Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на културата Вежди Рашидов свика извънредна пресконференция, за да обясни писмото си до БНТ и журналиста Георги Ангелов, за това има ли цензура и как самият той се е борил за нея, какъв е бизнесът на сина му и защо той е напуснал страната, защо има уволнения в институции към министерството.

Рашидов започна с думите:

"Снежната топка започва да расте, затова трябва да изясним някои неща, за да не отиде в неверни посоки, неточни. От които и самият аз, разбира се, понякога се изненадвам...

Министърът обяви, че е реагирал емоционално на предаването "Денят започва с култура", иначе едно прекрасно предаване с чудесен водещ, защото един човек в това предаване си е позволил да говори клевети и да "излива помия". По хигиенни съображения не спомена името на събеседника в студиото, който го е засегнал. Стана ясно от контекста, че най-много са го обидили твърдения за кражби и бизнеса на сина му. Реагирал срещу водещия, защото не е имало реакция на казаното, въпреки че обяви, че Ангелов е прекрасен човек, много талантлив, много добър в работата си, образован... Качествата на водещия в БНТ бяха повтаряни многократно по време на изложението на Рашидов пред медиите.

Реагирах емоционално, защото ме заболя. Заболя ме, защото през живота си не съм откраднал нищо...

Синът ми няма хотели, той напусна държавата. Много пъти се изгражда образът на един министър... - не знам защо искате министърът да не е човек... аз съ изтъкан от плът и кръв... Когато някои хора искаха да ми направят един образ ненужен, не добър... Децата са жестоки понякога, моите внучки плачеха от обич към дядо си...
Синът ми каза:  "Баща ми, не искам да децата ми да растат в тази болна среда. Не искам да плачат всяка вечер..." И затова напуснаха.

Рашидов обяви, че детето му не е имало хотели, имал строителен бизнес. Обясни, че не е работил в "Мултигруп", познавал е обаче Илия Павлов от дете, както и баща му и не може да го съди, защото не той представлява институциите, които се произнасят кой какъв е.

Министърът обясни, че ще продължи да назначава млади хора на длъжности, за да им дава път - по повод споменаването на дърещята на журналиста от БНТ в писмото. После обяви, че целта на отговора му, пратен до БНТ, е била:

...Помолих - нека си обичаме държавата. Това ли е цензурата? Недейте, не е правилно. Аз продължавам да уважавам журналиста. Аз самият от 45 години съм в медиите, имам прекрасни приятели... Ако това е цензурата... Това беше една болка и не виждам нищо като цензура. Не съм аз човекът, който има властта да цензурира...

... Георги Ангелов лично аз съм подписал да получи награда. Като преводач. Реагирах към него, защото позволи да се говори не за културното наследство, а предаването да мине в лични нападки. Нито един път не съм отговорил на този човек, който прави нападките... 

Затова се обърнах към Георги, защото го обичам, обичам талантливите хора...

Рашидов обясни емоционално как той самият се е борил за свободата на словото и срещу цензурата в тази държава, затова той не може да я налага. И обеща на журналистите да им подари книга с негови интервюта, събрана и издадена от Виктор Пасков и Стефан Цанев.

После пак добави, отново много емоционално:

След като минах през Ада, след като живея втори живот... Мислите ли, че това е моят проблем? Има свобода на словото... Тя понякога може да мине в слободия, но я има.

Като бях млад казах една крилата мисъл: Не съм любовница на целия свят, за да ме обичат всички, но дълбока лъжа е, че аз съм човекът, който може да наложи цензура. Дълбока лъжа е, че в този текст има цензура. Има болка и ако не можете да го оцените - съжалявам..., обърна се той и към журналистите. 

Не съм стандартен министър - водя вътрешна битка между артиста и министъра...

Министърът отрече да има нещо общо и с уволнението на Владимир Руменов от Националната галерия, за което се разбра по-рано днес. Руменов е сред събеседниците в студиото на "Денят започва с култура" с водещ Георги Ангелов по темата за Закона за културното наследство, заради която изобщо се стигна до скандала и масовите искания на оставката на самия министър.

По думите на Рашидов той изобщо не познача уволнения, няма и правомощия да уволнява в галерията. Няколко пъти министърът лично помоли директорката на галерията да върне "момчето на работа". Той отрече и дори се ядоса на медиите, когато го питаха за други случаи дали хора от екипа му са сех обаждали да искат уволнения на хора. И пак отрече всякакви внушения, наричайки случая "съвпадение". После припомни някои от постиженията за културата по време на министерстването му идори попита журналистите могат ли да покажат пример при управлението на друг министър на културата от социализма досега да е свършено повече - за музеи, театри, кино...

В края на брифинга си министърът завърши с думите: 

"Знаете какво преживях, аз умрях и се върнах. Нямам време да мразя. Имам само малко време да обичам. Семейството си, децата си, държавата, в която ще е гробът ми..."

 

Ключови думи

Коментари

lll

Прекалено е човешко, едва ли ще го разбере соросоидната биомаса...

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Павел Илиев

Знаем какво си преживял, гъзомийник разплут - пиене и плюскане, пури и курви, подмазване и нагаждане... И де да беше да е само това! Айде, ходи у лево - един мултак по-малко, дано!!!

Когато върти, скимти и усуква, е още по-противен.

123

Сигурно така е говорил и на полицайчето на паргинга...

Радев

Противен мултак.

Свещеник по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

!!

Внимавай какво си пожелаваш, капут герберастки!

Леля Нешка

Вместо да плюете по Министър Рашидов , се вижте сами себе си ! И бъдете ПО – СМИРЕНИ ................. а НЕ като ШАРАНИ да ЛАПАТЕ и СМУЧЕТЕ всяка “новина“ = раздувка ,,, особено , когато и СЕЛЯКА = ЧАЛГАР Слави Трифонов я развява ................... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gopeto

Това, че друг боклук критикува Веждю, не прави министъра герой. Внимавай за заплата си е ЦЕНЗУРА, която не само мултака, никой не може да налага според законите.

Р.Ралин

"Господ види кой отде иде"!

Неблагонадеждна медия сте и това си е. Защо премълчавате причините, поради които е бил уволнен "горкичкият" Владо Руменов? Само последният му подвиг е бил да пусне всички аларми в криптата, при което посетителите хукнали да бягат ужасени, като на входа се сблъскали с бърза помощ, пожарни, полиция и СОТ! За "правата" на този муньо ли ревахте?

gopeto

А защо не е глобен или наказан за фалшивата тревога?

плачков

Главния Мултак на нацията вкара гол на главния Простак на нацията.

Оставка на носителите на духовна педерастия по БНТ!

Ела ме ритни

Ти вежди си преди всичко доказан простак.Господ явно ти ти е дал талант, но те е лишил от елементарно възпитание.Рашидов министър на културата е равносилно на Пеевски шеф на ДАНС. Това е положението дами и господа.

Преди малко го видях господина. Това е един алкохолизиран чичка, представен като художник!

Р.Ралин

"Журналистиката стане ли ялова, ражда ежедневно сензации."

Радев

Жлките герберластки тролове бранят ГоВеждьо Мултака. Смех!

Фейсбук по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

ДА ЗАЩИТИМ ВЕЖДИ ОТ ПОРЕДНИТЕ ГНУСНИ КЛЕВЕТИ И ИНТРИГИ ! От няколко дни тече нова акция срещу министър Вежди Рашидов. Беше подета от предаването “Денят започва с култура”, излъчено на 30 юни 2016 г., което обаче няма да намерите на сайта на БНТ. Скриха го, защото са една много независима обществена медия. Тя се бори за медийна прозрачност и независимост в името на добруването ни. Толкова е независима, че разбира свободата като свободия и в името на свободията изяжда 65 милиона народна пара годишно. Предаването беше озаглавено “Протест срещу промените в закона за културното наследство”, а за свои гости водещият Георги Ангелов бе поканил Величко Минеков - световноизвестен с омразата си към министър Рашидов, и двама никому неизвестни “експерти”. След като се обявява предаване, в което ще се критикува Закона за културното наследство, в студиото би трябвало да присъстват и негови защитници. Това е изискване на закона за електронните медии, което водещият наруши най-безцеремонно! Минеков не пропусна дадената му възможност да изригне вулкан от кал срещу министър Рашидов, като че ли той е гласувал закона в парламента. Във версията на предаването, която е достъпна, най-големите мерзости на Минеков са изрязани. Оставили са обвинението му, че Рашидов е станал милионер едва след като стана министър, а сега, благодарение на закона, с помощта на рушвети щял да стане милиардер. Аз слушах предаването – това беше най-безобидното, което каза. А от поведението на Георги Ангелов най-безобидно беше просташкото му хилене, което и сега може да се види и чуе в линка, който давам накрая. Министър Рашидов отговори, като насочи упреците си към водещия, който с видимо удоволствие се наслаждаваше на личните нападки на Минеков към министъра. Ще намерите писмото му в нет-а. След което Георги Ангелов се оплака, че министърът заплашвал журналистическите му свободи. Оттук нататък влакчето на интригата потегли към искане оставката на министъра. И за да бъде сериозно това искане, то е направено от името на някаква си Асоциация на европейските журналисти – България. Звучи тежко, а? Моите проучвания показаха, че тази асоциация е много интересна. Екипът й е съставен предимно от журналисти на Капитал и Дневник. Учредителното й събрание има две дати – в края на 2013 г. и през 2010 г. , като втората – която явно има за цел да придаде по-голяма тежест на организацията, е дадена в сайта, а в протокола за учредяването й е записана 2013. Ах вие, немарливци глупави, като не можете да лъжете, не лъжете, бре! Но да продължа - в устава си изрично са записали, че всеки член на сдружението е длъжен да пази тайните му и след като престане да бъде член! Какви ли тайни крие тази “асоциация”, дето била с много благородни намерения към обществото? Управителният съвет на асоциацията, чието седалище се намира на частен адрес в Младост 3 в София, се състои от председател, заместник-председател, генерален секретар, заместник-генерален секретар, ковчежник и членове. Съжалявам, но веднага ми мина през ума, че са пропуснали длъжността Генерален Гъз. Толкова за тях. Щом са храненици на олигарха Иво Прокопиев, искане за оставка от тях е чест за министъра! Обаче... БНТ нямаше как да се спотайва повече и пусна изявление. Ще цитирам два абзаца от него: “Отчитаме, че в дискусията от 30-ти юни 2016г., която предизвика правото на отговор на Министъра на културата, беше нарушен журналистическият стандарт за плурализъм, като личните нападки и квалификации, изказани от събеседник в студиото към страна, която отсъства, бяха оставени без професионална реакция от водещите.” “БНТ защитава принципи, които не допускат използването на ефира на обществената медия за разрешаване на лични конфликти. Затова смятаме, че спазването на институционална коректност е в основата на плуралистичното общество, за което и ние трябва да носим своята отговорност.” Как точно носят отговорност? Като свалят клипа с предаването от сайта си, за да прикрият отвратителното поведение на водещия? В чия полза е направено това? На обществото? И след като са установили, че грубо са нарушени основни журналистически стандарти, че предаването не е било водено професионално и са принудени да се извиняват заради Георги Ангелов, не е ли дълг на телевизията той да бъде наказан? И тъй като е известно, че за да победи злото е достатъчно доброто да бъде пасивно, моля съмишлениците си да пуснат петиции за оставка на журналиста Георги Ангелов и в защита – за кой ли път? на министър Рашидов.

gopeto

Противно ми е да отговарям на плямпането ти, но в закона не е казано, че в предаване трябва да има задължително представителите на двете страни по спорен въпрос. Георги Ангелов е дал достатъчно трибуна на бутафорковците измислили закона, във въпросното е дал думата на противниците. Така могат да се чуят смислени аргументи. Стига да са налични. Формата на предаванията не е задължителен. Георги Ангелов не иска да превърне това предаване в говорилня, подобно на сутрешните в други телевизии, където под предлог, че се чува мнението на всички страни, не санкционирано се оставят да говорят само подкрепящите властта и статуквото.

LZ

Отвратителен П Р О С Т А К !!!

Кристьо

Абе, костококите, някой от вас успя ли да открие някаква снимка на картина ... пластика ... нещо поне една скица от великия творец владо руменов? моля ви, пуснете нещо да се порадват хората.

И на Рашидов няма.

СИКаджийският гъзолизец да внимава с клетвите! Опасно е!

СИКаджийскаат мутра и виден ГЕРБерастки гъзолизец, който до вчера се подписваше Avatar, но днес се е писал "свещеник", е неграмотен, тъп и нагъл простак! Чиста проба СИКаджия! Не се пише "отдоле", "отдолУ" бе, простако! Впрочем, не може и да се иска повече от вас - СИКаджийските простаци и Мултаците - министри! В школите на СИК и Мултигруп са ви учили на други неща, нали? Ежедневно го доказвате с простотията и простащината си, с които съсипахте Блъгария! И още неощ, мутро СИКаджийска, вие, комунистите, особено ГЕРБаджийските комунисти, освен неграмотни простаци, сте безбожници и атеисти. Ако не бяхте такива, ти лично, простако СИКаджийски, щеше да знаеш, че който кълне другите, клетвите се връщат със страшна сила върху него и семейството му. Така че, мутро СИКаджийска, в скоро време ще замлъкнеш, защото не ти мърда рак на гърлото, както беше при подопечния ти "културен" министър! Само че, едва ли СИКаджийските престъпници и мултаците - министри на банкянската мутра ще ти дадат пари за операция в Германия!Те обикновено захвърлят като кирливи пачаври защитниците и гъзолизците си, когато вече не са в състояние да им вършат работа.

Веждю мултака

Мулташкият простак много "обича" да заплашва тези, които "обича"!

Петиционер по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Дара

Най-много среднисти има сред гласуващите за ДСБ /разбирай Иван Костов/. Факт, който се пази като държавна тайна! На една лабораторно селектирана група хора Костов им внуши, че ако му симпатизират и са му лично предани, това ще им донесе веднага облаги. Като за начало държиш се като висшист и никой не смее да те пита дали имаш диплома, това били подробности за личен състав /днес човешки ресурси/. И така с кални папуци от село скачаш направо в софийския хайлайф. Кланяш му се на Иван Вегетариан и получаваш място на привилегирован критикар, ставаш част от измислен елит и мечтаеш за запазена лежанка /на едната кълка, на другата и гърне за повръщане ако преядеш, понеже вомиториум не е място за повръщане/. Коленичиш пред Костов и вече не си простолюдие, вече си част от "просветено малцинство" /предимно от пияндета, дървени философи, манифестъри, почасови протестъри, шушумиги при социализма и възгордели се мижитурки при демокрацията, егоисти с разбит личен живот/. Вече си в поднебесието, гледаш пренебрежително и високомерно всички "прости" и се правиш на интересен на воля! Ревеш за интелигентност /всяка втора дума е интелигентен/, хълцаш за културата като дълбинна твоя същност, на която Вежди Рашидов пречи защото е жив. Лъжеш, че слушаш джаз, че четеш Игън, че си правиш кола маска в Кемпински, че гледаш задължително "Нощни птици". На сервитьорките в кафенетата по "Витошка" им викаш на галено, само дето много те е страх някой да не разбере, че ходиш при вашите във външна тоалетна, но пък си светиш с последен модел айфон! Може да си измислиш биография и да отработиш аристократични обноски, но то е като да си купиш реплика на индиански нахуйник, който поради невежество носиш на врата си. Не можеш обаче да станеш някой друг заради партийна повеля. На едни като вас 45 години не им стигнаха и не успяха, и вие няма, но опитите сега са забавни! Преди бяха зловещи!.....П.П това за айфона е на д-р Ненков!

Свещеник по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Благодаря, че ми дадохте възможност да повторя - Да пожелаем на всички отрепки отдолу, които плюят по Рашидов, да ги сполети неговата съдба - тях, децата и внуците им, защото БОГ вижда всичко.

Внимавай да не те застигне клетвата бе, путко герберастка.

Свещеник по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

А ето и оригиналът, за "борците против цензурата", дето оплювателстват по Рашидов: Да пожелаем на отрепките отдоле и на всичките им близки да ги сполети съдбата на Рашидов. В най-скоро време! Най-вече децата и внуците им, а те да стоят здрави, за да се мъчат и страдат заради тях! БОГ вижда!

Който кълне не го застига клетвата бе, путко герберасктка.

Нарушител по "румънския модел" на Пърдан ГъЖъ

Забележете мръсотиите и цинизмите, които НЕ СА "изтрити поради неспазване условията за ползване" - клубчето заприличва досущ на "Дневник" и другите парцаляци на румения нерез Прокопи! Казах ви аз, че s.djam е била на обмяна на опит тамака...

ОООООТВРААААТ !!!!

Ни срам, ни очи, ни ВЕЖДИ! На майчиния му език - ТЕПЕьОЗ! Поне истинските мюсюлмани празнуват шекер-байрям! И си дават прошка! Но еничаринът - вяра няма!

Развеселен

този голям скулптор трябва да се върне към професията си. Стига се е мъчил като министър

тука е така

Оставка бе,Оставка!

От кухнята

В.Рашидов е готвен за кандидат президент на ГЕРБ, затова подривните елементи го атакуват!

Айде сектата в изповедалнята в Драгалевци!

крампа

В петък манията за величие на костовистите достига своя естествен ПИК! Останалите да се смирим!

gopeto

"Не забравяй кой ти храни децата и че си на държавна ясла" е цензура г-н главен Мултак. А след като си преживял тежко заболяване ходи да си почиваш. Никой не е длъжен да те съжалява. И никой, абсолютно никой не го интересуват децата ти и внуците ти. А и никой не може да ти повярва и на една дума, която казваш. Освен господарите ти Борисов и Доган, и Божидар Димитров разбира се.

dopeto

Господ здраве да му дава на Борисов, че затегна кранчетата! Сега започват зрелищата, понеже хора, склонни да се подписват в списъци, хляб не искат, а черен хайвер и гарантиран лукс!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.