици хиляди заблудени "патки", прости и ограничени, които не разбираха в каква каша ги забъркват и работеха за комунистите в качеството им на роби или крепостни, за парче хляб и панелен блок в крайните квартали. Кои са били членове на комунистическата партия малко преди преврата на 09-ти септември 1944г? Общата характеристика на тези хора е - безработни пройдохи, бандити, шумкари, обирджии на мандри, обикновени криминалци, хайдуци или хора, КОИТО СА НЯМАЛИ НИКАКВА СОБСТВЕНОСТ. ДОРИ И ОРЪЖИЕТО, С КОЕТО СА НАСИЛВАЛИ ДРУГИТЕ, Е БИЛО КРАДЕНО. И тъй като са нямали собственост, какво по-хубаво от това да се сдобият със собствеността на другите. И как само са го измислили. Да накараш стотици хиляди бедни хора в страната да ти повярват, че бедните могат да станат богати за един ден. САМО, ЧЕ СА ПРОПУСНАЛИ ДА ИМ КАЖАТ, ЧЕ САМО НЯКОИ ОТ БЕДНИТЕ МОГАТ ДА СТАНАТ БОГАТИ ЗА ЕДИН ДЕН. А ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА. ОСТАНАЛИТЕ СА СТАДО, КОЕТО Е ИЗПОЛЗВАНО ОТ ТАЗИ ВЪРХУШКА, ЗА ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА. ВЗЕМАЙКИ ВЛАСТТА, ТОВА Е НАЙ-КРАТКИЯТ ПЪТ НА КОМУНИСТИТЕ ДО БОГАСТВА И ПАРИ. НА ПРАКТИКА ТЯХНА СТАВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. КРАЖБАТА Е ОФИЦИАЛНО УЗАКОНЕНА ЧРЕЗ ЗАКОНА ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ЕДРАТА СОБСТВЕНОСТ. НЕ ОСТАВА НАСТРАНИ И ДРЕБНАТА СОБСТВЕНОСТ, КОЯТО НАСИЛСТВЕНО Е ОГРАБЕНА НА СЕЛО ЧРЕЗ НАСИЛСТВЕНАТА КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ, А В ГРАДА, ЧРЕЗ ПРИНУДАТА, ЗАРАДИ КОЯТО ХИЛЯДИ ХОРА ОСТАВАТ БЕЗ ИМОТИ В НАЙ-СЪБЛАЗНИТЕЛНИТЕ РАЙОНИ НА ГРАДОВЕТЕ. АКО СА ИМАЛИ ЧЕСТНИ НАМЕРЕНИЯ СПРЯМО БЕДНИТЕ - РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ, ЗАЩО ЗАЕДНО С НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА, КОМУНИСТИТЕ НЕ ДАДОХА ДОКУМЕНТИ ЗА СОБСТВЕНОСТ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЕЛЯНИТЕ, КОИТО РАБОТЕХА ВЪВ ФАБРИКИТЕ И КОЛХОЗИТЕ? ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ НЕ НАПРАВИХА СОБСТВЕНИЦИ ТЕЗИ ХОРА, НА КОИТО РАЗЧИТАХА, ЗА ДА УДЪРЖАТ ВЛАСТТА СИ? ЛЪЖОВНИТЕ КРАДЦИ ИЛИ КРАДЛИВИТЕ ЛЪЖЦИ, ИМАХА НУЖДА ОТ ПРОСТИТЕ ОВЦЕ, ЗА ДА ИМА КОГО ДА СТРИЖАТ И ДОЯТ. И ЗА ДА ИМАТ ПОДКРЕПА, УПРАВЛЯВАЩОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО Е ПОДХВЪРЛЯЛО ТРОХИ НА ОНЕЗИ, КОИТО СА СИ МИСЛИЛИ, ЧЕ СЕ БОРЯТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, КРАДЯЙКИ ОТ ИМУЩЕСТВАТА И ТРУДА НА ХОРАТА. НО КАКТО СЕ КАЗВА В ПРИКАЗКАТА, ТРЯБВАЛО Е ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА СВЪРШИ РАБОТАТА. А КОЙ ДА Я СВЪРШИ, СЛЕД КАТО КОМУНИСТИТЕ КЪМ 1989Г. СТАНАХА ПОЧТИ 900 000. ТО НЕ ОСТАНА КОЙ ДА РАБОТИ. НАЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ТАЗИ ПАРТИЯ СТАВАХА САМО КАРИЕРИСТИ, НА КОИТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ И ИСКАХА ДА ВЕГЕТИРАТ НА ГЪРБА НА ОНЕЗИ, КОИТО НЕ СА КОМУНИСТИ. ДОКАТО ЕДИН ДЕН БАЛЪЦИТЕ НЕ СЕ ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ ГИ ПРЕЦАКВАТ. ТА НАКРАТКО - НАЙ-ОБЩАТА ЧЕРТА, ОБЕДИНИТЕЛНАТА ЛИНИЯ, ТАКА НАРЕЧЕНАТА ОТ КОМУНИСТИТЕ "ЧЕРВЕНА НИШКА" В ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА НАЙ-КРАТКОТО И СЪДЪРЖАТЕЛНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОНЯТИЕТО "КОМУНИСТ", НА БАЗА НА ПРАКТИЧЕСКИЯ ОПИТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ДОСЕГА Е - КРАДЕЦ. РАНО ИЛИ КЪСНО, КАКВИТО И ДУМИ И ИЗРАЗНИ СРЕДСТВА ДА ИЗПОЛЗВА ЕДИН КРАДЕЦ, РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКИ РАЗБИРАТ, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА КРАДЕЦ. ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИСТОРИЯ Е ИСТОРИЯ НА ЕДНА УЗАКОНЕНА С НАСИЛИЕ КРАЖБА В ОГРОМНИ МАЩАБИ. САМО ВИЖТЕ КАКВИ ПАРИ СА ПОЛУЧИЛИ НАШИТЕ КОМУНИСТИ ОТ МОСКВА, ЗА ДА НАПРАВЯТ АТЕНТАТА В ЦЪРКВАТА "СВ. НЕДЕЛЯ" В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ. КАК ТОЧНО САМО СА СИ ЗАПИСАЛИ ХАРЧОВЕТЕ - ЗА ДИНАМИТ, ЗА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ, ЗА КЛИСАРЯ, КОЙТО ГИ Е ПУСНАЛ ВЪТРЕ И Т.Н. ПОДКУПНИ БАНДИТИ. А НАС НИ ЛЪЖЕХА, ЧЕ ИМАЛИ ИДЕАЛИ, ЗА КОИТО ЩЯЛИ ДА УМРАТ. НЕ СТИГА ТОВА, КОЕТО СА НАПРАВИЛИ ПРЕЗ 1944Г. И НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЛЕД ТАЗИ ДАТА, НО И ВСИЧКИ ГЛУПОСТИ, КОИТО СЕ СЛУЧИХА СЛЕД ВЪТРЕШНО ПАРТИЙНИЯ ПРЕВРАТ ПРЕЗ 1989Г. СИ БЕШЕ ЕДНА НОВА ФОРМА НА КРАЖБА ОТ КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ, ПОДПОМАГАНИ ОТ ТЕХНИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ, КОЯТО КРАЖБА ДАДЕ ФОРМАЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА СОБСТВЕНОСТ НА ОНОВА, КОЕТО ТЕ ПРИТЕЖАВАХА ПРЕДИ ПРЕВРАТА И БЕЗ ДА ИМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА СОБСТВЕНОСТ. КОМУНИЗМЪТ Е НАЙ-МРЪСНАТА ФОРМА НА КРАЖБА, ЗАЩОТО НАРЕД С ИМУЩЕСТВОТО ТИ КРАДАТ И ДУШАТА. ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО В ШВЕЙЦАРИЯ НЯМА КРАДЦИ? ЗАЩОТО НЯМА КОМУНИСТИ.

Пут Кин е герой и свойто робче Боко обича Той

Пут Кин е герой и свойто робче Боко обича Той

Силы спецопераций: самое важное о новом роде войск в Украине

Верховная Рада уже приняла законопроект о создании Сил специальных операций (ССО). «За» проголосовали 247 депутатов. Следовательно, закон определяет правовой статус спецназовцев. Теперь ССО могут действовать самостоятельно или во взаимодействии с другими видами Вооруженных сил Украины. Более того – новые военные будут нести службу в спецоперациях в интересах национальной безопасности государства. фото:politkuhnya.info фото:politkuhnya.info Задачи и роль Новый род войск будет выполнять более широкий спектр задач, чем, к примеру, спецназ. В частности, Силы специальных операций (ССО) будут проводить психологические и информационные операции, работать с гражданским населением. Типичными задачами ССО являются ведение специальной разведки, защита информационного пространства, борьба с терроризмом, психологические операции, рейды и современные боевые действия, создания агентурных сетей, поиск, эвакуация и доставка пленных, заложников, подготовка к переворотам, свержению режимов, проведения антитеррористических операций. Военный эксперт Института евроатлантического сотрудничества Игорь Козий отмечает, что Силы специальных операций создаются, чтобы противодействовать «гибридным угрозам». Однако, по его словам, надмасштабных результатов от новой военной структуры ожидать не стоит. Скорее всего, ССО возьмут на себя задачи, которые в свое время возлагали на так называемую «глубинную разведку». Читайте также: Пока в Белом доме невнятно блеют, Кремль оформляет «законный ввод войск» в Сирию То есть, Силы специальных операций объединят в себе хорошо подготовленный конгломерат. В который войдут диверсионно-разведывательные и оперативно-маневренные группы. Плюс – аэромобильные или воздушно-десантные войска, – подчеркнул Козий. С другой стороны, новый род войск будет выполнять, так сказать, более «деликатные» задания. Поэтому деятельность ССО должна быть максимально засекречена. Однако, не секрет, что новоиспеченные спецназовцы, в первую очередь, будут бороться против любых форм ведения гибридной войны. В том числе устраняют информационные атаки. А их сейчас не мало.703357_1467691 Кто будет командовать Новую для Украины структуру, Силы специальных операций, возглавит Игорь Лунев. Известно, что ранее генерал-майор руководил штабом Высокомобильных десантных войск и был начальником штаба. На протяжении войны на востоке Украины Лунев получил два ордена Богдана Хмельницкого и с чина полковника вырос до генерал-майора. К тому же, Лунев имеет опыт преобразования нескольких подразделений в отдельный род войск. Первым заместителем командующего ССО назначен полковник Вооруженных Сил Украины Сергея Кривоноса. Сейчас он является начальником управления специальных операций Генерального штаба. Какой будет численность всей структуры, пока не известно, так как информация про личный состав ССО является государственной тайной. Как, к слову, и техническое оснащение «спецов». Читайте также: Сьогодні найактивніший наступ терористів йде на Дебальцівському напрямку, – штаб АТО Прогнозы На самом деле вопросов к созданию этого вида войск пока больше, чем ответов. Например, будут ли иметь спецназовцы доступ к определенным сетям Службы безопасности Украины, МВД, пограничных войск и т. п? Конечно, не следует исключать того, что украинские Силы спецопераций формируются в условиях войны. Поэтому помех достаточно. Прежде всего, есть сложности с техническим оснащением, финансированием… Однако, уверен военный эксперт, новым войскам, под силу «переломить» ситуацию на Донбассе в пользу Украины. Каким способом? Благодаря «нетрадиционным» методам борьбы. То есть, всех тех, которые не запрещены законодательством и международными договорами. Вместе с тем, ССО должны выполнять задания не только в Украине, а за ее пределами. Думаю, что тот законопроект, который приняли в Верховной Раде, более-менее в общих чертах без детализации УСН позволяет проводить все необходимые для них действия и операции. А детализация – это уже специфика работы Министра обороны и начальника Генерального штаба, – комментирует Козий. Подготовка инструкторов Командование Сил спецопераций уже начало информационную кампанию по набору в свои ряды. Как отметил начальник пресс-службы ССО Алексей Никифоров, они «ждут патриотически настроенных и мотивированных граждан Украины». По его словам, сейчас идет формирование и создание учебно-тренировочного центра ССО. В таких центрах, еще с ноября прошлого года, проходят подготовку инструкторы, первый выпуск которых уже состоялся в мае-2016. Сейчас готовят вторую волну «наставников» спецов, и уже объявлен третий набор для инструкторов. Читайте также: В The Economist рассказали, сколько должен стоить доллар в Украине Если инструкторами УСН могут стать только военнослужащие Вооруженных Сил, то вступить в ряды новой структуры смогут и обычные граждане Украины. Правда, надо соответствовать определенным требованиям, а также предварительно пройти психологический и физический отбор. Кто может попасть Условно говоря, стать спецназовцем сможет: мужчина, в возрасте от 20 до 35 лет, у которого отличное состояние здоровья, а также отличная физическая подготовка, и он должен иметь высокие морально-психологические качества и «хорошую» биографию. Если этот человек будет отвечать всем критериям и требованиям, то вступив в ряды ССО, будет много льгот и преимуществ: высокое денежное обеспечение, сможет повысить свой профессиональный уровень на различных курсах (в Украине и за рубежом), учиться на языковых курсах, принимать участие в международных миротворческих операциях и международных учениях.

Любопитен по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Съдейки по редакционната политика от последните седмици ми се чини, че клубчето е преминало под управлението на червендалестия нерез Прокопиев, официален мафиот и олигарх от синьото БКП, финансиращ с мръсни пари Пърдан ГъЗъ и останалите отрепки около него. s.djam, я се изходи по темата, че много засмърдяхте напоследък, то едва се търпи вашето.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.