Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

РОБЕРТ ЛЕВИ*

Неуважаеми патрЕоти,

долният чифут Роберт Леви има в рода си Ботев четник, член на привременното правителство в Панагюрище от 1876, боен пилот от военновъздушните на НЦВ сили. Бихте ли се похвалили с вашите родове, моля?

Освен това представям и помагам на български поети, популяризирал съм историята, природата и културата на България (ама истинската култура, не тази на министъра) навсякъде, където мога, включително като сценарист.

Ксенофобският коментар, който провокира този текст. 

Никога не съм вял друго знаме освен българското. Вие като патриоти защо веете чужди знамена - тайна великая ест.

ПАРАВОЕННИ НАПАДНАХА ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ "НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ" НА ПУТИН

Искам да ви кажа и за момчетата, които нападнехте - Иван Панчев е програмист, Иво Дошев - бизнесмен. Двамата са допринесли за БВП на България повече от всички вас взети заедно. И да ви споделя под секрет - пребиването на беззащитни хора не е патриотично. То е просто Фашизъм.

Сега да поговорим за русофобите, които трябва да умрат.

Аз познавам и обичам:

Руската поезия - от Ломоносов през Пушкин, Лермонтов, Пастернак, Ходасевич до най-съвременни поети като Дмитрий Пригов;
Руската литература от Повесть временных лет (знаете ли какво е това?), през Гогол (винаги, когато се регистрира в хотел в чужбина, в графата "националност" пише украинец), споменатите Пушкин и Лермонтов, Тургенев, Толстой (впрочем аз познавам трима писатели с тази фамилия - Алексей Константинович, Лев Николаевич и Алексей Николаевич. Вие колко?), Достоевски, Булгаков, Зошченко, Анна Ахматова, Марина Цветаева, та до най-съвременните представители;

Впрочем един списък ще ви дам: Сергей Есенин, прекрасен поет. Обесил се на 30 години, защото е ненавиждал социалистическа Русия; Владимир Маяковски - застрелял се на 36, защото престанал да вярва в революцията, на която е отдал целия си живот и талант; Исак Бабел (долен чифут) - разстрелян на 45, последният му роман е унищожен от КГБ; Велемир Хлебников - умира от измръзване на 37. В родната му Русия стиховете му не са издавани половин век; Борис Пастернак (и той долен чифут), нобелов лауреат за литература, дълги години не може да публикува нищо, освен преводи на Шекспир, умира, когато е подложен на всенародно оплюване, именно заради нобеловата награда (хайде кажете за кое произведение); Михаил Булгаков - умира на 49, след като му е забранено да публикува.

Главните му произведения, сред които "Майсторът и Маргарита", са издадени повече от 40 години след смъртта му; Михаил Зошченко, изключен от съюза на писателите, оставен без препитание. Така и не дочаква реабилитация; Осип Манделщам (я, още един чифут - много бе) - умира на 47 в сталински лагер. Последните му стихотворения са публикувани 30 години след смъртта му; Олег Куваев - през 1980 получава голямата награда на СССР за роман, но посмъртно - полярният геолог и писател Олег Куваев се застрелва на 40 години.

Това, любими мои русофили е мартиролог (ако тази дума е сложна за вас, потърсете в Гугъл, стига да не берете билки. разбира се).

Хайде да си поговорим за кино.Колко филма има Тарковски? А Марк Захаров? Сергей Соловьов? Александър Рогожкин? Андрей Кончаловски? Дори любимият на Путин Никита Михалков - знаете ли за кой филм каква награда е получил?

Няма да ви питам за художника Суриков, няма да ви питам кои са передвижниците, няма да ви питам кой е изрисувал Московското метро, изобщо няма да споменавам Ернст Неизвестни, още по-малко митките.

Аз обичам руската музика (е, Глинка не ми допада особено) - Чайковски, Прокофиев, Рахманинов, Скрябин; да ви кажа, че терминът "Могучая кучка" не означава могъщата кучка, а нещо съвсем друго; винаги съм харесвал и Шостакович (знаете ли, че Сталин се е опитвал да го учи как да прави музика? Сталин - Шостакович. :) ).

Но понеже вие класическа музика не слушате, дали да ви питам за руския рок? Ама не за любимата група на Путин "Любэ" - признавам никога не са ми харесвали, - ще ви питам за "Кино" (кой е Виктор Цой?), за "Аквариум", за "Зоопарк", за "Популярная механика", ДДТ, "Звуки Му", "Крематорий", "Адо", "Машина времени"... О, списъкът ми може да е безкраен, ама вие сто на сто знаете само "Любэ".

Не, мои мили и неуважаеми - русофил съм аз. Вие сте путинофили. И като такива, макар да не знаете руски, ще ви поздравя с едно стихотворение на великия Михаил Юриевич Лермонтов:

Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им преданный народ.

Быть может, за стеной Кавказа
Укроюсь от твоих пашей,
От их всевидящего глаза,
От их всеслышащих ушей.**

----

Бел. ред: 

* Статусът на Роберт Леви във фейсбук е написан по повод антисемитски коментар след инцидента в Бургас. Там се биха русофили и протестиращи срещу "Нощните вълци". "Мачкай долната чифутска сган. Жив русофоб не трябва да остане! Хазарска чума", гласи постингът.

Авторът е завършил българска филология;  културология, специалист по културна и социална антропология и история на българската култура, сценарист на документални филми. Автор е на поетични книги, постоянен участник в националното движение “Поети с китара".

Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

** 

Прости, немита Рус, с години,
страна на господар и роб,
и също вий, мундири сини,
народ, ти предан им до гроб.

Дано ме скрият върховете
в Кавказ от твоите паши,
от техните очи проклети
и всичко чуващи уши.

Превод Иван Теофилов

Ключови думи

Коментари

!!!

Останалото е мълчание! Поклон пред Автора на този материал!

yay

Samata istina!!!

Айляк

Да, така се прави! Поздравления Г-н Леви! Следва патрЕотична, оглушителна тишина!

Един

Много силен текст.Намери се един интелигентен човек да им го зачука на тези маргинали ! Но дали четат този сайт ? Те са на вълна звезда ру, лайф ру и други такива .

71

Като се размисля, и аз май съм русофил. Поназнайвам езици, ама само на руски чета поезия. Английски и френски кина мога да гледам пълноценно само чрез субтитри. Докато руски кина гледам в оригинал. Ама откакто се помня съм Сталинофоб, Хрушчовофоб, Брежневофоб, та досега - Путинофоб! А путинофилите и руски език не знаят, С изключение на Фатмак. Ама той, може би, е половин руснак.

Айляк

Всъщност "Фатмак"-а не е Путинофил. Много пъти ви го е писал, не в прав текст, но повечето тук са като роботи и папагали, нито четат, а ако прочетат нещо, не се опитват да вникнат в написаното, по важно им е да мразят. И така, като роботи, без да четат и като видят нещо от "Фатмак" значи задълже да е минус!

Гечо

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Злобен и прост антисемит си, Гечо, пък и със самочувствие да се произнасяш по всякакви въпроси, по които не си нито компетентен, нито прав.

льохман

Ам хубава статия, ама адресатите едва ли ще я прочетат.

Хахахаха

Тъпи оптимисти сте вие, патрЕотите не четат, те само пишат.

Ха! Най-големи познавачи на Америка са съответните служители на КГБ, ФСБ и ГРУ. Сега остава гусин Леви да ми каже че са русофили а останалите путинофили. Е, има хора които са учили за да бъдат тъпи.

А има и такива

като тебе дето по рождение са неизлечимо тъпи.

Путин-завинаги

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

В Браавос.

Мдааа... Спомням си навремето имаше един филм който кефеше руснаците Прощай Григорий. В БГ-то го гледахме. Сбогом Гринго! Леви явно е учил много руска литература по туй време...

Сия

Изцяло подкрепям и споделям мислите на автора.

Путинофилството не изключва уважението към руското и не само руско културно наследство. Нито пък включва антисемитизма. Футболни хулигани и маргинални типове винаги е имало. Да не броим от коя страна са повече!

плачков

Какви ги дума афтора аз тези не ги зная. Аз знам азис Валери симеонов каракачанов гоце и Боцеи сидеров. Димко и перата ловци на глави.Интелигенти прости.

Hawaii

Не знам дали съм путинофил. Против всеки управник съм „по принцип“. Но ако почна да сравнявам мухльото Чехлю, лъжеца Буш и националиста Путин – най-малко противен ми е Путин.

mhm

Е, виж как си отговори :D

Българин

Какъв си ти тогава след като хулиш българския Президент и се захласваш по кагебисткия агресор на чужда държава? Или си луд или си продажна долна душица!

Мими

Прекрасен текст, поздравления за автора! Все повече у мен еизкристализира убеждението, че понятията фили и фоби са безсмислени, изкуствено създадени. И аз харесвам руските писатели и композитори, определено не харесвам художниците им и най-вече не искам руснаците да определят живота ми, защото съм видяла на живо у тях, знам в историчеки план и виждам и сега, че това е народ, който не може да създаде нормално развитие за индивидите си, а какво остава за чуждите. Е, каква съм аз - русофил или русофоб?

русофоб

шегичка

"...народ, който не може да създаде нормално развитие на индивидите си..." Вероятно Мима е създала условията за развитието на споменатите от Леви и всички след тях до ден днешен.И как Русия влияе на живота ни, като гледаме по нац. ТВ само американски екшъни - кърв, смърт и...те единствени велики победители.О, я стига сервилност.

Хибридизатор

"Двамата са допринесли за БВП на България повече от всички вас взети заедно." - [citation needed]. Ей така се води хибридна война, пишат се монументално звучащи лъжи без грам доказателства и се прави опит да се маргинализират голяма група хора с един евтин пропаганден трик.

mhm

Че провери си в Търговския регистър. Защо трябва някой да ти прилага документи за всяка дума, когато е ясно, че са истина?

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Този палячо е емблемата на нещастието на булгаристанската жертва на полу-MBA шарлатанията и нефелното wannabe меринжейство. Добре е да бъде изучаван и даван за пример. Ето до къде можете да се докара "човек" ако вземе да си повярва, като преди това повярва на легендите, които се разказват в изданията на сингапурския бизнесмен от рязанград. Вместо да си седи зад бюрцето в някое телекомче и да гълчи младите девойки по къси полички, това нещастно момченце хем го биха в бургас, хем като гледам така ще го бият и в софия, хем ще пише разкази по районните а накрая ще реве във фейсбук. Няма дъно тъпотата и този олигофрен е пример за това.

!

Сидераст ли си или просто злобен тъпанар?

Дан Браун

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

!

Сидерастки боклук си ти посерко!

Русофили и путинофили - може би би било интересно ако не беше в контекста на счепкванията между две агитки. Две агитки трудно наброяващи 200 души. Истерясалата журналистика по въпроса не ме интересува.

Кольо мотиката

Аз ще пратя един по-здрав на несретника леви: >>>>>>>>>>>>>> "По-добре да поставя сребърник в кутията пред иконата и да тръгна да търся друго момиче. И приятели за убиване."

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

отвратен

Това е изключително, обидно лош, маниерно-инфантгилизиращ текст.Преди всичко пропаганден, сякаш човекът е още в соц-а.Второ, пасажът с изброените трагични факти за поети и писатели - от Есенин до Булгаков, е изключително : да пишеш по две думи - за трагичния им край, е отвратително, тъкмо защото целта е да се внуши елементарната теза на автора -СССР-о фобия, ах./защо не е споменат фактът напр. за Булгаков, че в съзнателния си на писател живот е бил драматург на МХАТ, покровителстван - до едно време от самия Сталин, че е бил наркоман и пр. /Разбира се, че това не е пикантерия, а пример как невинно-елегантно се подбират и подчертават факти, доказващи тезата/. Не че фактите не са верни, но авторът отлично знае,че извадени от контекста, служат единствено да нахъсат анти всекиго, особено незнаещ човек. Г-н Леви явно си е въобразил, че наоколо, на територията БГ живеят...гъсоци. Жалко, че путинофобията му е "смачкала" професионализма, за който ни е осведомил /нескромно/.

Да. И Георги Марков умря (сам и доброволно) по заръка на ЦРУ, Тито беше английски шпионин, китайците (стопените) им броиха копчетата,нали?

Дан Браун

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Хибридизатор

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Руснака и русофила е папагал. кажат му ти си папагал, и той го повтаря. Ти си папагал. Ето това сте хибридни тролове, папагали.

Али Хошгялдениз

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

haha

Леви бръкта бругално на патрЕотите и руските националисти в добре разработените от путинчо отверствия. Срам ме е от вас "бългаи", които се кланяте на силния, който насилва и убива майките, сестрите ви и децата ви. Срам ме е, че му се прекланяте за едната пуста парица, с която тичате да си купите менте алкохол. Срам ме е, че масово е пълно герои на Алеко и Вазовия хомо ибрикос от "СРЕДСТВО ДА НЯМАШ ВРАГОВЕ". Срам ме е, защото утре, когато русия се разпадне окончателно всички патрЕоти ще се юрнете да се показвате като приятели с Леви.

Деян

Гледам коментарите и се сещам само за едно обяснение за бясната злоба,с която е засипан автора. Това е организирана, в никакъв случай спонтанна реакция. Вижте, че тези преливащи от омраза реакции не срещат одобрение. А сега си представете, че тези мизантропи и българофоби получат власт. Тогава това, което се случи непосредствено след 9 септември 1944 год. ще ни изглежда безобидна шега. Тези путинофили ще извадят калъчките и и ще убиват всеки, който не е с руския сатрап.

про-семит

А какво ли се е случвало с родителите му с жълти звезди пришити на дрехите им, преди девети 44 г., понеже оцелелите след тази дата са били обявявани за герои, че и активни борци. Падна камък в блатото и се подгониха рибоците.

А да ти напомням ли притчата: Който нож вади, от нож умира. Ще извадят кълъчите, и от тях ще умрат. тези бозави телета да не си мислят че няма кой да им се противопостави. Като искат да излизат за да се бият, ще им секнем веднъж и завинаги устрема да убиват постоянно, и на това да му се вика полезна дейност.

Отзад напред,

първо убивани са само тези които са били с окървавени ръце и писалки. Да, писалки! С тях са писали и подписвали заповеди и закони като ЗЗД отнесли хиляди животи. В цяла следвоенна Европа фашистите са били наказвани за деянията си. Само във Франция това са 90 000 негодника от които около 30 000 са разстреляни. Да накажеш масов убиец не е проява на мизантропия или каквато и да е фобия. Просто справедливост. Няма злоба спрямо Леви, има възмущение заради манипулативната статия. Всъщност той не е известен на никого "интелектуалец", поне един от пишещите в негова защита може ли да спомене негова творба? Просто PR за един редови протестър.

Хибридизатор

Гледам редовните гъзоблизци под всяка такава статия, независимо дали е писана от комунист, доносник или друг мошеник за некой лев от дойче веле и се сещам само за едно обяснение за телешкия възторг, с който е засипан автора. Това е организирана, в никакъв случай спонтанна реакция. Вижте, че тези преливащи от умиление глупости обират горе-долу еднакъв брой плюсове по цялата редица. Явно е, че някой гласува по работа. А сега си спомнете, че тази платена паплач и нейните тартори манипулират цялото общество от години в полза на една малка шайка мошеници и крадци, готови и майка си да продадат за някой лев и я свържете с властващата корупция, с изпъдените три милиона българи и икономическата разруха и мизерия, системното унищожението на образование и здравеопазване. И всичко ви става от ясно по-ясно - тая паплач няма нужда от калъчка, за нея геноцидът е играчка.

Антируски Родолюбец

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Бургаски поет на свободна практика

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Дори да има 20 Ботеви четници в рода си - за това той няма НИКАКВА ЗАСЛУГА, че да си приписва някакви "бонуса". Човек може и трябва да се хвали само със собствените си постижения, и то само ако не е нескромен. В интелектуален спор са нужни аргументи, а "родата" няма място! Иначе става като кандидатстудент с привилегии, защото е дете на заслужили борци против фашизма и капитализма.

Тъпак с/у заплащане

В четата на Ботев е имало люде, надмогнали страха и поскали свободата. За всички. Кой и какви предци има си е негова гордост, незнание или срам. Колкото по-неграмотни са коментарите, толкова по-арийски са. Тъпаци срещу дребно самочувствие и пари.

Огледалото (по не на Тарковски)

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Смях

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Българин

Но ти си точно от тъпите путиноиди.....

Кольо мотиката

Аз ще пратя един по-здрав на несретника леви: >>>>>>>>>>>>>> "По-добре да поставя сребърник в кутията пред иконата и да тръгна да търся друго момиче. И приятели за убиване." ---------- Абе непеошници скапани, защо пишете минису на "стихотворенията" на същия този леви бе? ха-ха-хахххх!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Пред интелекта простака изглежда още по-зле.Мъчат се русофилите да кажат нещо, но само безсмислици, обиди, закани и простотия като тях самите, даже по-зле, те не го разбират нямат толкова мозък иначе нямаше да са русофили.Те, както казва автора не са и русофили а путиноиди/комплексирани боклуци/ на които мястото им е в затвора и там много учене и бой.

огледалото

Обективният прочит на коментарите показва съвсем друго. Я прочети първо ти колко обиди си написал, а после обвинявай другите в "простотия".

Дан Браун

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

?

Ти професионален сидераст ли си или да???

"Софиянците Петя Станчева, приятелка на бития Иван и Роберт Леви /снимката горе/, първо казаха, че както били на бензиностанцията, били нападнати и че били там случайно. При повторно питане от страна на медиите, двамата казаха, че не са били случайно. Чакали рокерите на Путин, за да протестират." дИГАТ СЕ "софиянците" да отидат до Бс и да "протестират". Сега влезте и затворената групичка (ако можете де) на нищожеството асан кришната и прасокомитата, за да видите кога и как е взето решение "някои от нас трябва да започнат протестите от по-рано. Имаме информазция, че гадните путлеристи ще влязат от Турция и ще спрат първо в Бургас. трябва да се отиде на място да се вдигне шум, ако има и сблъсак ще можем да подгреем хората за срещата в София".

!

Боклук си а не българин щом се кланяш на чужденци!

Така ли е бе левито? а?

така бе, селтак

Огледалото

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

blackbox

това компромат ли се явява? или подкрепа за сентенцията "никой не е свободен, докато всички не са свободни"?

Нина Станимирова

Аплаузи за г-н Леви ! Много добър и истински текст на интелигентен и знаещ човек. Но питекантропите назоваващи себе си русофили едва ли биха го разбрали.

ах

Излиза, че авторът г-н Леви е питекантропус, понеже гордо се е нарекъл русофил

"Софиянците Петя Станчева, приятелка на бития Иван и Роберт Леви /снимката горе/, първо казаха, че както били на бензиностанцията, били нападнати и че били там случайно. При повторно питане от страна на медиите, двамата казаха, че не са били случайно. Чакали рокерите на Путин, за да протестират." дИГАТ СЕ "софиянците" да отидат до Бс и да "протестират". Сега влезте и затворената групичка (ако можете де) на нищожеството асан кришната и прасокомитата, за да видите кога и как е взето решение "някои от нас трябва да започнат протестите от по-рано. Имаме информазция, че гадните путлеристи ще влязат от Турция и ще спрат първо в Бургас. трябва да се отиде на място да се вдигне шум, ако има и сблъсак ще можем да подгреем хората за срещата в София". <<<<<<<<<< >>>>>>>> Боклук си а не българин щом се кланяш на чужденци! <<<<<<<<<< >>>>>>>> Аз съм българин по потекло и произход. Къде видя да се кланям на чужденци? Можеш ли да отговориш на поставените въпроси как така тези професионални софийски протестъри! ( най-обикновени платени мишки на България за америка) се вдигат от София и отиват точно на еди коя си бурска бензиностанция на омв? Или пък как така литовски и окрайненски граждани ще протестират в България срещу други чужди граждани? Защото освен руснаци в групата имаше белоруси, словаци и сърби. При това всич„ките с редовни шенгенски визи. Както е казал поета: "Аз на теб ли да вярвявам или на х.я си?! Второто! Второто, че и за теб!"

Неграмотното писане няма да го коментирам, въпреки че все се чудя, как досега не успях да видя един русофил, който да може да спазва дори и най-прости пунктуационни и граматически правила. А за съдържанието - не обвинявайте хората, че са платени, били ли сте на един протест, че да обвинявате? Всички, където си гниете цял ден пред телевизора и компютъра, станахте големи експерти кой бил платен и кой не. А хората се вдигат да отидат до бургаска бензиностанция, защото защитават ценности и са готови да извадят пари от собствения си джоб за тези ценности - това на Вас сигурно Ви е чуждо усещане. И да, кланяте се на чужденци - в момента на Нощните вълци, а сигурно и на Путин и на човеконенавистния комунизъм, наложен ни със сила и кръвопролития.

Достоен отговор на Човек на недостойни човекоподобни. Но просто няма да го разберат, защото не са чувАли и не познават такива ХОРА - те познават само путинопитеци като тях.

ПДЧ

Прекрасен текст. За съжаление, тези към които е отправен не могат да четат. Нищо. То на Путин цялата му е такава. На такъв човешки материал залага.

Фатмак

Това с около пет ника си го повторил. Още 95 и става истина, така ли, гьобелсче мое?

Мишо

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

:)

Боклука ,автор на статията явно се впчетлява само от руските знамена но не от украинските.....за тях нищо не споменава:) Разликата е ,че първите бяха развяни в знак на признателност а вторите с цел провокация

un* comunist

въобще не ме вълнува темата за протестиращите и паравоенните. Единствено искам да дами аз един пример по подобен ред на този на автора на статията защото мисля, че са едностранчиви и описват Русия като едва ли не задшаваща талантите на своите артисти. може би е вярно. но също е вярно, че когато Рахманинов живя там, композира най-великите концерти за пиано, а когато се премести в Ню Йорк и всички го обожаваха, това вдъхновение го напусна.

висок

Ами водката в Ню Йорк не е като руската, затова! Но Игор Сикорски защо бяга от болшевиките.... чувал си за хеликоптерите "Сикорски" нали, е същия Игор създал първия суперсамолет- Иля Муромец!!! в Русия.. в САЩ е баща на хеликоптерите.

спомени

...интересни са и комунистите в рода на Леви, които той пропуска...има такава порода хора, удобно подредили се при всяка власт

Фатмак

Леле какво "демократично" триене на коментарите е паднало, Сталин щеше да е доволен.

фрунзе

Тъпият фатмак очевидно не прави разлика между демокрация и слободо-анархия...

Фатмак

Да видим дали редакцията ще отстрани този коментар, който е ОЧЕВИДНО нарушение на условията за ползване: "както и всякакви форми на обиди, противоречащи на добрия тон". На бас обаче, че няма да го пипнат. Кажи му "джамджиева" и не противоречи повече на добрия тон :)))

лимпида

що му обръщате внимание. Така го подлгвате че мнението му има някаква стойност.

Фатмак

Отбелязвам, че голяма част от изтритите коментари просто изразяваха несъгласие с тезите на автора и, по моето скромно, но доста адекватно мнение, не нарушаваха нищо от ОБЯВЕНИТЕ правила за участие във форума. Клуб-З е новото "Дневник", явно спонсорите са много чувствителни по някои теми. Срамна работа, но който плаща, той поръчва музиката.

висок

Клуб-З е новото "Дневник", явно спонсорите са много чувствителни по някои теми. Срамна работа, но който плаща, той поръчва музиката. ++++++++++

m.avramova

От форума са изтрити всички нецензурни коментари, както и такива, които подтикват към расистки прояви и обиди към малцинствата. И ще бъдат изтривани и в бъдеще. Бъдете сигурни, че няма да толерираме никаква търпимост към етническа, расова или полова дискриминация, нито призиви за жестокост, насилие или внушения на нетърпимост между гражданите.

Фатмак

М. Аврамова подменя истината, без да се черви. Бяха изтрити мнения, в които нямаше дори намек за нецензурност или расизъм, но очевидно неудобни за редакционната политика и спонсорите. Плюете си отгоре, другарко.

Дан Браун

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Николов

Прекрасна статия в защита на руската култура и руския творчески гений и посредствен и жалък опит да се оплюе президента на Русия, да се раздели и противопостави той на същността на тази велика страна. Преди да защитавам Путин ,аз защитавам Русия, достойнствата на руския народ, богатствата на руската душа, прекланям се пред саможертвата на руския народ в Освободителната война срещу турците. Но аз в същото време като нормален мислещ българин се отнасям с уважение към усилията на Путин да вдигне отново на крака великата си страна, оценям достойно огромните му успехи отново Русия да стане незаобиколим международен фактор. В условията на абсолютна демокрация , на пазарна система, на политически плурализъм този човек е избиран три пъти с огромно болшинство от народа си за президент. Той никога няма да предаде народа си , страната си , каузата си. Затова хем съм русофил, хем съм привърженик и почитател на Путин.

Петър

Какви усилия бе идиот? Ако не бяха високите цени на петрола, нищо нямаше да вдигне. Падна петрола и всичко се срути. Всичко беше пропиляно.

Мао

Николов , Николов много си си объркал пич , от високите цени на петрола Путин вдигна само доходите на населението , не вложи и копейка в преструктуриране на икономиката и резултатът е налице .Да мужиците се радваха десет години че им е пораснал стандарта , но от две години доходите им отново падат , падна петрола и за шест месеца руснаците са отново на същия хал , само дето ги намрази целия свят без Венецуела и Сирия май . Путин наля милиарди в пропаганда и донякъде заблуди света и такива като теб , но истината е съвсем друга , по всички икономически статистики последните години на Елцин са били по плодотворни за Русия от времето на Путин , няма да е далече времето когато този зомбиран народ ще го проумее и горко му на Путин , няма да има път за него .....

Дан Браун

"... Бъдете сигурни, че НЯМА ДА ТОЛЕРИРАМЕ никаква търпимост към етническа, расова или полова дискриминация, НИТО ПРИЗИВИ КЪМ ЖЕСТОКОСТ, НАСИЛИЕ ИЛИ ВНУШЕНИЯ НА НЕТЪРПИМОСТ между гражданите..." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> оставени коментари: "...С какво си по различен от мухите-майнарки бе? мършо руска?..." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> "... Сидерастки боклук си ти посерко! ..." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> " ... Или си луд или си продажна долна душица! ..." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> <<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> НАСЛУКА аврамова!

Как не успя да се намери и един русофил, който да може да спазва дори и най-елементарни граматически и пунктуационни правила. Това всъщност добре говори и за нивото на аналитичното им мислене - как някой, който не може да пише правилно, ще може да анализира правилно, та той е проспал часовете по литература, в които такива "висши пилотажи" са се учили. Но да оставим това, те даже не могат да спорят аргументирано - само ръсят обиди (и то на етническа основа - като няма какво да кажеш по същество по темите, засегнати в статията, казваш - аз съм българин, а той е долен евреин и айде, кефиш се колко си оригинален и готин, защото за толкова ти стига сивото вещество), закани и безсмислици. Милички русофилчета, ужасно много си личи, че освен Путин, нищо друго руско не познавате, ако познавахте изброените от автора произведения, поне щяхте да се научите на елементарна граматическа и пунктуационна култура, а също така и как се води аргументиран спор без лични нападки. Ама си мисля, че освен, че сте проспали часовете по български, сте проспали и тези по литература - бас хващам, че едно произведение на Дебелянов или на Лилиев не помните, ама иначе големи патрЕоДи.

Достоевски за руската завист към българите (ма и него не сте го чели, хайде сега се ограмотете малко): "Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове. Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание… Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…” И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят."

Този пасаж е изтъркан от пропагандна употреба, но, за сведение на читателите, е изваден от контекста. Мнението на Достоевски по въпроса не е чак толкова еднозначно. На всяка крачка прозира панславизма му под крилото, естествено, на най-голямата славянска държава. Впрочем, прочетете сами Дневника на Достоевски.

Гечо

Голямо триене, голямо нещо! Историческите факти са такива каквито са, другото е демагогия. След като госпожа Аврамова заявява: "Бъдете сигурни, че няма да толерираме никаква търпимост към етническа, расова или полова дискриминация, нито призиви за жестокост, насилие или внушения на нетърпимост между гражданите.", аз предлагам да се трият всички коментари насочени срещу нацисти, радикални ислямисти, терористи, криминални престъпници, корумпирани чиновници и др.п. защото и те си имат своите поддръжници в обществото. Такива коментари също разпалват нетърпимост към един определен род хора. Те не са ли Божии творения или към тях трябва да подходим от гледната точка на теорията за пълноценни и непълноценни раси?

ГЛУПОТЕВИНИ

аз предлагам да се трият всички коментари насочени срещу нацисти, радикални ислямисти, терористи, криминални престъпници, корумпирани чиновници и др.п. защото и те си имат своите поддръжници в обществото.. УМНА ГЛАВА БЕ.....

аз пък не съм русофил. Нито паметта ми е къса, нито познанията плитки. Дали ще е Путин сега, преди него Брежнев, а още по назад Сталин, преди него Ленин, дали ще е Александър 2 или Петър 1, или Иван Грозни, този народ винаги е управляван и винаги е харесвал един тип управници- деспоти, твърда до жестока и груба ръка, антихуманни. Този народ смята че така трябва да ИЗГЛЕЖДА ИСТИНСКИЯ РУСКИ БОГАТИР-БАЩИЦА на народа. За руснака демокрацията е някаква глезотия и лигавщина, която разваля неповторимите руски нрави. Руската изключителност е под заплаха огрята от просвещението, познанието, информацията. Тя просто се стопява. А ако руснакът не е изключителен, не страда, не размишлява красиво и безплодно, не потопи всемирната си мъка във водка- това живот ли е за него?

и по долу и тук лимпида

и тази моя неприязън към руснака никак не ми пречи да смятам Достовски и Толстой за гении, да преценявам Чехов за най- малко руския, за сметка на това много европейски писател, да харесвам 1-2 съветски филма и да съм чела някой по сносен съветски автор, да зная руски и професионално да го използвам. Да призная техни художници авангардисти от кр. 19 и нач. 20 в. Да смятам че страната им е интересна, Петербург карасим, макар кокали да стържат под краката ти, и т. н-. и т. н.

Фатмак

Очаквано, профанските коментари, които нарушават писаните правила, но са в тон с тесногърдата спонсорска политика си стоят с псувните и обидите. Как само лъщят корените на "антикомунистите", просто е забавно.

С кого спори този ?

По тия ширини ( сайт) ...каквото и да кажеш срещу Русия и Путин ще има ръкопляскания. Бил чел , познавал историята ...на Русия( предпазен щит ...нещо обичащо руснаците ,ама не сега :) Мислех си за болестно състояние ,няма да е такова .. Трябват ни няколко вражески елемента ,защото живеем зле ,...емигрираме ,а след 10 -15 може и да говорим по "условно" за възможността България да я има. Това е бягство от реалността и ....така за Русия нещо , Турция друго ...или някоя друга велика сила трето. Защо се прави ли ???? Пред вас са Арбанаси,Панагюрище ,Копривщица , Елена ....десетки са: Вижте къде и в какви къщи живеят Българите в " липсата на все още държава". Сега не можем да направим само "оградите на тези къщи" в свободната и демократична страна. Сега масирано ни зарибяват на темата БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТИ....та затова. Много съм толерантен тен към всички нации и народности ,а българите винаги са били. Малко по вече ми идва ,ако някой с не българско име смята ,че по добре се грижи за Българската сигурност. България не се де стабилизира от ПУТИН,ОБАМА ...и прочие. Дестабилизра се от банда МАФИОТИ ,които виждам че автора познава ...

лимпида

ех бедно мое невежество: "Пред вас са Арбанаси,Панагюрище ,Копривщица , Елена ....десетки са: Вижте къде и в какви къщи живеят Българите в " липсата на все още държава". Сега не можем да направим само "оградите на тези къщи" в свободната и демократична страна. Сега масирано..." Ами да богатите българи, чорбаджии са живяли богато. А огромната маса българи в къщи със сламени покриви. Има ги на снимките от твоята щастлива т. нар. "Освободителна" война. Отвори сайта "Загубена България". О МОЕ ЩАСТЛИВО НЕВЕЖЕСТВО.

Нормален

"Малко по вече ми идва ,ако някой с не българско име смята ,че по добре се грижи за Българската сигурност." Първо, пише се "повече", а не "по вече". Второ, какво значи "не българско име" (и това се изписва слято - "небългарско", ама нейсе)? Интересно дали имаш предвид всички, носещи имена като Иван, Димитър, Георги, Мария и прочие? Защото и те не са български. И трето, интервалът се слага СЛЕД запетаята, а не ПРЕДИ нея. И четвърто, "Българската сигурност" се пише с малка буква - "българската сигурност". Боже, колко грешки в едно изречение! Не можеш да пишеш, пък българската сигурност ще защитаваш!

Дан Браун

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

0bi

Всичко е правилно, но, до колкото си спомням, не Сталин, а Андрей Жданов е "учил" Шостакович как се пише музика. Впрочем, все тая... Крайните мнения са иманентно погрешни, а мненията, както на русофилите, така и на русофобите, са крайни.

m.avramova

ДО ГОСПОДАТА/ДАМИТЕ ФАТМАК И ДАУН БРАУН Далече съм от намерението да влизам в зле режисираните от вас диалози, затова ви отговарям за последен път. Поради дългото време, което прекарвате в сайта на Клуб Z, както и заради активното си участие във форумите, би трябвало да сте забелязали, че редакцията ни проявава изключително търпение по отношение на по-остри и дори обидни квалификации, когато се предполага, че изразяват мнение и позиция, които биха били интересни за останалите участници във форума или поддържат диалога в него. Което не означава, че те отговарят на условията за ползване на сайта, т.е. имаме пълното право да ги изтрием, когато и ако преценим. Но със сигурност не сте вие хората, които ще ни кажат кои и какви коментари да трием. Разбирам, че заради постоянното си присъствие в сайта, вече се чувствате част от екипа ни, но... не сте. Така, че спазвайте условията за ползване на страницата и се дръжте прилично. Ние решаваме дали въобще да коментирате в Клуб Z. А сте на ръба... И двамата.

m.avramova

Грешката в "даун" е неволна...

анонимен

Поздрави на екипа ви за адекватната реакция! Българинът най-сетне трябва да се научи, че правилата се спазват, в противен случай си носиш последствията. Независимо каква позиция отстояваш.

milen

И каква му е тезата на господина от това самовлюбено есе? Колко е велик рода му и колко той е над масите по информираност?? Информираност не значи обаче интелект, господине.. Да знаеш колко филма има Тарковски не значи да си се обогатил духовно от неговото творчество. :) Самоуверените твърдения от типа защо се е обесил Есенин и за Маяковски показват единствено арогантност и гъонсуратлък. Ако поне малко имаш уважение, не би се ровил в душите на мъртвите и не би си позволявал да говориш от тяхно име по този грозен начин. Съжалявам, статията явно е предназначена към самовъзвеличаване, но ефекта е обратен!

... за да разбереш нещо, се изисква да си размърдаш сивото вещество в главата, това, че твоята черепна кутия е куха и празна ... вината е изцяло твоя.

Нормален

Тезата на господина му е проста - "Тъпоглавите побойници са патриоти на куково лято, и русофили на още по-куково. Те са просто прости. И алчни." Надявам се да съм бил полезен.

Фатмак

Ма много е ясно, че не съм аз, който ще ви нареди какво да триете. Всички знаем, че началникът с паричките на Дойнов нарежда. Това не значи, че не може да се посмеем на избирателното триене на коментари, писани ИЗЦЯЛО според правилата, които са в разрез с глуповатата ви пропаганда и оставянето на всичкия останал вербален боклук, дори да е груби псувни като "Дейбим и руските ти свине дейбим." Явно за хора с подобна "култура" на общуване, такива спонтанни каруцарски изблици "изразяват мнение и позиция, които биха били интересни" "или" пък "поддържат диалога в него". Айде, трескай банхамера, да не мислиш, че на некой му пука ;)

Рускоговорящ

Превода на стиховете е доста неграмотен, а що се касае до рок групите на бившия СССР, чували сме и сме ги слушали на живо

Ели Попова

След като сте рускоговорящ, си направете труда и преведете стихотворението.Смисълът едва ли ще се промени.Едва ли майчиният ви език би ви помогнал да превеждате руска поезия.За да не не бъда скучна с личноста Иван Теофилов, подърсете до, има огата иография, с която вие не ожете да се охвалите. Запомнете името му, той е признат като най добрият преводач на руска поезия. Колокото и неприятна личност да е Сивият кардинал Венцел Райчев ,той е сочен като най добрият преводач на Достовески.

Дан Браун

Уважаема m.avramova, Нямам честта да Ви познавам и не вярвам някога да сме се срещали на живо. Не тая нищо лично към Вас, нито към сайта Ви. За пръв път коментар в него съм написал преди 80часа. Не знам какво разбирате под "поради дългото време, което прекарвате в сайта", но за последните 4 дни, които всъщност са ми ПЪРВИТЕ 4 на този сайт забелязвам само едно - липса на принципна позиция у Вас. Вижте пост "Дан Браун4.07.2016 г., 13:44:39", в който съм посочил избрани коментари САМО ПОД ТАЗИ хъм-м-мммм "новина/мнение". Ако желаете бих могъл да направя събирателен списък и под другите публикации. Или пък винаги, когато нещо изпълзи като... хъм-м-ммммм "въшка на чело" да поствам Вашето мнение "m.avramova4.07.2016 г., 13:08:22" в допълнение към находката. Въпросът е принципен, както казах в затрития ми коментар. Щом един човек сам се САМООПРЕДЕЛЯ като някакъв не виждам проблем той да бъде наричан така и от останалите. Ако това е проблем, може би е редно да го добавите в правилата за коментиране. И не виждам проблем в това да настоявам някой да докаже твърденията си, хвърлени ангро в електронното пространство. В противен случай авторът (или вие, които го препечатвате) би трябвало да добави (добавите) пояснение, че това е ЛИЧНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ за съмишленици и приятели. Което всъщност не е, защото е написано и насочено към трети лица. И за да не разводняваме темата - наясно съм с позицията "my territory - my rules!" и когато те са написани се съобразяваме с тях. Не очаквайте обаче да си мълчим за двойния аршин и безпринципната Ви позиция. Това не е "евроатлантическа ценност" и няма да я преглъщаме безмълвно. No pasaran!

Путинифилчета

Я как всички помиари наизлязоха. Мърши руските знамена си ги развявайте в мама ви Раша. Там си търсете и рублите. Никаква признателност не показвате. Само заработвате рубли.

Не са нито русофили, нито путинофили а рублофили, а рублите си веднага обръщат в твърда валута.

Като бившия седесар болен сидеров от вестник демокрация, сега стана най върлия рублофил

Четете бе

"ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ.."Публикувано в 24-ти брой на газета “Русь” от Иван Сергеевич Аксаков-Руски публицист, Обществен Деец, СЛАВЯНОФИЛ !!! Захари Стоянов: “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, Г. Бенковски и проч., са били против Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото нейний камшик повече боли от турския". Раковски: Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Франк Лойд Райт

Чети бе - Бенковски е бил руски агент. Ето какво пише Захари в Записките: "Тия слухове и още други неприятни известия произвеждаха своите действия между останалите и така малко верни другари. Бенковски от минута на минута ставаше по-замислен и несъобщителен. Забравих да кажа, че когато се явихме пръв път над Лисец и Панагюрище се представи пред очите ни във всичката своя грозотия, Бенковски спря коня си на върха на планината и посочи с пръст към пламналото село. - Моята цел е постигната вече! В сърцето на тиранина аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей; а на Русия - нека тя заповяда!... - каза той и отиде да седне при корена на един бук." Нещо не ти се връзват тезите.

С други думи путлеристи

Путлеристи, хитлеристи - все е тая

Хибридната картечница на Кл. Зет е взела доста жертви.

Франк Лойд Райт

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

socialen

Простотията на бедния български избиратели е невероятна.

е

тъпо е да бъдеш Фил, гадно е да бъдеш Фоб

Новият

Прав е човекът! Ето моето мнение - СДС са си USA фили, БСП, ДПС, АБВ, Атака...русофили, ДПС, ДОСТ...туркофили, ГЕРБ, РБ...Европофили...Аз съм БЪЛГАРОФИЛ преди всичко, после симпатии към тази или онази империя!!! И считам, че съм прав!!! Но сащо такива като мен сме твърде, твърде малко? Няма грантове, РОДИНАТА не дава пари за да я обичаш!!! Жалко!

Развеселен

страхотен текст

Ха-ха-ха-ха! Най-як е Дан Браун с "недопОстимото"!!! Ох, и с главни букви го написал! Ох, не мога да спра да се смея! Поздравления, г-н Леви! Текстът Ви е страхотен, аргументите Ви в десятката! Крайно време беше някой да им го каже както трябва на квадратните мутанти!

Дан Браун

Ех-х-хххххх бе!!!!!!! Най-сетне да се появи косток от първи разред! Жалко, че само един плюс мога да ти сложа. Ей това включване чаках! Ха-ха-хахххх.

Не всички патриоти са завършили Културология в СУ. Не всички русофили познават издълбоко руските литература, музика, кино, изобразително изкуство, нито българските. Не всички русофоби могат да се похвалят със задълбочено познаване на английската или френската или италианската култура, нито на българската. Да си фил или фоб е емоционален избор - като да си от Ботев или от Левски. Като да си любител на кучетата или на котките. Не всички любители на футбола са хулигани. Не всички кинолози отглеждат кучетата си за незаконни боеве. Не всички фили и фоби са идиоти. Не всички Русофили са Путинофили. Не всички Русофоби са американски мекерета. Колегата автор на тази статия от годините си прекарани в четене на умни книги би трябвало да е узрял за идеята, че няма единствена истина, че идеите имат правото на съществуване и огласяване, че всяка генерализация е априори грешна. Dove si grida non e vera scienza - е казал някога мъдрият мъж, но според мен това важи за всеки вид комуникация - не само за научната.

проумяла

Е хайде сега - не може да сте робот. Със сигурност, когато изучавате или опознавате една култура й симпатизирате, или не можете да я възприемете. Също така, не означава, че ако сте русофоб сте непременно някакъв "фил".

socialen

Всеки има право на собствено мнение. Питаш 10 човека, получаваш 10 мнения.

Николов

Има някакъв тип по-долу ,дето парадира, че има висока езикова култура и твърди,че бедните русофили били граматически неграмотни. Не знам дали го е сънувал, или го е прочел някъде, но за мен по-важно е каква е общата му култура,доколко може да спори спокойно , с аргументи и без обидни квалификации. Определението му,обаче, " квадратни мутанти" веднага разкрива дребната му, проядена от злобичка и посредственост душичка. Видял някъде възможност да излее омразата си срещу всичко руско и бърза да се изпразни, като бледен юноша пред силиконова кукла. Горкият ,жалък ,смешен човечец! Язък!

проумяла

Изключително стойностна статия. Такава не съм чела от доста време и благодаря на автора, че успя да ме развълнува и да върне вярата, че и с ум може да се пише.

Груйо Попйорданов

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

paisa

Роберт, Напразно си се хабил да даваш на свинете бисери. Те не разбират твоя език. Да, те са патриоти, но руски патриоти и български врагове. Не биха се трогнали от родолюбието ти, защото са поначало безродници и предатели.

Дан Браун

"Изключително стойностна СТАТИЯ." <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Ами не, това е "гневно писмо-обръщение" на един нещастен български граждани, дебело подчертал с баданарката, че е евреин. леви, кой казваш беше от родата ти в четата на Хр.Ботев?

Ставаш скучен, пусни някоя друга плоча.

проумяла

Че пък на теб пък кой ти каза, че си чист българин и не смяташ ли, че има и смесени бракове примерно. А пък и откъде знаеш кой с какъв произход е в Ботевата чета? Би ли ни посочил изследванията и резултатите от тях, ако имаш такива разработки?

Р. Леви

Не вее никакво знаме освен парично...Кауза,идеали, български народ... това са глупости.

Иво Дошев - бизнесмен

Това е майтап:))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.