Още от месец-два ГЕРБ имат кандидат-президент, но не разкриват избранникът си, за да работят спокойно Народното събрание, правителството, местната власт. Това обяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по Нова тв.

"Когато има предизборен период започва и съответната негативна кампания, която за някои е основна. От тази гледна точка смятаме, че не е необходимо да я обявяваме сега", добави той. 

Цветанов обаче, който бива разпитван за кандидатурата на ГЕРБ във всяко свое участие в медии или изказване пред микрофони, явно се обърка от поредния обстрел с въпроси по темата и малко след това заяви:

"Вариантите са няколко. Имахме много достойни хора, които могат да бъдат избрани. Нашите хора се интересуват дали този човек, ще бъде съпричастен към партията, или ще е външна личност. Кандидатурата ще бъде тясно свързана с партията, но все пак ще си остане надпартиен, ако заеме постът президент.”

Той отбеляза още, че е абсолютно нормално ГЕРБ да обявят своя кандидат през септември. И допълни, че няма значение дали кандидатът е мъж или жена, стига да има качества.

На въпрос дали случайно не предпочитат опозицията да обяви кандидата си, Цветанов призна, че чакат БСП - било добър тактически ход. И допълни по повод избраната за скоро за лидер на соцпартията Корнелия Нинова:

"Получи се един по-добър заряд между опозиция и управляващи. Това е нещо позитивно, защото ни държи в по-добра кондиция."