"Менчестър Юнайтед" представи третото си лятно попълнение - арменецът Хенрик Мхитарян от "Борусия" (Дортмунд). За 27-годишния футболист са платени 26 милиона паунда. Той подписа за 4 г.

На представянето присъства и Жозе Моуриньо, който вчера официално встъпи длъжност в новия си клуб. Също днес "червените дяволи" започнаха лятната си подготовка. Не присъстваха само футболистите, които играха (или още играят) на европейското.

Полузащитникът Мхитарян е трансферна цел на "Юнайтед" отдавна. Преди него бяха закупени африканският защитник Ерик Бейли от "Виляреал" и Златан Ибрахимович, чийто договор с "Пари Сен Жермен" изтече.

Следващата цел на клуба е доста висока летва - Пол Погба от "Ювентус". Говори се, че манчестърци са готови да счупят световния рекорд със 100 милиона долара, за да си върнат френския халф. Срещат обаче конкуренция на поне два клуба - "Реал" (Мадрид) и "Барселона". 

Според британските медии, Жозе Моуриньо ще отпрати Бастиан Швайнщайгер и Хуан Мата.

Вчера португалецът заяви, че целта за новия сезон е само една - титлата на Англия. Той обясни напускането на Райън Гигс с това, че легендата е поискал неговия пост, но босовете на клуба са го дали на Жозе. Според Моу, уелсецът е взел правилното решение, тъй като му е време да бъде старши треньор, а не помощник.

Днес пък, за първи път след като Моуриньо пое "Юнайтед", неговият приятел сър Алекс Фъргюсън коментира пред "Скай Спортс" назначението. Шотландецът привества Жозе и подкрепи решението на клуба. Това не е изненада. И двамата се пошегуваха, че вече ще имат предостатъчно време да пият вино заедно.